Category Archives: Verslag speldag

Speldag 18 maart: The Chicago Way the Murphy Way, Giga Bearded Demon, Drapeau Tricolore Live en Abelard houdt van knakworst

Op weg naar mijn afspraak in een buitenwijk van Chicago, keek ik van onder m’n slappe hoed naar de omgeving, terwijl ik mijn vioolkist dicht bij m’n bovenlichaam hield. Het comfortabele gewicht van de Chicago Type writer stelde me enigszins gerust. Toen ik aankwam trof ik “Pops” Patrick, “Mad” Gerard en “Buzzard” Hans gezellig keuvelend achter de koffie met appeltaart: kortom The Chicago Way, the Murphy Way…….

Pat speelde Moonshiners, Gerard de Ierse maffia en Hans had zijn gangsters meegenomen. Inclusief een dame en een passerende fotograaf.

Ik speelde met de Prohibition Agents, zeg maar The Untouchables uit de film. De figuren zijn zo weggelopen uit de filmposter.

En ik heb de politie nog in reserve. Inclusief auto’s natuurlijk! In het spel is trouwens iedereen corrupt, ook de politie.

Al snel raakte we in een vuurgevecht met iedereen. De regels zijn leuk, verrassend simpel en met veel mogelijkheden om mooie combo’s van figuren, acties en kaarten te maken. En toch loopt het beste plan spaak tegen een op z’n tijd gegooide 19/20 (Killed).

En aangezien het voor drie van ons de eerste keer was, hebben we ruim tijd besteed aan het opzoeken van regels en het komen tot de onvermijdelijke conclusie, dat ook bij dit spel de Quick Reference Card beter kan.

En we hebben nog niet eens met auto’s gespeeld. Dat komt volgende week. De dumpster op de foto is een clever stukje scenery dat voor je kaartjes kan worden gebruikt. Een goed idee van Pat’s lasercuttings.

Het was leuk om al het werk dat er de afgelopen maanden in de gebouwen is gaan zitten op tafel te zien. De mat en de gebouwen passen erg goed bij elkaar.

Deze meneer schoot eigenhandig “Buzzard” Hans dood. Helaas werd hij daarna door een van “Mad” Gerards Tommy Gunners doorzeefd.

Mick Murphy in zijn garage heeft een hobby: hij bouwt in zijn vrije tijd racewagens. Daar smokkelt hij geen drank mee. Kom nou zeg…… De benzine pompen in die tijd waren inderdaad 2.80 hoog.

Na de pot zaten Patrick en ik noch ruim na te praten over regels, spelmaterialen en scenery. De komende weken ga ik dit vaker spelen. Erg leuk spel!

Matthijs corrumpeerde Maarten door hem kickend en screamend mee te zeulen naar een potje For Reign and Ruin. Voor de gelegenheid had Matthijs zijn troepen in twee legers verdeeld.

Maarten koos voor een traditionele Battle line opstelling.

Aan Matthijs zijn kant werd dat wat lastiger wegens de bonte verzameling eigenheimers van elementaire aard, die zo hun eigen ideeen over opstelling en tactiek hadden. Vandaag liet hij ook voor het eerst zijn Djinn’s uit.

Verder ongeduldige wolven, naar voren stuivende demonen en een misprijzend kijkende eenheid speermannen met meer militaire traditie.

De demonen gingen er vol in maar toen trok Maarten zijn troefkaart.

Na het aanschouwen van de Baardige Gigademoon die aan de horizon opdoemde zetten de demonen van Matthijs het op een lopen. The horror, the horror……

Michel zette z’n Brimstone campagne voort. Hij komt inmiddels aanzeulen met een steekwagentje aan spullenboel.

Petra is inmiddels ook een beetje aan haar maximum draagvermogen (haar karakter dan).

Brimstone is een role playing boardgame waar het rondhollen in gangenstelsels een groot deel van de fun vormt. Zo kom je een lege kamer binnen.

En zo wordt je aangesproken door een busje alien monsters uit een georganiseerde reis, die zijn gestopt voor een snelle snack.

Jaap, Robin en Erwin hadden afspraken gemaakt over te dragen kleding voor de 1e Wereldoorlog slag in Frankrijk. vandaar dat de Drapeau Tricolore keurig aan tafel zat: een soort wargame versie van LARP.

Opnieuw liepen de Franse tanks dood op de Duitse linies. Misschien toch de Amerikanen erbij halen?

Gedurende de dag werden er verscheidene Frostgrave Battles uitgevochten op de daartoe ingerichte tafel.

Makkelijk even binnenlopen en een potje spelen. De bruine tassen die de laatste tijd veel te zien zijn, zijn vistassen die bij een hele bekende hele goedkope supermarkt regelmatig leverbaar zijn. 10 vakkendoosjes en een tas voor 30 euro. Ideaal voor het vervoeren van miniaturen.

‘s Middags was Petra het middelpunt van enig jolijt, toen ze door de congregatie werd verrast met een kado voor haar verjaardag. Ze pakte een pluche regenboogdraak uit.

Haar brede grijns leidde tot enige vrolijkheid.

Hier is de nieuwe aanwinst dan in al z’n glorie: hij heet Abelard, en houdt van hartige knakworsttaart.

Marcel schilderde duchtig door aan zijn 40mm Prince August soldaten.

Hij schoot flink op met zijn Zweden en begint bijna aan de Russen. De eerste uitdaging ligt er al (van mij.)

Tot de volgende week!

Top Tip: Betaalbare Scheepsmodellen

Op zoek naar betaalbare scheepsmodellen die ook stevig genoeg zijn voor vervoer en er goed uitzien ben ik aangelopen tegen Russian Traditions: www.russia-best.com Helaas was de laatste toevoeging het Galjoen toen nog niet voorradig :)

Maar ik heb wel de bouwplaten van de Caravelle, de Junk en de Dhow gekocht. Voor 8 USD per stuk en plm 3 USD verzendkosten per stuk. Betalen met PayPal.

Dit levert schepen van plm 35 cm lang en ongeveer 300 gram elk. Ze zijn in elkaar gezet ZONDER LIJM EN ZONDER SCHAAR!

Stevig als wat en zeer bruikbaar voor zowel Piraten, in Her Majesty’s name of Frostgrave.

Het Galjoen is duurder (USD 33). Maar daar krijg je wel een schip van 50 cm lang voor van 1.5 kg.

Ze hebben trouwens ook huizen en paleizen etc in diverse schalen. Hun 1:87 huisjes zijn briljant (heb ik ook).

Zeer betaalbaar en fraai. alles op de foto’s zat in de bouwplaat, met uitzondering van de twee chinese matrozen. Overigens wordt 2D full color bemanning wel bijgeleverd. Aanbevolen!

Speldag 11 maart: Avontuurlijke Denen, Superhelden in Congo, Struikelend door Egypte, StuGgend door Italie en Fudge bijna op.

Voor dat ik begin met het verslag van zaterdag een oproep van het bestuur:
//Dienstmededeling
RUIM JE ROTZOOI OP! De hele zaal staat vol lege koffiebekers, bordjes etc. En als je scenery hebt gebruikt en een tafel verandert, gooi de overgebleven spullen dan niet naast de tafel, maar zet ze terug in de kast.
//Einde Dienstmededeling
Volle bak in de zaal. En er werden niet eens speciale evenementen gehouden. We hebben de laatste weken ook een influx van nieuwe leden gehad. Dat zien we ook terug aan het feit dat de spellenmix op een zaterdag wordt beinvloed. We gaan in ieder geval scenery voor Infinity aanschaffen. En natuurlijk ook te gebruiken voor Sci Fi generiek.

Aangezien Jos een koninkrijk heeft veroverd op Dick besloten ze te starten met een nieuwe Dux Britanniarum campagne uit het nieuwe Raiders supplement.

Jos zijn Vikingen waren er klaar voor. Gekleed in de laatste Viking mode.

Ongemakkelijke heren zo te zien. Alhoewel: als er een dame tussenstaat herken je haar toch niet.

Nadat ze een paar uur lol hadden gemaakt bij het bedenken van de namen en achtergronden van de hoofdfiguren kon de strijd beginnen. Iets met de biefstuk voor vanavond, die in de verkeerde wei stond.

Lex had Peter en Hans gestrikt om zijn WW2 regelset te gaan spelen. Veel verschillende spullen op tafel en Buckets of Dice.

In ieder geval is iets opzoeken makkelijk. De regels zijn 2 A4.

Ook Congo is geland in de vereniging. Lowie en Gerard hadden hun eerste potje. De set draait om warbands die The Deepest Africa intrekken en daar allerlei avonturen beleven inclusief the indigenous flora and fauna en de witchdoctors.

En de grootpappa van Bokito, die vooral uitblinkt in zijn liefhebberij voor Engelse chocolade.

Aan de bekijks te zien, komen er nog wel meer warbands.

Ook Warhammer was weer van de partij.

Ik heb wel even staan kijken bij de bijzonder goed geschilderde warmachines.

En de grote regimenten blijven mooi om te zien.

Petra had een tas vol kleinere spellen meegesleept. Als eerste de Golden Oldie Guillotine.

Hier probeer je door de volgorde van het onthoofden te beinvloeden, de juiste mensen vrij te krijgen uit de klauwen van de beul. Een hilarisch spel dat ook makkelijk in je vakantietas past. Pat leefde zich helemaal in.

Als tweede Exploding Kittens. Hierin doet ieder z’n best katjes te defusen of ze in ieder geval te laten exploderen in de handen van de buren. Firm Tongue in Cheek. Ook in de kaarten die je hebt om acties mee te doen. En on top of dat alles: de verpakking mauwt als je hem opent!

In de middag kwam Kemet op tafel. Dit spel speelt in het Mythologische Egypte waar verschillende koningen hun best doen magische pyramides op te laden.

Een kleurrijk gebeuren waarbij bord en spelmaterialen letterlijk van tafel springen van de kleur.

En natuurlijk de nodige fraaie miniaturen worden meegeleverd.

Michel won, want Kees kon niet hard genoeg lopen. Of zoiets.

Matthijs en zijn Maatjes runequestden verder. Ik begrijp dat Bianca grote schoonmaak onder haar bogenverzameling moet houden. Als dat geen traumatische ervaring wordt!

Aan de ene Flames of War tafel vochten Italianen en Duitsers met elkaar na het uiteenvallen van het Italiaanse Rijk in 1943. Duits materieel aan beiden kanten!

De Duitsers had de eerste serie Puma’s bij zich met de oude 20mm toren.

Terwijl de Italianen StuG’s inzetten tegen hun eerste eigenaar.

Aan de andere kant van de zaal werd het koud aan het Oostfront.

De Frostgrave campagne draait op volle toeren. Er worden toch wel een spel of 6 gespeeld op zo’n hele dag. We hebben dan ook twee tafels in vol bedrijf.

Evert en ik trokken ons bedaard terug in Huize Rust Roest voor de oudere wargamer.

Mijn eerste geschilderde leger Indiers (uit 1989) in 15mm tegen zijn Carthagers. Met de War & Conquest regelset.

Nadat de flank was beslist werd het in het midden een enorm gevecht, waarin mijn flankversterking uiteindelijk de doorslag gaf. Een leuke pot. Maar dat is tegen Evert spelen altijd. Bedankt!

Lowie deed daarna zijn best als dealer voor Congo. Doe toch mee zei hij. Maar een paar figuren. En de eerste keer is gratis.

Ook terwijl ik speelde zat de knutselhoek vol. Jur kwam zowaar schilderen.

Marcel ging verder met z’n 40mm semi flats.

De infanterie stond al in de grondverf. Hij giet ze zelf.

Tot Volgende week!

Solo Field Trip: Ten Strijde op de Grebbeberg

Met gepaste trots keken we vrijdag 3 maart naar de Tweede aflevering van Ten Strijde, een nieuwe serie over veldslagen bij de AvroTros. (vrijdags om 21.05: aanbevolen!) Jort Kelder en Pieter Jan Hagens behandelen veldslagen uit de Nederlandse geschiedenis. Sowieso leuk om naar te kijken.
Deze aflevering over de Grebbeberg bevatte een Solo Field Trip voor figuren zonder begeleiding. Een nieuw concept: je blijft zelf thuis en je figuren gaan op bezoek bij een evenement.
De presentatoren legden uit dat het ging om 1000 man per poppetje.

Dick zijn Nederlanders verkenden het veld en richtten voorposten in.

Daarachter vormden ze de frontlijn en stoplijn met zware mitrailleurs.

Een en ander toegelicht op de kaart door de beide presentatoren.

Daarna schoven Peter’s Duitsers aan (of liever werden aangeschoven :) ).

Organiseerden zich voor de aanval, braken door en trokken op naar Wageningen.

En we werden nog keurig bedankt ook in de credits.

Volgende uitzendingen zitten we weer te kijken. We verwachten nog meer solo Field Trips van onze figuren.

 

 

 

Speldag 4 maart: Jur vergadert zich blauw, Rob slaat erop, Petra kan er niets aan doen, Hans zijn stuurlui staan aan wal en Onno rioleert

Vrijwel alle tafels waren in gebruik een half uur nadat ik de zaal opende. Aangezien vandaag ook de Frostgrave campagne startte en we gasten hadden voor Muskets and Tomahawks was het een gezellige boel: de appeltaart was als sneeuw voor de zon verdwenen.

Ook de Flames of War legers kwamen al vroeg uit het vet. Spelen doet schilderen. Kijk straks nog maar eens.

Maar voorlopig eerst het spelen.

Jur had een Poldercon vergadering en een potje Muskets & Tomahawks.

Het is geen collectable cardgame, maar wel een spel waarbij kaarten de acties bepalen.

Cees, Rob en Pat speelden Conan, waarbij zij iemand gingen bevrijden uit een kerker.

De arme guard had geen clue wat ze te wachten stond. Conan Koppendraier: als het plan niet werkt, sla je niet hard genoeg.

Lex werkte verder aan zijn oudheid regels. Met de nieuwe rivier.

Zijn Assyriers hadden enkele bruggen geslagen over de volle wadi.

Hetgeen fraaie plaatjes opleverde, als je met je voeten in het water ging staan.

De Frostgrave campagne startte dit weekeinde. Inschrijven kan in de zaal.

Een van de spelers had een nieuwe Beastman Warband.

Met als Packmule de Baggage. Beter bekend als de Luggage. Maar dat is een ander spel.

Op de boardgametafel kwam Zombicide Black Plague weer van stal. een beetje vol, maar daar kon Petra niks aan doen zei ze.

Zijn er eigenlijk spelregels hoeveel zombies er in een kamer passen?

Petra had een cunning plan, bogen, Dragon Bile maar geen aansteker. Volgende keer als character een pijprokende dwerg nemen.

Jos was on a roll en had een cunning plan voor een medespeler.

Het had iets te maken met het voor een trol laten uitlopen van Huib, om het beest uit de buurt te houden. Huib had z’n bedenkingen, maar het werkte wel. Uiteindelijk vond Petra een dwerg en hebben ze de hele boel platgebrand.

Matthijs en Peter sloegen weer op elkaar in met de For Reign and Ruin regels van Hans G.

Alhoewel beide generaals volhouden dat hun legers echt af zijn, doen de herhaalde grudge matches dat aankoopbeleid geen goed. Vandaag ging Peter voor het eerst zijn ondode olifanten uitlaten, die nog stonken naar lak. Matthijs bezint zich op een antwoord.

Op een van de tafels verrees een Russisch dorp.

Hierop gingen Peter en Hans met 2*1500 punten Bolt Action aan de gang.

Hans had zijn Russen, die gestaag uitbreiden met veel infanterie. Dan doen ze, die Russen.

Hij had vandaag dan ook veel infanterie meegenomen.

Persoonlijk vind ik deze nog het leukst: Black Sea Fleet in matrozenpakjes. Ze droegen patroonbanden als Mexicaanse bandieten, omdat aan boord van schepen geen munitietassen werden uitgereikt.

Peter zijn leger zocht het meer in kwaliteit. Hij is langzaam bezig een winter war legertje te verzamelen.

Hij is een groot voorstander van Armoured Cars en HE guns.

Terwijl Hans heeft uitgevonden dat Luchtafweer ook goed werkt tegen gronddoelen.

Je kunt Frostgrave ook onder de grond spelen.

Dan moet je de riolen wel in elkaar zetten. Dit is een kartonnen bouwdoos van Malifaux.

Onno ging even een potje verf halen en kwam terug met een riool en figuren. Kon hij niet laten staan. Sounds legit.

De schilderhoek was zo vol dat we moesten uitbreiden naar de tafel ernaast. Daar gaan we binnenkort wat aan doen.

Ed kwam al snel met 15mm cavalerie aandragen om te schilderen voor Fire and Sword. De kenner kan zijn smurfenpaarden zien staan. Hans werkte zijn regels bij. Er werd flink gelachen.

En voor wie denkt dat schilderen stilzitten is, ziehier het synchroon bewegen voor gevorderden.

Marcel was druk bezig met zijn Old Skool 40 mm semi flats van Prince August. Hij schiet al aardig op voor zijn 2 legertjes voor Black Powder. Ik maakte het meubelparadijs voor Chicago Way af.

Tot volgende week!

Speldag 25 Februari: Lex Explodeert, Frits Fudged, Petra Zwemt en Peter begint een Emporium

Terwijl het restaurant naast ons was omgebouwd tot het HQ van de Rode Rijders, was er behoudens in de vorm van hun Hoempa Band weinig te merken van carnaval. Wij hielden het bij appeltaart en koffie.

lex ging verder met het testen van zijn WO 2 regels. Ze zijn bijna klaar.

vandaag deed ook de artilleriesteun mee. Konden de Amerikanen tenminste historisch optreden.

Firepower based infantry tactics. In ieder geval met veel boem en veel D6′ en.

Aan de Duitse kant waren zo te zien alle troepen bij elkaar geraapt in “Kampfgruppe Lex” .

“Sharpe’s Practice 2.0″ wordt regelmatig gespeeld. Een aantal spelers heeft Napoleontische troepen voor het Italiaanse en het Balkan front. Per slag bouw je je legertje en benoem je de officieren en hun naam en eigenschappen. Gezien het gelach vraag ik me af of het verzinnen van de persona niet leuker is dan het spelen :)

Dit is de nieuwe scenery aanwinst. De planten kunnen eraf als je andere gebieden speelt. De rivierstukken kun je recht of gebogen leggen, dus je kunt naar keus de hele tafel over of een bocht zoals hier.

Frits fudgde zijn ontbijt met lunch en pakte een reeks pakjes belegde broodjes uit naast de Fudge Jar. Hij had het verder zeer comfortabel.

Intussen was het D&D scenario van Petra’s campagne begonnen.

De deelnemers arriveerden in een rustiek dorpje (dat ze nu eens niet platbrandden).

Daarna ging het in no time ondergronds onder de bezielende aanvoering van Marcel de Cleric en zijn hond Max.

De ratten werden deze keer wel een maatje groter (en bewapend zo te zien).

Bovendien was het doolhof voorzien van enige logische puzzels, die met tangram stukken zorgden voor enige hilariteit. Wist je dat je voor vrijwel elk tangram patroon een stukje kunt overhouden?

Na de Dungeon racede de party door de ruines. Skeletten maakten geen indruk, alhoewel inmiddels een paar partyleden op krukken liepen.

Onder begeleiding van opzwepende nummers van de Bard Bianca kwamen ze terecht bij de bron van de rivier.

Terwijl de rest van de party enige Ghouls afmaakte, werd Gerard nogal afgeleid door een badende schone met een gemoed. Uiteindelijk bereikten ze “Het Huis van de Uil” . Geen idee wat dat is, maar dat zien we de volgende keer wel.

Onze enthousiaste “ Infinity” spelers waren al weer druk doende.

De figuren zijn kleurrijk, en blenden goed in met het stadse thema. Ze zouden in het veld wat slechter gecamoufleerd zijn.

Deze had ik nog niet gezien. Ik kreeg even een beeld van een robo-puppy, maar toen zag ik het kanon op z’n rug. Springen kon ie wel.

Dealer Hans legde de onschuldige voorbijganger Jan uit hoe eenvoudig, simpel en elegant zijn regelset “For Reign and Ruin” is.

” En 15mm is een goedkope schaal ook. Je hebt maar een paar bases troepen nodig, en de eerste slag is gratis.” And so it begins….

Frits hield de orde aan de schildertafel, nu Marcel en Lex zijn gewikkeld in een langdurig meningsverschil over de combinatie van vrouwen, eierprijs, chocoladesprits en dobbelstenen. Zijn aanwezigheid scheidt de strijdende partijen en belemmert zo het gebruik van fysieke overtuiging. Zo te zien neemt hij zijn taak zeer serieus.

Het was goed marcel weer te zien, een hoop leden hadden hem gemist en waren blij hem weer te zien. Hij hield zich onledig met het schilderen van zelf gegoten 40mm semi-flats.(2.5 D?).

Ik was druk bezig met het laatste huis voor  “The Chicago Way”. Op 18 maart gaan we voor de eerste keer spelen. Patrick, je hoeft geen scenery mee te nemen :)

Na een hele dag plakken was de beneden verdieping op de ramen na klaar. Elke muur is 5 lagen hout. Maar dan heb je ook wat. Een Meubel Emporium in aanbouw.

Tot volgende week!

Speldag 18 februari: Tanks op oorlogspad, Zombies op de Camping, Assyrie beschaaft en Matthijs wint altijd

We begonnen extra vroeg omdat Jos het boardgame Civilization van Avalon Hill uit de kast had getrokken. Consequentie hiervan was dat ik om 0915 een zaal in kwam die rook naar jeugdherinneringen. Koffie, oud papier, vergeeld karton, en geknipte counters. Kortom behaaglijk, alleen de kolenkachel miste.

Voordat ik verder kon down memory lane werd de rust ruw doorbroken door iemand die “Gas, Gas, Gas” riep. Het bleek dat Erwin een sjekkie ging doen terwijl zijn beide medespelers de aanval op de Duitse loopgraven openden met tanksupport.

De Duitse kant had zich zwaar versterkt en de dubbele hoeveelheid artillerie bij zich dan normaal.

De Fransen hadden hun vertrouwen gesteld in de nieuwste technologie: de tank!

Terwijl op links de nieuwste Franse aanwinst (de Renault FT17’s) zich vastreden in de modder, sprongen de Poilu’s over the top en in niemandsland.

Ter rechterzijde werden ze  ondersteund door Schneider tanks en vliegtuigen. Ook de Schneider tanks liepen vast, maar uiteindelijk wisten de Fransen de eerste Duitse loopgraaflijn te doorbreken.

Natuurlijk werd er ook gewarhammered. Ook vandaag weer met een nieuwe gast. Regels zijn simpel: je mag drie keer gratis komen en daarna moet je lid worden of wegblijven.

Dit leger in aanbouw deed me qua kleurstelling denken aan Assassin’s Creed. Ze zijn de order van de Inverted Flame. Kijk maar eens naar een plaatje van een toorts, meestal is het centrum van de vlam wit :)

Matthijs moet deze maar niet zien, anders wil hij ze meteen hebben bij zn 15mm fantasy leger.

Patrick en Gerard speelden zombies. Bij de Walking Dead zitten episodes gebaseerd op afleveringen van de serie.

In dit geval een probleem bij een tentenkamp.

Beide spelers bedienen zowel survivors als zombies, en daarmee kun je het je tegenstander knap lastig maken.

De bijeengeroepen grote slag For reign and Ruin, kon wel eens uitlopen op een Grudge Match.

Al in een vroeg stadium begonnen beide partijen onder het uitpakken elkaar te overtuigen van de ander zijn militaire en moralistische tekortkomingen.

Op tafel speelden Dark Elves, Mensen en Mountain Elves aan de ene kant. De mensen als buffer tussen de elkaar wantrouwend bejegenende elvenrassen.

Dark Elves met zware cavalerie en Hyppogryphs.

Mensen met zware bewapening en nogal veel moed verhogende vlaggen.

Daarnaast de Sneeuw Elfen van Hans.

Hij doet de gezichtjes in 15mm ook. En de vlaggen.

Kortom de legerleiding had het volste vertrouwen in de afloop.

Aan de andere kant orcs, draken en catapulten van Matthijs, Undead van Peter en Sneeuw geboefte van Ed.

Daar leek het vertrouwen toch een stuk minder.

Afijn, nadat de draken waren opgestegen door de toevoeging van ketels koffie, kon de slag beginnen.

Al snel ontstonden er twee parallelle slagen: op tafel en rond de tafel. Het rondedansje van Hans heb ik helaas gemist, ze houden meer rekening met waar ik met mijn camera sta.

Uiteindelijk was de slag voor Matthijs een win-win. Hij verloor de slag, maar won van Farid. Hij kon dus toch nog fluitend naar huis. Ik voorzie een revanche.

De klassieker Civilization dus. Een spel waarbij je je volk van de steentijd naar de moderne tijd probeert te brengen.

Dat doe je door het kopen van beschavingskaarten. Hoezo linkse hobby’s? Je hebt ze hard nodig!

De veteranen Jos en Maarten hadden al snel een cunning plan.

Afhankelijk van het aantal spelers wordt de landkaart groter of kleiner. Met 5 spelers haal je een deel van de Westelijke Middellandse zee eraf.

Jos was compleet Zen en maakte zich gereed voor de overwinning. Maarten won. Maar hij had dan ook cookies bij zich.

Hans en ik hadden onze verschillen wat zwart wit aangezet vandaag. Alleen ons haar is bij beiden nog steeds grijs. Hij maakte counter doosjes voor For Reign and Ruin.

Ik zat rustig zonder deadline van Poldercon de figuren the doen voor The Chicago Way, van Great Escape Games. Ik ben zelfs een aantal keren in slaap gevallen met de kwast in de hand.

Ik ben lekker opgeschoten. De politie is af en de Prohibitionist agents zijn bijna af. De sculpts hebben een goede gelijkenis met de film. 18 maart gaan we proefdraaien met Patrick. The Chicago Way, Murphy’s Way!

Tot volgende week!

Speldag 11 februari: RPG aan de Dans, Vikingen Boos, Invasion Imminent, Megagame in voorbereiding en Poldercon stinkt naar Lijm

Met excuses vanwege de late oplevering (ik, Jan Rap en zijn maat zaten vandaag op Poldercon, dus ik ben net thuis en ben al verscheidene keren in slaap gevallen tijdens het typen van dit stuk).

Ondanks de sneeuw was de zaal vroeg vol, met een mix van miniaturen, rollenspel en boardgames. De grote ronde tafel in het midden is inmiddels betwist gebied tussen de RPG spelers en de boardgamers. Farid kon er wel om lachen.

Ed was meer geinteresseerd in de grote van de…., Tja van wat eigenlijk?

Later op de middag trok de sessie als vanouds ook de belangstelling van voorbijgangers. Waarom Matthijs hier de vogeltjesdans doet weet ik niet.

Bernd kwam met Bloodrage binnenzetten. Een oude bekende aan het boardgamefront. Het enige spel waar je als Viking kunt winnen door te verliezen.

Het was al snel een volle bak, zeker na de oproep op Yahoo. Het blijft toch wel een voordeel van de vereniging: het kunnen organiseren van grote boardgames. Dat gezegd hebbende: Jos zoekt voor 18 februari nog 4 spelers voor een megasessie Civilisation. 0930 beginnen.

Lex en Marcel gingen op een thuisplaneet knokken met de nieuwe SciFy regels.

Dat liep best snel (en gaf aanleiding tot het traditioneel gooien van grote hoeveelheden dobbels).

Een bijna serene rust was ondertussen neergedaald, die snel werd doorbroken door de kreten die de diverse spelers loslieten in hun belevenissen.

Erwin speelde Invasion van GW met  zoon. Hij heeft hier wel iets heel gemeens in gedachten.

Bij Invasion bouw je een kaartenset rond een planeetkaart, en stamp je de ander plat.

Rick en Petra zaten met het Lord of The Rings regelboek voor grote slagen op tafel te puzzelen.

Zij willen bij het lustrum in juni een megaslag LOTR organiseren, waarbij iedereen zo kan instappen. Na het succes van Le Noche Triste, van afgelopen juni heeft Rick de smaak te pakken.

Uiteindelijk is de juni lustrum megagame een traditie, waarbij 20+ leden zich uitleven in iets groots om daarna te gaan eten bij de Chinees. (Cees werk maar vast aan een humoristische maar vooral korte toespraak.)

Natuurlijk was FOW weer van de partij. Eigenlijk wordt het bijna elke zaterdag wel gespeeld.

Er zijn verscheidene wapenwedlopen aan de gang. De laatste is zware artillerie.

Met Poldercon in het verschiet, hield ik mij een paar uur onledig met het vastplakken van meubilair in de herberg. Na ampel overleg lijkt het niet kunnen hergebruiken van de meubels op te wegen tegen het niet met de hand hoeven inrichten van het gebouw bij elke demonstratie. Dit betekende wel dat de herberg zondag nog steeds naar lijm rook. Tenzij de oorspronkelijke bewoners zo ruiken natuurlijk. Dit is een groepsfoto van die bewoners.

Terwijl de spelers naar de herberg hollen om te schuilen voor de regen, komen de gnolls dichterbij.

De beestjes aarzelden geen moment en beklommen het gebouw, met als oogmerk er binnendringen.

Dat leidde tot verrassende ontmoetingen als de gasten zich na een lange reis op hun kamers terugtrekken.

Met enige overmacht voor de Gnolls.

En aardige groepsgevechten in de gelagkamer.

Afijn, dat zien we verder morgen. De herberg in zijn volle glorie is hopelijk een aandachtstrekker.

Evenals de warbands en hun speelkaarten.

Hans zat te schilderen aan zijn Elven leger (15mm voor For Reign and Ruin).

Zijn bergelven staan allemaal een beetje in de sneeuw.

Ook zijn verzameling begint aardig toe te nemen. Hij heeft hiernaast immers ook nog zijn Skaven leger.

Zijn Elven zijn ook uitgerust met sneeuw elementals en sneeuw adelaars.

De Doctor is In! Helaas schreef ik hier geen recept uit voor Hans, of wellicht toch wel. We hebben een paar uur zitten beppen over nieuwe tafels en een ontwerp gemaakt voor een SciFi tafel. Dat waren heel wat schetsen.

Tot volgende week! Morgen naar Poldercon. Het verslag daarvan volgt nog van de week.