Speldag 21 oktober: Krankzinnige Detectives, Grotonderzoekers in het duister, Verschroeiende aarde Veldslag en Seppuku in voorbereiding

Terwijl de toegang tot de zaal per auto is veranderd in een zoekplaatje vanwege de verbouwing en opening van de nieuwe weg, gracht en park bovenop de spoortunnel, waren de meeste spelers met het openbaar vervoer allang binnen (de tram stopt voor de deur en het station is 8 minuten lopen).

Hans en Dick hadden vrijdagavond de laatste hand gelegd aan het vernieuwde Ypenburg bord.

Na ontvangst van nieuwe foto’s uit 1940 bouwde Hans de kinderspeelplaats en de windschermen, transplanteerde kraters naar de historische positie en plaatste schuurtjes en kassa.

Bovendien bleek de tribune van de luchtshow er ook nog te staan en hadden de loopgraven van de Nederlanders kekke dakjes met camouflagenet. Op Zaterdag waren ze naar een wargaming event in Overloon over Nederlanders in WW2.

Wel binnen op zaterdag was “Eldritch” Ed. Hij was al druk bezig om de spullen klaar te zetten voor Eldritch Horror (van Fantasy Flight Games).

De samenvatting? Onderzoekers reizen de wereld door op zoek naar clues en worden gek.

Zoals je kunt zien zijn er een hoop exotische bestemmingen voorhanden. Dat geldt trouwens ook voor dat gek worden. Zelden een spel gezien met zoveel in full color uitgewerkte afwijkingen, maniakale handelingen en psychotische trekjes. Elke afwijking zijn eigen diagnose op een kaartje.

De spelers maakte er ruim gebruik van en alle onderzoekers zijn opgeborgen in het gesticht.

Op de bordspel tafel was inmiddels Massive Darkness verschenen. Deze kickstarter heeft drie leden opgezadeld met een opbergprobleem.

Het is een dungeon crawler met een keur aan monsters, vallen en ander ongerief. Na een paar keer spelen (en verliezen) beginnen de deelnemers inmiddels wat tactisch inzicht op te bouwen.

Alhoewel heel hard meppen soms al tactisch genoeg blijkt te zijn.

En deze jongens niet eens op tafel kwamen.

Lex is bezig met een regelset voor Napoleontisch. Hij is de nieuwe eigenaar van het te koop staande Nederlandse Leger.

Farid en Peter hadden Matthijs uitgedaagd tot een dubbel. Matthijs had daarom zijn dochter ingezet.

For Reign and Ruin de fantasy regelset van Hans G, werd weer flink aan de tand gevoeld met 1600 punten per kant.

Beide partijen blijven maar uitbreiden. Binnenkort twee tafels per slag als dat zo door gaat.

Heer als hij is, had Farid zijn shirt kleur gecoordineerd met zijn partner.

Dat werkte voorbeeldig, ondanks de enorme slag die ontstond was uiteindelijk Farid zijn zware cavalerie te sterk en won de slag.

Frits deed des Frits’s. Er werd getrakteerd voor diverse verjaardagen, nieuwe banen en de fudge pot is weer bijgevuld. (Naast de appeltaart natuurlijk.)

Gerard besloot een rustige zaterdag te schilderen.

Hij was bezig met een warband thugs.

Ik was bezig voor de Slag bij Zierikzee die septenber volgend jaar moet plaatsvinden. In die slag is er in 1304 gevochten op een slagveld van aan elkaar gebonden schepen.

Na het twee keer verkleinen van de bouwplaat, kon ik gisteren een Kogge bouwen die geschikt is voor 10mm figuren. Van papier!

Deze kogge’s werden in vredestijd gebruikt voor handel en in oorlogstijd voorzien van kastelen en warmachines.

De bouwdoos biedt mogelijkheid om in de kajuit en in het ruim te spelen. Ik weet niet zeker of dat zo blijft. De base figuren zijn 10 figuren 10mm op 40*20 mm gebased. Als ik zo kijk komen er op een kogge 1 warmachine in het voorste kasteel (20*20mm), een base zware kruisbogen (Arbalesten) per schip en 6 bases infanterie (allemaal 40*20mm) met een command base voor de kaptein (20mm rond?).

En dit is een van de prijzen van de Frostgrave campagne die loopt tot het einde van het jaar!

Tot volgende week!

Comments are closed.