Speldag 9 december: De Hagel Viel Mee, Cees Viel Op, Vikingen Vielen Tegen, Fransen Vielen Om en Duitsers nog steeds bijna af.

Terwijl ik mij voorbereidde op dezelfde ijselijke condities als vrijdag, bleek de zaterdag vervoerstechnisch mee te vallen. Het was koud, maar niet glad. De leden hadden zich in truien gehesen.

Een mooie gelegenheid voor een statieportret van onze voorzitter Cees in vol ornaat, die hiermee zijn afkomst duidelijk niet verloochend. Kwade tongen beweren dat Hoek van Holland een rechtse directe betekent, maar dat zal vast niet kloppen, alhoewel hij wel erg goed is in orde houden, dus wie weet.

Met het succes van enkele grote kickstarters, komen er verschillende uit in dezelfde richting (dungeoncrawler/zombicide). Aangezien wij een vereniging zijn van game liefhebbers, komt het vaak voor dat diverse leden dezelfde kickstarter kopen. Vandaag dus het derde lid met Massive Darkness.

Petra speelde Zoe een dwergvrouwtje met ambitie. Goed voorbeeld van de voors en tegens van dit type figuren. Mooi gedetailleerd, maar door het gebruikte materiaal (PVC?) zijn alle details wat zacht en rond. De figuren zijn wel vrijwel onverwoestbaar.

Michel begon dit keer met het introductie scenario. Dat is vrij ongewoon. Meestal springen Murphen in het grootste scenario zonder de regels te hebben gelezen. WRTFM?

Dit keer dus op een wat kleiner bord. Het spel schaalt de hoeveelheid vijanden mee met de hoeveelheid spelers. Dus dat is fijn. Aan de andere kant is het nog steeds mogelijk voor een speler om heel hard te stijgen ten koste van z’n maatjes.

En geschaald of niet, kleinere borden betekent dat er weinig weghol mogelijkheden zijn als je een verkeerde deur open trekt.

Dick en Jos hebben alle twee een provincie in Brittannie en besloten bij elkaar op bezoek te gaan.

Dux Brittaniarum duurt normaal wel een paar uur, maar ze waren snel klaar.

Twee clashes met handen vol dobbels en Jos was veel beter in het gooien van enen.

Dick schopte de ongenode Viking gasten dus er weer uit. Weg kerstgedachte.

Onze voorzitter deed voor het eerst mee met de campagne van Matthijs. Als een knappe grote, scherpschuttende dwerg. We moesten even slikken. In de start van de carrier besloot hij een draak te gaan beroven. Laat ik het zo zeggen: hij heeft het overleefd.

Bovendien keerde een lang verloren schaap even terug naar de kudde. Iemand die hem herkend?

Aan de andere tafel ging men terug naar Napoleon.

De Engelsen hadden allereerst een goede plaats voor een kopje thee gescored.

Peter H speelt meestal Brits, mar de laatste tijd speelt hij Fransman.

En voor de Franse lansiers werd de thin red line meer een thick red wall.

Zeker toen de Dames from Hell het slagveld op marcheerden.

Kapitale fout was dat de geallieerden hun proviand wagens kennelijk inzetten voor de chocomel van de generaal in plaats van voor de troepen in het veld.

Uiteindelijk ontstond in het midden van het veld een grote knokpartij, waarbij de omvang van de furball gelijke tred hield met het volume van de spelers.

Een mooie pot. Met een tevredenstellende hoeveelheid tin op tafel.

In de middag werden de wereldproblemen opgelost aan de knutseltafel.

Frits had zich een fraaie collectie strip-art boeken aangeschaft.

Marcel ging verder met nieuwe Blobbies voor ACW.

En mijn Duitsers zijn nog steeds bijna af. Het is onwaarschijnlijk hoeveel details je er nog op moet zetten.

Het Duitse uniform in 1940 is een eclectische verzameling van tasjes, doosjes, zakken etc allemaal in andere kleuren. Na vandaag nog de broeken highlighten en de witte streepjes op de kraag en epauletten en dan kunnen ze in de lak.

Tot volgende week! Inclusief de Algemene Vergadering.

Comments are closed.