Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge: I’m dreaming of a Painted Christmas

Deze zomer hebben velen van ons zich in het strijdgewoel van de Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge gestort. Dit resulteerde aan het begin van de herfst in een enorme tafel vol geschilderd tin en plastic, klaar om de strijd aan te gaan. De onderlinge competitie deed vele schilderquota sneuvelen en heeft menig Murph geïnspireerd om bestaande leger af te maken of juist nieuwe te beginnen, en daar was het natuurlijk allemaal om te doen.
Het afgelopen najaar zijn de in de zomer geschilderde figuren veelvuldig ingezet. Nu de dagen kort zijn en de temperatuur daalt is er des te meer reden om (weer) aan het schilderen te gaan. Dankzij Sander beschikt de vereniging nu ook over een Murphys Heroes Schilder Wissel Trofee (MHSWT), en die mag natuurlijk niet te lang in dezelfde kast staan. Dus presenteren wij u met gepaste trots:
Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge!

De Painting Challenge is geinspireerd door de jaarlijkse painting challenge op het Analogue Hobbies blog (http://thepaintingchallenge.blogspot.nl/). Bij de meeste schildercompetities gaat het erom een zo mooi mogelijk geschilderd model op te leveren. Echter, ‘Quantity has a Quality of it’s own’! In deze competitie is het doel zo veel mogelijk figuren afgeschilderd te krijgen gedurende de duur van de Painting Challenge.

De Regels

De Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge loopt van het begin van de winter (21 december 2017 om 17:28u) tot ongeveer het begin van de lente. De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 17 maart 2018. De einddatum van de competitie is dan ook 17 maart 2018 om 12:00u.

De figuren die je schildert tijdens de Painting Challenge mogen in elkaar gezet zijn en geprimed zijn voor het begin van de competitie, maar je mag pas beginnen met schilderen op 21 december 2017 na 17:28u. Natuurlijk tellen alleen figuren die je zelf schildert mee in je totale score. We vertrouwen erop dat het je eer als wargamer te na is om hier niet open en eerlijk over te zijn.

(Mocht dit niet het geval zijn, en mocht het daarom nodig blijken, er is nog ergens een stoffige rubber hamer….)


Alleen figuren die helemaal af zijn aan het eind van de competitie zullen meetellen in je score (inclusief het afwerken van de bases). Mocht er discussie zijn over de mate waarin figuren af zijn, dan zullen de Heren aan de Zaterdagse Schildertafel worden geraadpleegd. Hun Woord is volledig willekeurig definitief, en daarover is geen verdere discussie mogelijk.

Elke schaal en genre van figuren is toegestaan (fantasy, science-fiction, pulp, etc.)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen:

 • 6mm foot figure = 0.5 punten
 • 6mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 1 punt
 • 6mm vehicle, or monster = 2 punten
 • 10mm foot figure = 1 punt
 • 10mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 2 punten
 • 10mm vehicle, or monster = 3 punten
 • 15mm foot figure = 2 punten
 • 15mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 4 punten
 • 15mm vehicle, or monster = 6 punten
 • 20mm foot figure = 4 punten
 • 20mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 8 punten
 • 20mm vehicle, or monster = 12 punten
 • 28mm foot figure = 5 punten
 • 28mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 10 punten
 • 28mm vehicle, or monster = 15 punten

Punten voor andere schalen en eventuele andere figuren zullen bepaald worden per geval.

De Persoonlijke Targets
Om te helpen met je schilder motivatie, wordt aan elke deelnemer gevraagd bij inschrijving een persoonlijk doel te stellen voor het aantal punten dat je wilt halen tijdens de Painting Challenge.
Aan het eind van de competitie wordt een aantal bonus punten toegekend, afhankelijk van hoe ambitieus je je persoonlijke target stelt. Om je inschatting een beetje eerlijk te houden, zul je een aantal strafpunten krijgen in het geval dat je je target niet haalt! Het wordt aangemoedigd om een target te kiezen wat net buiten je comfort zone ligt, maar wel haalbaar lijkt!

In the Analogue Hobbies Painting Challenge waarop deze competitie is geinspireerd, wordt een totaal van 400 pt haalbaar geacht voor iemand die voor het eerst meedoet en/of een druk leven buiten de hobby heeft.

Persoonlijk Target Bonuspunten Strafpunten
0 – 199 pt 5% van je totaal 1% van je totaal
200 – 399 pt 10% van je totaal 2% van je totaal
400 – 699 pt 15% van je totaal 5% van je totaal
700 – 999 pt 20% van je totaal 7% van je totaal
1000 – 1499 pt 25% van je totaal 10% van je totaal
1500+ pt 30% van je totaal 20% van je totaal

De Uitslag

De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 17 maart 2018. Het plan is om alle figuren die door de deelnemers geschilderd zijn ten toon te stellen op die dag, en de jury zal druk aan het rekenen slaan om de uiteindelijke scores te bepalen. Aan het eind van de speldag zal de felbegeerde Murphy’s Heroes Schilder Wisseltrofee worden uitgereikt aan de winnaar van de Murphy’s Heroes Winter Painting Challenge!

De Extra Prijzen

Naast deze felbegeerde trofee zal er een prijs beschikbaar zijn voor de deelnemer met de meeste punten aan modellen met het thema “Winter”. Alleen modellen die daadwerkelijk een winters uiterlijk hebben (Frostgrave, Valhallan Guardsmen, Winterwar Russen, French retreat from Moscow etc.) tellen mee, alleen een besneeuwde base/whitewash is hier niet voldoende voor!

Voor degene met de beste smoes waarom het niet gelukt is stellen de Heren een extra prijs ter beschikking :)

 Meedoen!

Meedoen doe je via Maarten of direct in te schrijven (met je target) op de lijst die op de club hangt.

Doe Mee!

Maarten Kaiser (trotse titelverdediger van de MHSWT)

 

 

 

Comments are closed.