Spelavond 29 december: Natte voeten!

(Verslag Frits / Foto’s Rob K.)
Vrijdag 29 dec. Pandemic Rising Tide. Deelnemers: Frits, Rob, Louis, Farid en Cees


Dit was de eerste keer voor ons allen dat we een Pandemic spelletje gingen spelen dus we hebben er zo’n 2 uur over gedaan. Een normaal potje zal als je het spel kent een uurtje duren. Rising Tide is een variatie op Pandemic waar je moet voorkomen dat Nederland onder loopt. Je wint als je 4 waterwerken zoals de afsluitdijk bouwt, en je verliest als alle waterblokjes of alle spelerskaarten op zijn.

Voor de regels zie https://www.zmangames.com/en/products/pandemic-rising-tide/.

Louis kon als ‘directeur’ spelers teleporteren naar natte plekken, en ik kon als ‘schoonmaker’ kaarten uit de aflegstapel halen hetgeen handig is om setjes van 5 te maken die je nodig hebt voor de waterwerken.

Terwijl Farid probeerde Zeeland droog te houden ging de rest naar Friesland zodat ik het setje van 5 paarse kaarten kon regelen voor de afsluitdijk en we daar ook wat aan pompen en dijken bouwen konden doen.

Louis bouwde het eerste gemaal in Delfland en niet veel later hadden we in centraal Nederland 3 gemalen maar wel wat weinig dijken. Alles ging van een leien dakje en we hadden het idee dat we de boel onder controle hadden. What could possibly go wrong:-)

We hadden alles klaar zodat ik de afsluitdijk kon bouwen toen Farid die voor mij aan de beurt was helaas wat foute kaartjes trok en er in centraal Nederland wat water bij kwam. Waarschijnlijk een gesmolten gletscher ofzo. Helaas was dit zoveel water dat we net 1 of 2 blokjes te kort hadden voor alle nattigheid. Blub en spel over.

Dit is een geslaagd spel. Na afloop wat discussie over wat we anders hadden kunnen doen. Iets meer dijken in centraal Nederland waarschijnlijk. In ieder geval een aanrader om nog eens een keertje te spelen.


P.S. Dit was de eerste keer dat we Pandemic gespeeld hebben en we gaan het zeker meer spelen. Of we Pandemic Legacy gaan spelen is nog maar de vraag daar die campagne gemiddeld 18 potjes duurt wat wel wat veel is.

Tot Volgende Keer!

1 Comments.

  1. Frits Kuijlman

    Foutje #1 : de storm kaarten moeten in de gedekte stapel met spelerskaaten gestopt worden. Bij 6 storm kaarten verdeel je het deck in 6 stapeltjes en stop je in elk stapeltje 1 storm kaart en schud je elk stapeltje. Daarna stapel je ze op elkaar. De fout die wij gemaakt hebben is dat we daarna de stapel weer geschud hebben.