Speldag 6 januari: De Beer is los, De Koeien zijn weg, De Vissen achter het net en Victor pakt uit.

Op de eerste zaterdag van het jaar ws iedereen weer in grote getale aanwezig. Na het uitwisselen van de Nieuwjaarswensen en het laten zien van enkele kerstcadeaus, ging een drukke speldag van start. Overigens een oprecht gezond 2018 voor een ieder toegewenst!

Jos had Scythe weer meegenomen. Een alternatief universum voor de 30er jaren zeg maar. Met stoomtanks en mechs, heroes op beren en luchtschepen.

Petra speelde wit. Niet vanwege de kleur of de mogelijkheden (elke kleur kan wat anders), maar vanwege de held.

Met beer namelijk.

Afijn, op een tamelijk misvormde kaart van Europa met in het midden het militair industrieel complex barstte de strijd los.

En Huib wist de derde keer de strijd te winnen. De man is ondoorgrondelijk.

Robin en Maarten waagden zich aan SAGA. Evenals Dux een skirmish set in de dark ages. Met een beetje smokkelen kun je zelfs dezelfde figuren gebruiken.

Robin z’n plunderaars kwamen los vast aanhollen. Op zoek naar vee en kippen.

En werden opgevangen door de shieldwall van Maarten die er enigszins donker en dreigend bijstonden.

Cees en Dick begonnen hun eigen Dux Britanniarum campagne. De Vikingen van Cees vielen binnen bij Dick. De hilariteit begon al bij het genereren van de namen en de characters.

Ter verhoging van de feestvreugde hadden beide kemphanen een rivier gerold op de terreinkaart.

Een substantieel deel van de tijd brachten de legers dan ook plonzend en pootje badend door. Misschien hadden ze beter kunnen gaan vissen?

Deze dag ook de start van een campagne Kingdom Death Monster. Die zal de komende maanden wel doorgaan.

Een spel wat zo te zien een kruising is tussen een skirmish van mensen tegen wilde beesten, Civilization voor het ontwikkelen van je eigen dorp cq beschaving en een interactief avonturenboek dat het verhaal genereert en keuzes voorlegt.  In ieder geval moet je niet gehecht raken aan je strijders. Die recyclen nogal eens onder een andere naam. Als je wilt kun je ze wel opeten als ze het niet gered hebben.

Onno en Lex speelden Lex’ zij Buckets of Dice WW2 regelset.

Lex zn verzameling groeit gestaag met een “lichte” voorkeur voor de zwaardere tanks.

Gelukkig gold dat voor beide kanten.

Farid en Matthijs probeerden enkele nieuwe formaties en taktieken uit voor de volgende veldslag. Daar komen vast weer wat vragen voor Hans uit.

Het was al snel lekker druk aan de schildertafel. Ik was druk bezig met 10mm middeleeuwen voor Zierikzee.

Het lijkt erop dat ik 50 man op een zaterdag kan schilderen. Dan moet ik nog flink aanpoten om de 550 man geschilderd en gebased te krijgen voor de schildercompetitie!

Een nieuwe schilder kwam binnenzetten inclusief eigen vergrootglas/lamp combinatie. Chris schildert 28mm Napoleontisch.

Het werd erg gezellig aan de schildertafel. Victor kwam binnenzetten met een paar figuren die al wat langer bijna af waren. Hij vindt het moeilijk te stoppen met een figuur het kan altijd beter.

Wat mij betreft kunnen deze figuren niet veel beter. Wow!

Tot Volgende Week!

Comments are closed.