Speldag 13 januari: Britten zonder Broek, Orcen met Broek, Naturisten Dryads, Naakte Salamanders en Rijswijkers op een Houtje

Met lichte spanning reed ik de parkeergarage Phoenixstraat binnen. Dit keer trok ik geen kaartje maar hield ik mijn Delft Parking Membership Card voor de cirkel op de automaat De RFID deed zijn werk, en de slagboom ging open zonder afgifte van een kaartje. En laat ik maar meteen verklappen dat ik ook zonder kaartje maar met mijn DPMC RFID er ‘s-avonds ook weer uit kon. Bovendien was volgens het display bij het uitrijden de dagprijs weer begrenst op 18 euro. Het lijkt dus te werken. De zaal liep al snel vol. Eigenlijk een parkeergarage voor gamers als je er even over na denkt.

Evert was al extra vroeg binnen voor het klaarzetten van de tafel voor een Napoleontische WRG slag.

De tafel kreunde onder het gewicht van het tin. Vanwege de korte afstand tussen de legers en de hoeveelheid, was het manoeuvreren beperkt.

Zeker toen de Fransen oprukte naar de andere helft van de tafel en de hoeveelheid tin per vierkante meter verdubbelde.

Wel een mooie kans om alle figuren weer eens uit het vet te halen.

Op 3 februari dan gaan alle stoppen los. Dan wordt Dresden uitgevochten op 3 tafels. Op de drie tafels aan de raam kant vanaf de bar zal dan een gereserveerd bordje staan.

Dan zullen de Schotten zeker weer van de partij zijn.

Guildball speelt nog steeds en de teams worden langzamerhand af geschilderd.

Hans Jacobs kwam samen met Patrick de laatste voorbereidingen leggen aan zijn Barsaman demo uit de Storm strips. (De Doder van Eriban). Te spelen op Poldercon op 11 februari in Utrecht!

Lex had Sander en Tristan overtuigd van een potje SciFi met zijn Buckets of Dice regelset.

In dit geval met grote hoeveelheden Orcs.

Rob K. besloot zijn kerstcadeau in te wijden. Imperial Assault van Fantasy Flight Games. Cees (in afwachting van het begin van een van de 4 rollenspel campagnes die hij tegelijk speelt) hielp hem bij het uitzoeken van de figuren.

En toen Michel eindelijk binnenkwam, begroef hij zich in een Brunch van Cheesecake en kaascroissant.

Daarna begon de RPG campagne van Matthijs. Ik vraag me af hoe Cees zijn vier characters uit elkaar houdt. Of zou hij stiekem vier keer dezelfde spelen?

Matthijs was bovendien jarig en werd voorzien van nieuwe figuren voor zijn 15mm fantasy leger. Geloof me op die schaal zijn 28mm Enten en Dryads echt groot!

Ondertussen zocht Rob K. de kaarten voor Imperial Assault uit.

Ook hier ging iedereen aan de cheesecake, alhoewel Rob zijn bordje trachtte weg te moffelen. Zien we vandaag de teloorgang van de appeltaart in de evolutie met cheesecake?

De figuren bij het spel zijn van prima kwaliteit. Ze zouden geschilderd niet misstaan op een miniaturentafel.

Het intro scenario werd zo’n succes dat er spontaan werd afgesproken een campagne te organiseren.

De enige brom kwam van Darth Rob zelf, omdat hij als Evil Overlord het onderspit had gedolven tegen de revolutie.

Jasper bastelde verder aan zijn 10mm Warhammer leger. Een schaal waarmee je een stuk voordeliger kan experimenteren met nieuwe legers.

De figuren zijn van Magister Militum en Pendraken Eureka.

Er werd sowieso druk geschilderd en geknutseld. Hans viel binnen om Skaven schoon te maken. En ik zat nog steeds in Zierikzee. Met 1 punt per figuur, moet ik er nog heel wat voor de schildercompetitie.

Marcel sculpte, Petra schilderde 10mm Rijswijkers en Marcel en ik vielen alle twee in slaap met de kwast in de handen.

Maar we zijn door de tweehonderd figuren heen. Langzamerhand ook maar gaan basen.

Tot volgende week!

Comments are closed.