Speldag 20 januari: Reisrecepten voor de Congo, Iron rations in de Trenches, Geflambeerde Dorpelingen, Baguette met Lijm en Terry is Boos.

Terwijl de wind om de zaal huilde en de temperatuur samenspande met de windchillfactor, was de verwarming binnen aan en de koffie heet. Na de nieuwlichterij van de cheesecake had ook de appeltaart traditie zich hersteld. Soms is voorspelbaarheid heel comfortabel.

Wat niet voorstelbaar was, was de volgende aflevering van Lowie’s Congo Adventure’s (binnenkort als strip). Gerard, Patrick en Cees waagden zich aan een potje Congo in de vorm van een campagne van Lowie.

Op zoek naar de verdwenen expedities kwamen de warbands elkaar tegen in het territorium van de Tsumbaba Warriors, met een voorkeur voor een dieet van wit vlees en donker bier.

De gijzelaar stond te marineren in zijn kruidoliesmeersel tot de kookpot was schoongeschuurd.

Al snel sloegen de warbands toe en terwijl een en ander initieel best vlot verliep kwamen alle spelers erachter dat de vele totems die ze hadden gezien fors bijdroegen aan de vijandigheid van de Indigenous Magic. ™

En alhoewel de gijzelaar kon worden bevrijd en aanwijzingen naar de plek van de verloren expedities werden gevonden, namen ook de nachtmerries van de spelers en het stiekeme vertrek van hun dragers verder toe. Wordt vervolgd!

Erwin, Peter en Robin zetten hun WO1 campagne voort. Die duurt nu bijna evenlang als de oorlog zelf.

Zelfde mannen, zelfde terrein, zelfde figuren, en een doorzettingsvermogen dat in de echte trenches niet had misstaan.

Petra had met een aantal leden afgesproken om wat nieuwe spellen te proberen, die ik op de kop had getikt in een US sale.

De eerste was Dragon Flames, waarin je als draak dorpjes en kastelen moet aanvallen, plunderen en platbranden (Minion Games).

Natuurlijk is er concurrentie tussen de draken en het komt zelfs voor dat een kasteel zich verdedigd met helden!

Het bij elkaar zoeken van de diverse onderdelen van schatten geeft als draak ook enige bevrediging. Peter R ging er met de overwinning vandoor. Verdict: leuk spel met veel meer diepgang dan je denkt!

Daarna was het de beurt aan een spel wat me qua titel nogal heeft verbaasd, maar misschien kwam die uit voor de film.

In Dead Man Tell No Tales, speel je een zeerover die het schip van de beroemde undead zeerover heeft verslagen en aan boord gaat voor de loot. (Minion Games)

Het schip gedraagt zich als een dungeon die je met je landingparty moet exploiteren.

De verschillende onderdelen van het schip staan bovendien in de fik en kunnen exploderen.

Daarnaast lopen er undead pirates rond. Uiteindelijk moet je proberen te ontsnappen met de loot. Dat lukte 3 van de 5 boarders, de andere twee gingen met het piratenschip ten onder. (Bij de foto: elke 6 is een explosie.) Verdict: Leuk Spel!

Tot slot nog een kort potje Machiavelli. Deze oude bekende bevat alles wat het leven interessant maakt: moord, diefstal, verraad, geld en macht. (Gezien de leeftijd hebben ze sex weggelaten). Een erg leuk kaartspel voor op vakantie. Je probeert een stad te bouwen en jezelf voor te doen als iemand anders.

Het eerste potje Dux Britanniarum tussen Dick een Jos duurde slechts anderhalve beurt. Toen was Jos uit en thuis met de loot, terwijl Dick z’n troepen nog door de modder ploegden. Daarna traden Jos zijn Vikings aan tegen Jur.

Het blijven leuke spellen om een warband te bouwen en je uit te leven op je figuren.

Fraaie museumstukjes en met een beetje slimme keus ook voor Saga te gebruiken.

De kleine tafels van 60*60  zijn bedoeld voor Bushido.

Dit spel wat een kruising is tussen Frostgrave en Malifaux bevat de nodige iconische Japanse figuren.

Maar ook Japanse geesten en demonen die kunnen worden opgeroepen om figuren op afstand te belagen.

Gerard hield strak toezicht op de werkplaats.

Lowie bouwde eerst een schip en een koekjesmachine, maar slaagde er daarna toch in iets “Not entirely unlike”  een blokhut te fabriceren. Frits ging eens lekker voor zijn lunch zitten.

Ik Zierikzeede door. Voor de liefhebber, de brede kwast is om te dry brushen.

En Terry had van Frits begrepen dat Petra hulp kon gebruiken en is komen aanvliegen. Afijn we zijn over de duizend beestjes denk ik.

Tot volgende keer!

Comments are closed.