Speldag 10 maart: EO grimast, CHW ontdekt in BCO, GB met Marsepein, WFRP in voorbereiding en Petra aan de Champagne

Terwijl buiten het percentage mannen in oranje jekkers verdacht hoog was en op diverse plaatsen nooduitgangen van de nieuwe parkeergarage open en dicht gingen, ploegden we door het opgebroken straatbeeld naar de zaal. De laatste loodjes van de nieuwe parkeergarage en het nieuwe wandelgebied worden aangelegd. Volgens de parkeerpas was ik de hele week in de garage gebleven en mocht ik niet vandaag een tweede keer naar binnen. Dezelfde man die mij de vorige keer naar buiten liet toen het geld werd afgeboekt, maar de boom dicht bleef, heeft mij nu gereset. Ik ben benieuwd of ik een rekening van een week krijg. Afijn de zaal liep al snel vol.

Evil Overlord Rob K. was bezig met het opstellen van Imperial Assault en het bedenken van zijn plan.

Huib legde de stukjes zoals ze echt horen: niet in OCD volgorde maar in CDO volgorde.

De spelers kozen hun hoofdrolspelers en het valt altijd wel op dat emancipatie en genderdiversiteit meestal goed kloppen. Veel mannelijke spelers met vrouwelijke spel karakters.

Al snel was de raid druk bezig en werden droids en storm troopers bij bosjes verwijderd.

Rob K (E.O.) ging er steeds grimmiger uitzien. Huib gebruikte doping, Lowie had een plan en Michel haalde het uiterste uit de regels. Het leven van een E.O. is niet makkelijk in Delft.

Patrick organiseerde een uitstapje naar Binnen Congo Oost. Iets met kisten in een rivier bij Congo Haven West. De hele streek stond stijf van de magie en de witch doctors conventie hiep daarbij enigszins.

Dat had ook zo z’n weerslag op de spelers. Ik heb al eens eerder betoogd dat goede spelers zich inleven in hun rol. Een fraai voorbeeld. (foto PD)

Robin ging voor een slag For Reign and Ruin met de auteur zelve. Je weet hoe dat gaat: de eerste keer is gratis en je hebt maar een paar figuren nodig.

Hans G had zijn rattenleger opgesteld.

Robin z’n reuzen/orc leger was nog in aanbouw.

En voor dat er een misverstand ontstaat over het postuur van onze ex-voorzitter: beide heren speelden aan de seniorentafel. Die is 15 cm hoger dan normaal, zodat je niet voorovergebogen hoeft te staan.

In aanbouw of niet: Robin z’n leger stampten de ratten de hutspot in. Het is altijd een win-win zo een verlies voor de ratten. Natuurlijke selectie, nieuwe opportunities voor bevordering, morgen staat er weer een nieuw leger en hebben de orcs buikpijn.

Hans Jacobs kwam zijn Barsaman demo van Poldercon spelen.

Een skirmish / gladiatorspel waarbij ook het nodige wiskundig inzicht helpt. (Bekend uit de Storm boeken!)

De Bushido tafels stonden ongebruikt.

Daarentegen waren de Guildball tafels goed bezet.

Sander z’n leger was als vanouds prachtig geschilderd (alhoewel ik bij het varken een beetje aan marsepein moest denken).

Frits fritste voor de frits zoals meestal een belegde halve frits.

Terwijl de ene club de karakters gereedmaakte en uitgebreid ging shoppen (aan tafel dan).

(Voor een nieuwe campagne in Warhammer Fantasy Roleplay)

Ging de andere club door met het avontuur in de wereld van Matthijs. Ik heb in ieder geval twee dingen geleerd van vanmiddag: Matthijs koop je om met Tijgernootjes en als je in de wasteland een mooie geplaveide weg tegenkomt, dan kan het zijn dat je op de schubben van een hele grote slang loopt die daarvan wakker wordt.

Petra en Jos gingen aan de drank met Viticulture. Ze openden twee concurrerende wijnboerderijen.

In dit Worker placement spel kun je alle kanten op. Petra besloot zich te specialiseren in Champagne.

Saga 2 is uit en een aantal leden zijn bezig met warbands. Ik twijfel nog. Ik heb alle Saga 1 boeken, maar speel liever Dux. Jasper was bezig met een nieuwe band.

Het blijven wel fraaie figuren die Dark-Age modellen.

Ik probeerde nog wat te redden van mijn schildertarget. Door alle prive omstandigheden haal ik waarschijnlijk de helft van m’n target.

Maar ja dan moeten ze wel gebased worden.

Tot volgende week! Met de uitslag van de schilderwedstrijd!

Comments are closed.