Speldag 24 maart: In de Zak, In de Familie, In de Put, In Dekking en Magische Appeltaart.

Nadat we letterlijk voor en onder de voordeur hadden geparkeerd in de nieuwe garage kwamen we binnenzetten met nogal zware bepakking. De lente was doorgebroken in Delft, dus werden oude dozen afgestopt en kwamen klassiekers tevoorschijn.

Richard en Dick hadden het zee-kleed van de plank getrokken.

Een konvooi kroop voort door de Noordzee begeleid door twee destroyers.

Evert vroeg zich al af welke vloot regelset zou worden gebruikt. Maar desgevraagd maakte hij kennis met “Bag the Hun” van TFL. De afgelopen jaren wat minder aanwezig geweest, maar daarvoor een regelmatige hit.

In deze regelset vecht je WO2 vliegtuigen 1:600. Je hebt er maar een paar nodig (alle spelers bij MH hebben inmiddels een paar honderd vliegtuigen).

De schepen in kwestie dienden als prooi, beschermd door de Duitsers en aangevallen door de Engelsen. Moet mn eigen squadrons (ik heb Italianen en Duitsers en Petra heeft Russen) toch weer eens van de plank trekken.

Onze voorzitter is tevens uitdrager van goede manieren en oude tradities op de vereniging. Vandaag toegevoegd de Magical Enhanced appeltaart. Ook in de dungeon marcheer je op je maag!

Evert en ik gingen voor een potje War and Conquest (van de schrijver van WAB) en vochten een familievete uit in Normandie.

Dat betekende twee 11e eeuwse Normandische legers tegenover elkaar.

Een leuke pot: de Normandiers wonnen! Binnenkort gaan we het nog eens over doen met iets meer punten.

Het kantelpunt van de slag: een twee tegen een op de cavalerie van de Normandiers door een flankaanval van de Normandiers.

Sander en Maarten waagden zich aan SAGA 2.0 onder het toeziend oog van Wink.

En Petra had haar AH tas van het wagentje gehaald en uitgepakt voor een nieuwe D&D vervolg.

Toen ikĀ  vrijdag thuiskwam lag de hele vloer vol met plattegronden, dus het zal wel weer een eind lopen ondergronds zijn geweest.

Louis had niets te doen en schoof aan voor een gastoptreden.

De rest hield zich onder meer bezig met de vraag of je skeletten kunt zakkenrollen en hoe hoog een tovenaar kan stuiteren op een magisch gesealde put als hij bij elke stuiter zijn hoofd stoot aan het plafond.

Patrick, Huib en Lowie gingen verder met overleven in This War of Mine.

Van al dat zoeken naar eten wordt je knap hongerig. Terwijl Lowie en Huib de standaard appeltaart nuttigden legde Patrick uit dat toen hij jong was de punten taart veel groter waren.

Hans en Peter H. gingen de Bocage in in Frankrijk.

Hans zijn Amerikanen zochten nogal dekking vanwege het nieuwe speeltje wat Peter had toegevoegd aan zijn Bolt Action leger.

Een heuse 28mm 88mm die hij vandaag vooral inzette als artillerie.

Hans zat stil in een hoekje te sculpten.

En later op de dag werd het erg gezellig rond de knutseltafel.

Gerard kwam op de valreep zijn nieuwe Panda showen, die hij heeft geschilderd voor D&D.

En ik had nog tijd om, na de Normandische pot, wat details aan de gebouwen te plakken.

Tot volgende week!

Comments are closed.