Speldag 31 maart: Patrick houdt niet van katten, Peter is de BOS, Farid bouwt een brug, Derk zingt en de knutseltafel was leeg.

De Phoenixstraat is bijna af, dus op de laatste 10 meter na konden we van de auto naar de zaal lopen op nieuwe bestrating. De afstand ongeveer 60 meter. Parkeren kost met parkeerkaart Delft nu maximaal 12 euro per dag, zonder kaart maximaal 18 euro per dag en de Prinsengarage ligt zoals gezegd vlak voor onder de deur. Ondanks dat een aantal mensen naar Comicon waren afgereisd liep de zaal snel vol.

Lowie ging verder met zijn Congo campagne. Dit keer had hij zich zuinig opgesteld met wilde beesten. Die zaten al aan tafel.

De parties lijken langzamerhand meer op expeditie legers dan op expedities.

Maar dat zagen de commandanten duidelijk anders. “Beter mee verlegen als om verlegen”, terwijl ze nog een groepje buksdragende mannen toevoegden.

Zoals gezegd er waren slechts enkele wilde dieren op het bord, de rest van de interacties kwamen tussen de partijen op gang.

Het luipaard had besloten zich te voegen bij Patrick en met zijn dobbelsteenworpen was het beestje niet weg te slaan.

Afijn Gerard werd beschuldigt van tactiek, Kees van leeuwpaarden uit bomen kijken, Patrick nam alles mee wat los en vast zat en Lowie schudde zijn wijze hoofd en bedacht het volgende verhaal. Ze schijnen tegenwoordig minder in de brand te steken dan vroeger.

Ik had me bij Petra, Maarten en Huib gevoegd voor een potje Fallout the Boardgame. Vandaar dat er enige foto’s van de spellen vandaag ontbreken.

Vandaag begonnen we in de Commonwealth en vielen met onze neus in de boter, want The Institute (die onder andere Synths (robots) maken en The Railroad (die Synths bevrijden), hadden het met elkaar aan de stok.

Voor de verandering speelde ik deze keer een BOS (Brotherhood of Steel) lid. Als huisregels hadden we twee regels ingevoerd: 1) een shop breidt uit met goederen gelijk aan de omvang van de settlement ipv altijd 1. 2) Bij twee identieke fractie agendakaarten in je hand, telt de tweede maar voor 1 punt.

Terwijl Petra Supermutants probeerde te slopen, een Powerarmour jatte uit een Vault en ik een criminele gang stopte, had Maarten het knap moeilijk met zijn jeugdherinneringen.

Hij kwam er gedurende het spel achter dat hij zelf een Synth was en besloot zich keurig te melden bij The Institute. Hij werd vriendelijk ontvangen door een Courser (geheim agent Synth). Weet je dat Maarten eigenlijk 41B heet?

Door zijn ingrijpen in de grote Battle tussen The Institute en de The Railroad, wist The Institute te winnen en begon met het uitmoorden van alle railroad agenten op het bord. Huib kon net op tijd bukken. Uiteindelijk eindigden Maarten en ik ex-aequo. Leuke pot! Gaan we snel weer een keer doen.

Gelukkig was Frits er ook. Oud en vertrouwd.

Ed heeft Farid volledig ingepalmt met Fire & Sword. Natuurlijk zijn het kennismakingsgevechten en kan hij nog terug, maar kwade tongen beweren dat hij inmiddels een leger heeft.

In ieder geval was in het scenario van de dag de brug prominent aanwezig.

Gezien de afstanden in oost Europa en Rusland zijn een hoop legers biologisch gemotoriseerd.

Jan en Dick zaten te wachten op Derk en verzonnen de verhalen bij hun Italiaanse karakters voor Sharpe’s Practice 2.0.

Dick heeft inmiddels de legers, de burgers, de boeren, de buitenlui en is nu de toeristen aan het schilderen.

Derk blonk als vanouds weer uit in de verhalen over zijn officieren. (En hij zingt Aria’s. Nou ja zijn officieren dan) Ook de avonturen van vandaag brachten weer enige wapenfeiten op de betreffende CV’s.

Elders werd druk gestudeerd op de legerlijsten voor Fantasy. Een examen is er niks bij!

Jur en Maarten gingen de bush in met Muskets en Tomahawks.

En schokkend genoeg bleef de knutseltafel leeg.

Tot volgende week!

Comments are closed.