Speldag 7 april: Hoeveel Karton het was en Hoe Ver, Hans in het donker en Tradities houden stand.

Op bordspeelzaterdag begon ik te twijfelen op weg naar de zaal, want het was waarachtig zomerweer. Aangezien ik dienst had had het twijfelen weinig zin, maar aan de drukte op de weg te zien was half Nederland op weg met fiets achterop of met boodschappentas naar de BBQ boer. In de zaal kwamen de bordspellen uit de tas.

Michel had zijn pallet weer leeg geruimd voor “Shadow & Brimstone“. Met 5 spelers loopt de campagne nu op tegen gebrek aan tafelruimte.

En elk spel neemt het aantal gebruikte kaartjes toe. Weliswaar minder snel dan in het begin en gehinderd door het feit dat er een limiet bestaat aan het draagvermogen van de karakters, maar het aantal blijft toenemen.

Zeker ook omdat Michel uitbreidingsdozen bij blijft kopen. Die staan al op een bijzettafeltje.

Vandaag was Ed dronken, beklaagde Peter zich over de monsters, trapte de ezel het hardst en overleefde Kees maar net. Michel heeft inmiddels 11 mutaties en kan zich verhuren als freak-show op de kermis.

Petra’s character scoorde een magische roos. Kleurt bij dr corset, sash en rok.

Een tweede avontuur met Michel z’n nieuwe aanwinst de Sand Kraken werd een mislukking, de party kon met enige bewustelozen het vege lijf redden en kon daarna Michel overtuigend uitleggen dat dit monster niet te verslaan was (Michel was het daar natuurlijk niet mee eens).

Farid pakte z’n Dark Elves uit voor een gevecht met Thijs.

Die kwam later binnen met Hans om een proef te nemen met de combinatie van twee regelsets.

Hans zijn “For Reign and Ruin” set, met de campagne uit “With Fire and Sword” .

En hoewel die laatste regelset niet bedoeld was voor fantasy bleken de scenario’s en de scouting wonderwel inpasbaar. Die combo gaan we vaker zien.

Met steeds luidere kreten probeerden de bewoners van een dorpje in de prehistorie zichzelf te beschaven door alles dood te meppen wat ze tegenkwamen. Een soort “We come in peace, shoot to kill” zonder buskruit.

Als symbool voor het beschaafde eilandje in de maak in de donkere wereld had Patrick een lantaarn meegenomen als reminder op tafel bij deze aflevering van “Kingdom Death: Monster” .

Frits kwam zijn Infinity leger uit het postpakje halen en nuttigde zijn traditionele lunch. En natuurlijk was er appeltaart.

Ik schilderde verder aan mijn Stormtroopers voor Star Wars Legion.

In de afgelopen weken heb ik 5 standaard squads (7 verschillende figuren per squad) geconverteerd naar 35 individuele figuren door ze allemaal door te zagen te plakken en armpjes te verbouwen.

Nu ben ik begonnen met schilderen.

Volgende week zal het wel relatief stil zijn. Het is dan Salute in Londen en een aantal Murphen gaan er heen.

Comments are closed.