Speldag 28 april: Stuart Houdt Huis, Saruman Brandt Niets Plat, Lowie Lloigort niet meer, Blobbytime! en Figuren van Aardewerk.

In Delft waren op verschillende plaatsen de lege bierglazen en de oranje versiering nog zichtbaar, toen we naar de zaal gingen. Petra sleepte zoals gebruikelijk op de 4e week een Ah tas vol met D&D benodigdheden mee. Al snel werd er aan de meeste tafels gespeeld.

Met het uitkomen van What a Tanker! van TooFatLardies, stoffen een aantal leden hun voorraad tanks WO2 af. Deze koffer was er een van de twee die Dick bij zich had. En hoewel je maar maximaal zo’n tank of 3 per kant nodig hebt is het oude adagium “Beter mee verlegen dan om verlegen” ook hier van toepassing.

Dick begon tegen Mirjam en Jos. Het valt niet mee om een Ace te worden in dit spel. meestal sneuvelt een tank wel voor z’n derde spelletje.

Het is raar o te zien dat het uit elkaars firing arc rijden kennelijk tot gevolg heeft dat je naar elkaar toe trekt.

Alhoewel ze, zoals commander Jos hier uitgebreid toelicht, wel degelijk ver van elkaar zijn begonnen.

Nadat Mirjam was vertrokken, gingen Jos en Dick nog voor een snelle pot. Aangezien het geluk nogal wisselend was duurde de pot nogal. Dick had er alle vertrouwen in.

Alhoewel Dick zijn Puma al kwijt was, waren Jos zijn tanks zwaar aangeschoten en hadden nog maar weinig dobbelstenen per beurt over.

Dick concentreerde zijn aandacht om uit de buurt van Jos zijn Sherman te blijven, maar daardoor zag Jos zijn Stuart zijn/haar kans schoon en blies de Panzer 4 sky high.

Dat kleine tankje heeft inmiddels 2 kills!

De deelnemers aan de D&D campagne van Petra trokken vandaag een verborgen vallei in de bergen in met een vruchtbare natuur en een keur aan meer en minder beschaafde wezens.

De verhuizer/gids met zijn Pack-Rat was natuurlijk van de partij zolang hij betaald werd in nuttige dingen en eten, want het waardeloze goud lag in de mijnen voor het oprapen en kun je niet eten.

Aangezien de meeste familiars inmiddels partners hebben opgedoken (en er wordt gefluisterd dat er kleintjes op komst zijn), wordt de party nogal lang.

Centraal bij het binnenkomen van de vallei was deze rivier, met tunnel. Helaas is die nu ingestort. Ze konden er echt niks aan doen.

Matthijs (Freddie) had trouwens wel wat met die rivier.

Hij heeft sinds kort een onderwaterdraakje als familiar. Helaas moet hij nog investeren in een ring om boven water te kunnen ademen. Tot die tijd is ze water gebonden.

De Wizards tower die er stond is trouwens niet door Kees (Saruman) afgefikt (dat moest ik er speciaal bij zeggen). Het is wel in de as gelegd. Het is verontrustend als karakters vermeld willen hebben dat zij de boel niet hebben afgefikt.

Afijn de caravaan trekt verder om gevangenen te bevrijden.

En Michel heeft een jonge Griffioen gevangen. Hij moet alleen nog worden afgericht……… Ze eten trouwens paardenvlees, die Griffioenen.

Ed en consorten trokken het computerondersteunde Mansions of Madness 2 in.

Eldritch Ed had een medium scenario uitgezocht. De Lloigor was dus een medium monster. De invloed op de party was duidelijk.

Chris-Jan kon zijn ogen niet geloven, Lowie stortte in en Farid ging ijlings op zoek naar een manual.

Erwin en Robin gingen vandaag een dagje stappen in het wilde westen. De tafel was bedekt met gebouwen en figuren, De stad kwam echt tot leven.

De combinatie van een postkoets, dynamiet en een gatling gun liep wat fout in Main Street.

Hoe hard ze ook speelden in de Saloon het geluidsniveau was te hoog en de Sheriff (met posse) kwam snel aanrijden. Trouwens wel rolbevestigend zo, of zit er een transgender tussen?

Peter H en ik deden een voor hem eerste potje Sharp Practice (2e editie).

Zoals jullie hebben kunnen lezen is hij op zoek naar een nieuwe regelset voor Napoleontisch, en Black Powder viel af voor hem. Vandaag probeerden we dus SP2 van TFL met de ACW legers van Marcel, want die stonden van de laatste intro game nog op de club. Blobbytime!

We speelden een meeting engagement en beide legers hadden afwisselend wat pech en geluk en stonden beiden op instorten toen Peter net iets eerder aan het kortste eind trok. Missie geslaagd: hij gaat SP2 aanschaffen.

Uiteindelijk werden beide legers gekortwiekt door skirmishers met Rifles en twee goedgeplaatste kanonnen.

Erwin en zoon deden een potje Warhammer Fantasy. Dwergen tegen ratten.

Daarmee kwam het clubleger weer eens uit de kast. (Uit de echte kast bedoel ik, niet echt uit de kast.)

Inclusief warmachines en Gyro. Wees er aan herinnerd dat de club verscheidene clublegers heeft die je kunt gebruiken. Deze dwergen zijn geschilderd door Maarten.

Hans knutselde voort aan zijn Chinese terra cotta leger.

Dat heeft hij meer gedaan, want vandaag gingen de vlaggen op de eenheden. EEA zag er weer fraai uit.

Ook het voetvolk mag natuurlijk niet ontbreken.

Tot volgende week! EN: OP 4 MEI GEEN SPELDAG VANWEGE DE DODENHERDENKING.

Comments are closed.