Speldag 5 mei: Dudes, Dudettes, Picknicks, Comics, en Fecal Salve.

Het kan het weer of de feestdag geweest zijn, maar er ontstond al snel een vrolijke buzz in de zaal waarbij het spelen zich vermengde met gebep en gelach. Op bevrijdingsdag werden zelfs de wargames mellow.

Cees begon met het binnenvallen van Dick z’n provincie. Na de vorige raid op het vee  was hij nu op zoek naar bestek, schalen en de fooi voor de kok (Dux Brittaniarum). Hij had ook een eigen geheim doel: het zoekmaken van zijn huidige leider, een kleine etter met 1 oog die plichtgetrouw bezig was maar geen deuk sloeg in een pakje lard.

Het zoekmaken van zijn leger ging prima, maar zijn leider kwam plichtgetrouw met de resten mee naar huis: Bummer!

Daarna vocht hij met Jos om de eigenaarschap van de Forthwith & Many picknick caravaan.

Aangezien beide partijen honger hadden werd het nogal een furball. Ik weet niet of een van beide partijen genoeg denarii over heeft gehouden om de F&M caravaan leider af te betalen.

Patrick gaat verder met het brengen van beschaving in een duistere wereld.

Huib had zijn character niet alleen voorzien van de gebruikelijke attributen, maar ook van Fecal Salve.

Deze poep ointment scheen monsterafstotend te moeten werken, maar toen Lowie zich ermee insmeerde (discreet off camera), werd hij daarna opgevroten door de Antilope, die dacht dat het een pittige saus was.

Voor degenen die de wereld van Kingdom Death Monster niet kennen: dit is het plaatje van de Antilope in meer detail. Lowie bevindt zich in de Lower Abdomen.

Naja het kan altijd erger. Soms vraag ik mij wel eens af of Giger meegewerkt heeft aan de figuren.

De Old Guard had zich verzameld voor een potje WRG oudheid.

Ik vind zelf de grote eenheden een lust voor het oog. Een nadeel is wel dat je grote tafels nodig hebt. Hans ging duidelijk voor veel en stabiel. Pieken tot aan de horizon.

Rick had een mobiel leger met strijdwagens en cavalerie.

En dromedarii natuurlijk. Normaal rijd je dan om een phalanx heen, maar dat zat er niet in.

Frontaal ging het allemaal wat minder. Volgende keer gaan we twee tafels aan elkaar schuiven met maximaal 1.25 keer zoveel tin.

Ed had zin in worst. En koekjes. Hij besloot Farid zijn dorp in te nemen om te gaan winkelen.

Uiteraard met Fire & Sword, een van twee huisregelsets van Ed, als hij zich niet bezig houdt met Cthulhu.

Uiteindelijk besloot hij het te laten bij de bakkers en slagerskar (met inhoud) en het dorp te laten staan. Voor de volgende keer. Farid werd er lichtelijk depressief van.

Omstreeks de tijd dat wij Frits verwachtten met de lunch, hoorde we een grote plof op tafel. Verzameld achter een stapel strips had hij zijn gebruikelijke stokbroodje weggewerkt. Overigens wel een top tip voor de oudere jongere wargamer: De Generaal Integraal: alle verhalen in volgorde en hardcover. Wie is er niet opgegroeid met de PzkW 1.5 met roterende flensmoeren en Velours d’Utrecht bekleding. Mijn gemoed stroomt vol, gorgelend en fluitend.

In alle emotie had Frits zijn brood op voor de foto, en keek als de Cat that swallowed the Canary. Pieep!

Petra en ik speelden What a Tanker! van TFL.

In de Bayerische Kinowerke werd zwaar gevochten. Dit is een in de geschiedenisboeken een zwaar ondergewaardeerd deel van de bevrijdingsacties in Duitsland. De geallieerde tankspitsen drongen door op de set van Der Fuhrer von Chicago. Een haastig gevechtsklaar gemaakte Panzer 4 uit 1940 nam het op tegen de Shermans van de Oddball’s Company.

Gelukkig hadden deze tanks wel echte granaten en geen verf.

In de eerste twee partijen gaf uiteindelijk een verdwaalde StuG de doorslag.

En mijn dobbelsteenworpen natuurlijk.

In het derde en vierde spel werden de Shermans een stuk aggressiever.

Ze gingen voor de flank aanval op de Panzer 4 en schakelde deze uit.

Ook hier zette de StuG de boel recht. De extra Acquisition dobbelsteen die nodig is om een StuG te raken maakt wel het verschil.

In de laatste pot begaven we ons in de stadscoulissen.

Het werd een sluip door kruip door tussen de gebouwen.

Met het nodige gelach van het publiek.

Uiteindelijk won de Duitse overmacht.

The Verdict: Leuk spel. Speelt snel (5 potjes, hadden er makkelijk 7 kunnen zijn). Het feit dat je speelt op een tafel met veel ondoordringbare scenery maakt het spel heel anders dan de  spellen met veel open ruimte. Het spelen met 28mm tanks is goed te doen. (De vorige spellen werden vaak 15mm tanks ingezet.)
Uiteindelijk behaald ik 7 kills en Petra 2 Kills. Ik denk dat het spelen met 2/3 tanks de man het een interessant tactisch spel maakt. In 1 op 1 zit wat mij betreft teveel geluk in. het spelen op een stad tafel is hardstikke leuk. Een van de Pz4 kills ontstond toen de tank verplicht achteruit moest rijden en in een zwembad terecht kwam! Helaas geen foto. Alle dobbelsteen worpen zijn nagelbijters. Aanbevolen!

Tot volgende week!

 

Comments are closed.