Speldag 12 mei: Rob stampt ze plat, Petra slaat ze plat, Bianca brandt ze plat, Jur schiet ze plat en Stormtroopers.

Op een mooie zomerdag, bleek de straat voor de zaal dichtgegooid en bereikbaar, de nieuwe parkeergarage operationeel en de tafels bezet. Alleen het koffieapparaat had kuren maar dat wist ik te verhelpen.

Rob K heeft een nieuw spel dat past bij zijn ambities naar Evil-Overlord schap. Imperial Assault laat de Rebel spelers tegen een Imperial Overlord spelen.

Het spel biedt de nodige manieren om Rebels op de meest vreselijke manieren te laten sneuvelen door slimme combo’s van de iconische mini’s uit de bekende films van de Star Wars franchise.

Voor het geval dat de slimheid niet werkt, kan worden overgeschakeld op bruut geweld.

Petra besloot met Battle Merchants een carrier als wapenhandelaar op te bouwen.

In dit spel doen 4 handelshuizen hun best tegelijkertijd de beste wapens te ontwikkelen en ze te verkopen aan Orcs, goblins, Elves en Dwarfs.

Uiteraard is een goed evenwicht tussen investeren in betere designs, productie en winst noodzakelijk om te winnen.

Daarna had Jos Haunted House on the Hill meegenomen. Hierin onderzoeken de spelers een Haunted House totdat het spel besluit dat een van hen at random de verrader is en de rest gaat afmaken.

De karakters beginnen onschuldig.

Petra had natuurlijk het meisje met de teddy beer.

Met als hobby’s poppen en muziek. Niet de beste eigenschappen tegen demonen lijkt me. Maar wellicht helpt de teddy beer.

Het huis bouwt langzaam op met kamers en gangen. Daar kun je uiteraard clues vinden. Uiteindelijk gaan de spelers wel heel snel dood.

Tot slot bouwde de meute Japanse kastelen. (Age of War). Van Fantasy Flight.

En verovert die op elkaar. Bianca wist te winnen.

De hele ochtend klonk er al een gebrom uit de hoek van de zaal. het was de Bumblebee het nieuwe vervoermiddel van Gerard in Congo.

Lowie had zich zelf overtroffen met de tafel van een dorpje met mijn aan de rivier. De lijmlucht hing nog tussen de scenery.

Zoals gebruikelijk bleek Congo een spel waar regels voor command and control zinloos zijn. Binnen 2 beurten vocht iedereen met iedereen.

Zowel het blokhuis bij de mijningang als het landgoed waren zwaar bevochten. In hun speurtocht naar kostbaarheden werden zelfs de als mijnslaaf ingezette krijgsgevangenen niet ontzien.

Al snel dunden de troepen uit en klonk op de achtergrond de stoomfluit van de Duitse Kapitein van de radarboot die natuurlijk wel op tijd ging vertrekken. Ditmaal zonder passagiers.

De lachende derde was deze hippo die kalmpjes wachtte tot de partijen elkaar hadden uitgeroeid, even kracht zette tegen de kooi en de vrijheid verkoos.

What a Tanker! is bezig met z’n opmars bij Murphy’s. Jur had zelfs een bijbehorend shirt aan getrokken. Het hielp wel: z’n Sherman tank heeft nu als bijnaam Lucky. In het kader van de standaardisatie bij Murphy spelen we What a Tanker! nu uitsluitend in 10, 15, 20 en 28mm.

Happiness is a Dungeon Master Screen.

Ik heb het verhaal niet helemaal gevolgd maar met deze sessie Warhammer Role Play, klonken er veel orcse geluiden en werden er lichamen gedemonteerd in onderdelen.

Ik ging verder met de Stormtroopers van Star Wars Legion. Als je goed kijkt zie je dat de linker eenheid witter is dan de rest. Daar zit de derde laag wit op. De vierde moet nog. Wel een beetje arbeidsintensief zo.

En gelukkig kwam Frits gewoon weer lunchen.

Tot volgende week!

Comments are closed.