Speldag 19 mei: Beschaving vindt Schoenlepel uit, Theadora redt Deken, Dick redt het Niet, Cees redt het Net en Appeltaart.

Toen ik aan kwam om 1400 uur (vanwege een crematie) was de zaal flink bezet met zowel miniatuurgames, bordspellen als role playing. En er was appeltaart natuurlijk.

De vaste Kingdom Death Monster crew ging verder. Ze gaan hard door hun minions heen, maar dat schijnt niet erg te zijn. Sommige kaartjes veroorzaakten enige verwondering.

Ik nog kijken maar wel Fur kleding, geen red-shirts.

Waarom deze Renaissance meneer dood moest in donker Afrika weet ik niet, maar hij had er zelf om gevraagd door zo te verschijnen. Z’n kaakbeen wordt nu gebruikt als schoenlepel. De figuren op het bord (want KDM is net een boardgame met figuren) lijken van z’n leven niet op de premiere van het spel op de volgende tafel. (Overigens moet ik bij KDM altijd denken aan MDK het computerspel)

Ook hier vakjes en figuren, maar Petra had Stuffed Fables van Plaid Hat Games meegenomen. Hierin proberen pluche beesten de nachtrust van hun eigenaresse te beschermen tegen monsters.Zoals het hoort bij knuffels vielen alle aanwezige meteen voor een bijpassend beestje: Jos voor Bunny Flops, Rob voor Elephant Lumpy, Bianca voor Ragdoll Stitch en Petra voor Teddybear Theadora.

Op de foto is te zien dat het regelboek meteen een speelboek met scenarios is. 4 scenario’s zijn een droom.

In het eerste scenario komen de monsters onder het bed van het meisje vandaan en stelen haar deken.

Dat laat Theadora niet gebeuren en ze mobiliseert haar hulptroepen.

Via een afvalhoop en een treintje komen ze uiteindelijk bij een dorpje waar de deken kan worden terug verovert voordat het meisje wakker wordt.

Na elk onderdeel sla je de volgende pagina op. De onderdelen duren betrekkelijk kort: zo’n 30 minuten per scene.

In het boek staan 7 dromen van meerdere scenes. En natuurlijk hebben de monsters zo hun eigen kaarten en eigenschappen.

Het mechaniek achter het spel lijkt wel een beetje op What a Tanker!. Je trekt dobbelstenen en de kleur geeft aan wat je ermee kunt doen. Als je wonden krijgt verlies je stuffing. Je blijft wel een knuffel natuurlijk.

Er zijn in totaal 6 helden bijgeleverd.

Die in eerste instantie de minions gaan ontmoeten. Je kunt in twee modii spelen: in de standaard modus beginnen de helden in elk spel met dezelfde positie, in de campaign modus kun je beter worden van scenario naar scenario.

Dan kun je ook de Big Baddies tegenkomen. De figuren zijn PVC. Ze worden in grijs plastic geleverd. Maar zoals Petra hier heeft gedaan kun je ze ook goed schilderen. Het mooiste is ze wel gestyleerd te houden: het zijn per slot van rekening bijna tekenfilmhelden.

Verdict: Aanbevolen voor zowel volwassenen als kinderen.

Dick geeft niet op. Dick verslijt alleen wel heel veel tanks bij What a Tanker!

Deze Rus geeft zich niet over: dan had hij met witte vlaggen gezwaaid.

Matthijs toog weer op pad met Runequest Thijs’ Style. In ieder geval wordt er altijd veel gelachen.

Gelukkig gooide Cees erg goed, anders had hij het niet overleefd.

Hans kwam ook laat binnen en we zaten een paar uur zoet te schilderen. Steampunk en Stormtroopers.

En er zijn veel meer mensen die van schilderen houden. Ze kunnen er uren naar kijken.

Tot volgende week!

Comments are closed.