Field Trip: Nothingham en Partisan Newark 18-21 mei

Onze Rovende Reporter Rick Mol bracht met zijn zoon Robin en Richard Hopman een bezoek  aan de bakermat van onze hobby want zo kun je Nottingham wel  noemen.

Het vliegtuig deed ons denken aan een bekend chocolademerk.

We bezochten op zaterdag 19 mei de winkel van Warlord Games op een bedrijven terrein. Het is best typisch dat bedrijven ook rechtstreeks aan consumenten leveren.

We hadden mazzel want op dat zelfde terrein bleken en meerdere wargame bedrijven te zitten waar onder North Star en daar was zowaar iemand aanwezig. Zoals je kunt zien zijn dit niet typisch winkelfrontjes :)

Hij was spullen aan het inladen voor Partizan,  de beurs in Newark. Hij had nog wel de tijd om ons rond te leiden in de opslag. Nog nooit zoveel hobby boeken en tin bij elkaar gezien. Man vertelde ons dat er nog mee opslag plaatsen waren waar onder andere de giet centrifuge stond.

We zijn niet bij Wargames Foundry geweest want dat lag ongeveer 12 kilometer  bij Nottingham vandaan dus dat zou voor een eventuele volgende keer zijn. Want ook in Nottingham zelf is veel te zien. Het stadje heeft nogal een geschiedenis en veel daarvan staat voor je neus. Het beeld van Robin Hood bijvoorbeeld.

En de “oudste Pub” - Ye olde trip to Jerusalem – en oudste inn bezocht. Het lunch en bier aanbod is zeer de moeite waard!

Die zitten weer vlak naast de Warhammer winkel van Games Workshop.

De 20 ste bleek dat Partizan wel moeilijk te bereiken is. Dat had ik wel gelezen maar was zonder meer waar. Naar enige kunstgrepen arriveerden we ter plekke. Dan ben je  wel in de “Spiritual Home of Wargaming” volgens hun affiche. Doet een beetje denken aan de slagzin voor een biermerk “Probably the Best beer in the World“.

De grote bedrijfshal bood niet alleen veel ruimte maar was voor de verandering ook nog eens goed verlicht. Bijna alle tafels zagen en super gelikt uit.

Een keur van tafels met onder andere Stalingrad ( super gedetailleerd, sprong er uit), landing op Kreta, ACW tafel (waar de Perry broers zelf op hun gemak stonden te spelen), een 3 Koningen slag waarbij Engelsen met een 17e eeuws Hollands leger speelden. Mijn favoriet was de Isandlwana tafel.

En daar waren we niet de enigen in.

Uiteraard hebben we bij de handelaren bijgedragen aan het versterken van de Britse economie. Dat kunnen ze wel gebruiken met die Brexit. De beurs had geen bring and buy (Jammer) maar dat scheelde  een hoop gesleep, zodat we konden deze keer met een gerust hard terug konden vliegen. Al met al was het onze zoektocht ruimschoots waard. Juist de combinatie van Nottingham en diverse wargaming zaken maakt het tot een leuk uitje voor een paar dagen.
Volgend jaar Foundry!

Rick Mol

 

Comments are closed.