Speldag 2 juni: Natte Voeten, Kwijlende monster, Zompig Azie, Drassige Moeras, Klotsende Wijn en Ijsjes.

Nadat we donderdagmiddag uitgebreid in de weer waren geweest met zwabber waterstofzuiger, vaatdoeken en keukenrol, waren we benieuwd of de wateroverlast inmiddels was verdwenen. Aangezien de halve vloer onder plm. 2 cm water had gestaan en bij het lopen over de planken donderdag het water omhoog werd geperst door de naden.

De hele zaal was nog wat klam en aan de planken is precies te zien tot waar het water heeft gestaan. Daar krullen de naden op door het uitzetten van het hout.
Tot op heden lijkt de meest voor de hand liggende oorzaak een abrupte stijging van het grondwater door het noodweer, maar een daklekkage kan niet worden uitgesloten, alhoewel er geen duidelijke leksporen zichtbaar zijn.

In de garderobe staan een stapel plastic dozen. Het is zinnig om kartonnen dozen die op de vloer staan te vervangen door deze waterdichte bakken. De tafels en de rekken zijn onbeschadigd gebleven, alhoewel vocht voor papier nooit goed is. We kijken de vloer even aan. Als dat niet goed gaat moet hij wellicht vervangen worden. We hebben al met Delftstede overlegd.

Zaterdag waren sommige tafels een beetje klam door de condens, maar verder leek de zaal droog te zijn. Ik hoop dat noodweer zoals donderdag niet te vaak voorkomt.

Kingdom Death Monster ging vandaag verder met een wel heel bijzonder beest om te slopen.

Een hermafrodiete (neen zeker geen genderneutraal) baby mastodont predator. Gezien het volume was het slopen hiervan kennelijk een humoristische aangelegenheid.

Vanwege de nakende Brexit togen Peter H. en Hans B. naar Mantsjoerije.

Hier Bolt Actionede de Russen tegen de Japanners.

Bijzonder in dit scenario was dat de Japanners zelfs tanks hadden. En hier is goed zichtbaar aan de voetstukjes dat ze eigenlijk op Endor rondlopen. De match is perfect.

Michel had weer uitgepakt met de maandelijkse Shadows of Brimstone.

Dit is de cockpit die Petra gebruikt voor het besturen van haar figuurtje (plus ezeltje).

De volgende aankoop is waarschijnlijk een Stagecoach. Voor USD 3500,- Haar character kan het betalen, en om de feestvreugde te verhogen had Michel nieuw geld aangeschaft. Zag er keck uit.

Langzamerhand wordt de plotopbouw bekend zoals bij een van de series uit de jaren 70/80. Het A-team bijvoorbeeld. Start in de mijn. Hier bleef alles bij het oude. Het doolhof.

Het verdwalen. De monsters die altijd groter zijn. En met meer.

Of maar gedeeltelijk op het bord passen.  (Hoe groot zou dat beest zijn eigenlijk.) De loot.

De overgang naar een ander terrein zoals  het moeras, waarbij je vanuit de begroeiing wordt beschoten. Meer loot.

Het doodgaan van Peter R. zijn character en het verslepen van het karkas naar de kerk.

Het winkelen in het dorp en het bij elkaar brengen van 2500 USD voor het resurrecten van een party member. Eind goed al goed! Michel heeft nog twee uitbreidingsdozen gekocht met andere werelden.

Evert en ik besloten een ontspannen Normandische familievete te doen in 1050. met War & Conquest (zeg maar WAB 3.0 voor kenners).

Bij de laatste belastingafdracht was er duidelijk een meningsverschil ontstaan tussen de beide Rex’en.

Evert besloot zijn eigenaarschap van de varkensfokkerij (met wijngaard) kracht bij te zetten met gewapend verzet. En dan hadden we het nog niet eens over de aardappels en de kippen gehad.

Zijn Rex had zich zelf zelfs een kroon en een attitude aangemeten.

Mijn Rex had op dat moment meer met paardenvlees (maar dan nog niet in een biefstuk) en ging er hard in op de rechterflank.

In het centrum snuffelde beide partijen aan elkaar en hielden het voorlopig bij pijlen en werpsperen voor de sateh.

Op de rechterflank brak het paardenvlees door.

Op de linkerflank zette Evert de aanval in met zijn hoofdmacht. Net voordat die in contact zou komen, startte mijn lijn de tegenaanval.

Na enkele harde gevechten gaf Evert toe dat de helft van de varkens van mij waren en ruilde ik de wijngaard voor zalm uit de Loire. De kippen heb ik gehouden, en aardappels waren er genoeg.

Daarna kon nog worden nagepraat over de menu’s. Want na zo een knokpartij, blijft het toch je neef, als Normandier zijnde. Een typische pot zoals hij behoort te zijn.

Ontspannen gespeeld, een paar nagelbijtende momenten waarvan de ergste was dat Evert met drie treffers tegen en een armor save 6+ dit wist te gooien :). Evert bedankt! 

En in de middag werd er natuurlijk gebept. En appeltaart gegeten. En er zijn ijsjes!

Tot Volgende Week!

Comments are closed.