De Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2018!

In 2015 is de Murphy’s Heroes Wisseltrofee in het leven geroepen door Onno in een Warhammer competitie. De winnaar van de Wisseltrofee mag zijn bijdrage aan de trofee leveren, en geeft daarna andere leden de gelegenheid de trofee te veroveren in een nieuwe competitie. De invulling van deze competitie is geheel naar eigen inzicht te bepalen, en heeft inmiddels na de Warhammer competitie een Frostgrave variant en een Flames of War variant gehad. In 2017 werd er een Murphy’s Heroes Summer en Winter Painting Challenge aan toegevoegd. Dit is zo goed bevallen dat we de traditie voortzetten, waarbij de winnaar van de vorige challenge de organisator van de nieuwe challenge is.

Het afgelopen voorjaar zijn de in de winter geschilderde figuren veelvuldig ingezet. Nu de dagen langer worden en de avonden meer licht krijgen neemt ook de schildertijd toe! Dankzij Sander beschikt de vereniging nu ook over een Murphys Heroes Schilder Wissel Trofee (MHSWT), en die mag natuurlijk niet te lang in dezelfde kast staan. Dus presenteren wij u met gepaste trots:
Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2018!

 De Painting Challenge is geinspireerd door de jaarlijkse painting challenge op het Analogue Hobbies blog (http://thepaintingchallenge.blogspot.nl/). Bij de meeste schildercompetities gaat het erom een zo mooi mogelijk geschilderd model op te leveren. Echter, ‘Quantity has a Quality of it’s own’! In deze competitie is het doel zo veel mogelijk figuren afgeschilderd te krijgen gedurende de duur van de Painting Challenge.

De Regels

De Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2018 loopt van het begin van de zomer (21 juni 2018 om 06:24) tot ongeveer het begin van de herfst en eindigt om 22 september 2018 om 12:00 uur. De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens die speldag.

 

 

 

De figuren die je schildert tijdens de Painting Challenge mogen in elkaar gezet zijn en geprimed zijn voor het begin van de competitie, maar je mag pas beginnen met schilderen op 21 juni 2018 na 06:24u. Dat voor de competitie alleen figuren meetellen die je zelf hebt geschilderd is voor ons “Murphisten’ eigenlijk een overbodige opmerking.

(Mocht dit niet het geval zijn, en mocht het daarom nodig blijken, er is nog ergens een stoffige rubber hamer….)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen. Alleen figuren die helemaal af zijn aan het eind van de competitie zullen meetellen in je score (inclusief het afwerken van de bases). Mocht er discussie zijn over de mate waarin figuren af zijn, dan zullen de Wijze Orakels aan de Zaterdagse Schildertafel worden geraadpleegd. Hun Woord is Heilig, en daarover is geen verdere discussie mogelijk.

Elke schaal en genre van figuren is toegestaan (fantasy, science-fiction, pulp, etc.)

Voor elk model wat je af hebt aan het eind van de competitie, krijg je een aantal punten toegewezen:

 • 6mm foot figure = 0.5 punten
 • 6mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 1 punt
 • 6mm vehicle, or monster = 2 punten
 • 10mm foot figure = 1 punt
 • 10mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 2 punten
 • 10mm vehicle, or monster = 3 punten
 • 15mm foot figure = 2 punten
 • 15mm mounted figure, artillery piece, or large crew served weapon = 4 punten
 • 15mm vehicle, or monster = 6 punten
 • 20mm foot figure = 4 punten
 • 20mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 8 punten
 • 20mm vehicle, or monster = 12 punten
 • 28mm foot figure = 5 punten
 • 28mm mounted figure, artillery piece, or crew served weapon = 10 punten
 • 28mm vehicle, or monster = 15 punten

Punten voor andere schalen en eventuele andere figuren zullen bepaald worden per geval.

De Persoonlijke Targets

Om te helpen met je schilder motivatie, wordt aan elke deelnemer gevraagd bij inschrijving een persoonlijk target te stellen van het aantal punten dat je denkt te halen tijdens de Painting Challenge.

Afhankelijk van hoe ambitieus je je persoonlijke target stelt wordt er aan het eind van de competitie bonus – of straf punten toegekend (zie onderstaande tabel). Het wordt aangemoedigd om een target te kiezen wat net buiten je comfort zone ligt, maar wel haalbaar lijkt!

NB  In the Analogue Hobbies Painting Challenge waarop deze competitie is gebaseerd, wordt een totaal van 400 punten haalbaar geacht voor iemand die voor het eerst meedoet en/of een druk leven buiten de hobby heeft.

Persoonlijk Target Bonuspunten Strafpunten
0 – 199 pt 5% van je totaal 1% van je totaal
200 – 399 pt 10% van je totaal 2% van je totaal
400 – 699 pt 15% van je totaal 5% van je totaal
700 – 999 pt 20% van je totaal 7% van je totaal
1000 – 1499 pt 25% van je totaal 10% van je totaal
1500+ pt 30% van je totaal 20% van je totaal

De Uitslag

De totale scores zullen uitgerekend worden tijdens de speldag op zaterdag 22 september 2018. Het plan is om alle figuren die door de deelnemers geschilderd zijn ten toon te stellen op die dag, en de jury zal druk aan het rekenen slaan om de uiteindelijke scores te bepalen. Aan het eind van de speldag zal de felbegeerde Murphy’s Heroes Schilder Wisseltrofee worden uitgereikt aan de winnaar van de Murphy’s Heroes Summer Painting Challenge 2018!

 

De Extra Prijzen

Naast deze felbegeerde trofee zal er een prijs beschikbaar zijn voor de deelnemer met de meeste punten aan modellen met het thema “Vakantie en/of Reizen”. Een deskundige jury zal beoordelen wie de thema challenge wint!

Voor degene met de beste smoes waarom het niet gelukt is stellen de Orakels een extra prijs ter beschikking :)

 Meedoen!
Meedoen doe je via Evert of direct in te schrijven (met je target) op de lijst die op de club hangt.

Doe Mee!
Evert

Evert Pater (trotse titelverdediger van de MHSWT)

 

Comments are closed.