Speldag 16 juni: Damsel in Distress, Murphen op de Catwalk, Vader Leeft! en Battle Kiwi’s

Zaterdag kwamen we een beetje schoorvoetend de parkeergarage uit. De avond daarvoor hadden we ook gespeeld, en toen waren we met een dodelijk alarm: verlaat de garage begroet bij het naar huis gaan. Zelden zoveel knipperende rode schedels bij elkaar gezien. Zelfs vergeten een foto te nemen. Gelukkig bleef het nu rustig. In de zaal vielen de zonnestralen hartverwarmend op de koepel, toen we binnenkwamen en de verse koffie klaar stond.

Bernd had een van zijn vele kickstarters meegenomen. Dit keer Rise of Moloch. In deze Victoriaanse Steampunk wereld verdedigen de spelers zich tegen het alom aanwezige kwaad.

Het kwaad werd met algemene stemmen toebedeeld aan Lowie, die zich bewonderingswaardig snel de tools of the trade (de gele mannen) eigen maakte.

Het scenario vandaag was het bevrijden van een Damsel. Al of niet in distress, maar het plaatje doet vermoeden van wel.

Het kwaad is meteen de kwaadspreker en leest het verhaal voor uit het scenario boek.

Petra had zich een Alien Gun met dame aangeschaft.

Lowie plotte zijn spel, en alhoewel de Damsel bevrijd schijnt te zijn is Moloch aan de winnende hand.

Voor Old Skool wargaming waren vandaag Bernard en Hans beschikbaar.

Klassieke oudheid in klassieke battle formatie. Beperkte terrein regels, want beide partijen hadden behoefte aan open grond voor Phalanx en cavalerie. Daarom werd er in het rotsige Griekenland, zo vaak op de zelfde locaties gevochten door de eeuwen heen. Een beetje als hooligans die afspreken op hetzelfde veldje.

Dick en Cees begonnen met een spel Big CoC. Met zo’n spiegel lijkt het nog groter.

Voor iemand bedenkelijk kijkt, het gaat hier om een derivaat van Chain of Command met grotere aantallen spullen.

Tussendoor was er ruimte voor de onvermijdelijke Guildball liga.

En soms is wargamen een levensovertuiging. Zeker als het spel afkomstig is van een bekende franchise waaraan onze oudere jongeren herinneringen hebben (1977 iemand?). Mijn Fashion Statement Sons of Alderaan, Rebel Scum, werd door Farid uiteraard aangevuld voor het imperium.

Marcel hield het bij een commerciele insteek en deed zaken met beide zijden.

Dat wordt nog wat de komende weken (ik heb nog een voorraadje liggen).

Chris-Jan en Farid begonnen hun spel met mijn legers en CJ zijn eerste eenheid Fleet Troopers. Hij heeft zelfs schilderlessen bij Hans genomen.

Beide partijen speelden hun 1e en 2e spel en hadden zitten experimenteren met hun legerlijsten. (www.tabletopadmiral.com/legion/ is een erg goed hulpmiddel).

Ik had helaas geen tijd gehad om verder te schilderen dus mijn stormtroopers blijven bijna af.

Omdat de jongens mijn legers gebruikten, ging ik verder met de scenery. Halverwege het spel airdropte dus de Endor bunker op tafel. Met consoles binnen (het dak kan eraf) om door Han kapot te laten schieten.

In de middag ging Matthijs zijn vuurdoop tegen Farid. Nou z’n T-shirt nog. Overigens is in alle spellen Darth Vader nog niet gesneuveld. Hij moet wel steeds weer in elkaar gezet worden.

Ik plakte verder. Het landingplatform voor de Shuttle. Het ding kan in onderdelen uit elkaar. En is massief!

De gangen zijn embarkatie punten om in een ATAT te stappen. Ik heb nog niet gemeten of ze passen met m’n Max en Moritz. Anyway: spul is van Battle Kiwi uit Nieuw Zeeland en ik ben erg onder de indruk van kwaliteit en pasvorm. Aanbevolen!

Uiteraard werd er in de middag flink gebept voor de meute vertrok naar de kroeg en ik de laatste hekjes plakte aan het platform.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.