Speldag 7 juli: Bevoegd gezag onder druk, de Kerk staat pal, Kristal industrie op volle toeren, Patriotten in het nauw en Wreedheid tegen Beschermde Diersoort

Voor het gebouw begint langzamerhand het voetgangersgebied met de in ere herstelde gracht vorm te krijgen. In het zonnetje zag dat er al best aardig uit. Nog gebruik makend van de koelte ging de zaal al om 0900 open en waren de eerste spelers om 0915 paraat. Rob en Huib begonnen met het neerleggen van het volgende hoofdstuk in de Imperial Assault campagne (van Fantasy Flight).

Rob speelt deze campagne het Imperium. Dat schijnt meteen tot baddie verheven te zijn. Onbegrijpelijk voor een regiem dat slechts order & prosperity in de galaxy will voor alle burgers.

Al snel kwamen de guerilla’s binnen op Rob’s zijn bevoegd gezag te betwisten.

Helaas zij de figuren van IA echt te klein voor een een op 1 vergelijk met Star Wars Legion. Ik heb met name Prinses Leia geprobeerd (de IA sculpt is veel mooier dan die van SWL) maar het ziet er uit of je een kind laat meespelen vergeleken met de kloeke SWL figuren.

Darth Rob gaf zijn best maar de rebellen trokken aan het langste eind.

Het had iets te maken met de acties van Michel en de Banana Sabre van Huib. Op dat laatste had het Imperium niet gerekend.

Dick en Cees hadden een Dux Britanniarum afspraak. Cees zou een kerk komen opknappen in het dorpje van Dick.

Cees was net uitgepakt toen het plan van Dick werd uitgevoerd door Cees. Dit zorgde voor een kort intensief spel.

De Saksen hadden dus hun dag niet vandaag. Het goede nieuws was dat Cees (altijd goedlachs) die middag kon meespelen met Alchemy Quest.

Dat boardgame (van de gelijknamige kickstarter) was door Petra uitgepakt. Voor een ieder die de Engelstalige versie heeft: gooi het regelboek weg en download de ter beschikking gestelde PDF versie. De vertaling naar het Engels was zo slecht dat zelfs de uitgever besloot een nieuwe versie uit te brengen voor de kickstarter werd uitgeleverd.

In het spel gaan een groepje studenten van het Wizards College hun ontvoerde leraar zoeken. De gekleurde kristallen geven het spel mede de naam. Je kunt ze verdienen en er drankjes van maken.

Het spel is erg Tongue in Cheek. Zo speelde Bianca een student die een bananenschil op zijn hoofd heeft groeien en die met zijn bananenhamer schillen kan lanceren waarover anderen uitglijden.

Cees kwam zijn Dux raid vergeten met appeltaart voor hij aanschoof voor een tweede ronde Quest.

Er zitten een hoop miniaturen bij het spel. De studenten met hun huisdieren. De vijanden en natuurlijk de endboss en de vermiste professor. Omdat ook alle drankjes, bananenschillen, uitglijzeepjes en dergelijke als miniaturen zijn bijgevoegd is het erg mooi schilderbaar.

Frits kwam binnensluipen en slaagde erin te lunchen zonder bewijs.

Jos en ik hadden een American War of Indepence slag gepland met Sharpe Practice 2.0.

Jos zijn opstandelingen kwamen enthousiast de tafel op hollen. Na twee beurten stond zijn hele leger en had ik twee eenheden op tafel.

Beide kanten hadden een mix van regular en militia met twee kleine kanonnen en een eenheid cavalerie.

Mijn Patriotten zagen er stoer uit maar waren bij lange na geen Engelsen. Maar aan de uniformen zou het niet liggen!

Toen uiteindelijk in beurt 4 mijn eenheden waren opgekomen, had Jos al belangrijke posities ingenomen in het gebouw en langs de weg.

Het kostte aardig wat moeite om op tijd te zijn voor het echte gevecht.

En alhoewel ik er in slaagde zijn cavalerie te verslaan, ging het fout toen de linies waren gevormd.

In dit soort shootouts bleek ik kansloos. De eenheden van Jos waren groter en goedkoper dan de mijne.

Het attritie gevecht kon ik niet winnen. Jos won de slag.   Na afloop in de onvermijdelijke discussie kwamen we erachter dat de puntenaantallen in het boek van Shape’s Practice niet kloppen. Met name de militia is te goedkoop. We gaan het volgende week opnieuw proberen met de juiste aantallen. Met de getallen uit het boek koop je nu met militia  25% meer figuren in grotere eenheden, die langer blijven staan dan regulars!

De Verschrikkelijke WW1 campagne zette door (het duurt volgens mij nu al net zo lang als de werkelijke oorlog). Erwin, Jaap en Robin probeerde opnieuw en bij herhaling de trenches te veroveren.

Voor belangstellenden: ze spelen met 20mm plastics en metaal met een van het net gedownloade regelset. Als je mee wilt doen meldt je aan!

Farid en Matthijs hadden een grudge match (For Reign and Ruin regels.). Matthijs had driftig geschilderd aan zijn legertje boselven met geesten en enten.

Zijn geesten zagen er vervaarlijk uit, maar Farid heeft Dark Elves. Die zijn wel wat gewend.

Die 28mm enten zijn voor 15mm figuren best groot.

Farid had vol vertrouwen geinvesteerd in een draak.

Die bracht in de eerste helft zijn punten wel op, maar daarna sneuvelde hij toch. Dat was wel het keerpunt van de slag.

Farid legde nog eens uit dat zijn laatste eenheid boogschutters het best goed had gedaan, maar die toespraak viel een beetje in het water omdat aan de andere kant zijn draak werd versneden tot biefstuk tartaar en draken sate met hete saus. Matthijs had duidelijk gewonnen.

Op een van de tafels zijn Endor gebouwen (van Battle Kiwi)  verschenen voor Star Wars Legion. Die zijn van mij. Verder is het simpel: een ieder die ze wil gebruiken, be my guest, met de uitzondering dat als ik Star Wars Legion speel, ik dan voorrang heb (eerstvolgende op 21 juli). Het grote platform kan uit elkaar. Kijk dus even uit bij het verplaatsen. Er komen ook nog Endor bomen met Ewok platformen erin.

Er werd ook geknutseld. Ed was bezig met zijn Delftenaren voor de slag bij de Ridderzaal.

Hij zit al helemaal in de flow om als Delftenaar Den Haag te gaan plunderen.

Dat leverde veel belangstelling en goede raad op van andere Delftenaren en Rotterdammers. gelukkig is het in miniatuur en in de middeleeuwen.

De dag werd afgesloten met afspraken voor terrasjes cq spelafspraken voor de volgende weken.

Vergeten jullie de Summer Painting Challenge niet?

Tot volgende week!

Comments are closed.