Speldag 21 Juli: Boardgame parasol, Trebuchet vindt Heg nog Steg, Veers maakt een Boswandeling en Infinity Verdiept zich.

Terwijl de koperen ploert zijn best deed om Delft voor te verwarmen voor de hittegolf van komende week, hadden Cees en Gerard in de vroege morgen een zonnedoek opgehangen. Hulde! Voor degenen die zich willen inleven in een woestijn scenario wellicht minder goed nieuws, maar boardgames aan de ronde tafel worden zo ietsje minder een Sauna in de zomer.

Nu zaten de boardgamers sowieso niet aan de ronde tafel. Zombicide Green Horde met 9 spelers past er gewoon niet op.

Nog steeds cooperatief en nog steeds met diverse typen zombies (hier echter orcs in plaats van mensen). Nieuw terrein als watertjes, kades en heggen spelen een rol evenals barricades. Aan de monster kant zijn een aantal grote jongens toegevoegd. Hier de Feral Dragon.

Onze voorzitter had zich geheel in stijl gekleed. Hij heeft een spelstijl tussen Rob K. en Ed B. in.

De figuren en statistieken geven weer ruime keus.

Centrale plek nemen de trebuchet en de ballista in. Omdat in het spel bij elke zombie spawn wordt gespaard aan de horde, kan de horde opeens opkomen met tientallen zombie orcs als je pech hebt. Als je katapulten dan op voldoende afstand staan kun je de Horde met enkele wel geplaatste stenen uitroeien.

En soms kan een worp van een speler het verschil maken.

Dick, Mirjam en Derk kwamen even binnenvallen. Er is altijd tijd voor een snel spelletje What a Tanker!.

Farid en ik gingen voor de tweede keer met Star Wars Legions aan de gang. Zoals je kunt zien is er al aardig wat scenery voor Endor. De bomen en de Ewok forten zijn in aanbouw. De afspraak voor dit scenario was dat alles op groundlevel cover had en dat de maximale zichtafstand range 3 was. De enige uitzonderingen waren de bombardment kaarten van Veers en Leia.

Het schilderen vordert gestaag. Luke maar in Endor kostuum gedaan met kunsthand. Vandaag speelde ik met Generaal Veers en Farid met zowel Luke als Leia. Darth had een vrije dag.

En gelukkig zijn de rank en file Stormtroopers inmiddels af. Ik heb ze alle 35 een unieke combo van benen en bovenlijf gegeven.

De leverancier van de scenery (Battle Kiwi) levert ook platen voor je kaartjes. Werkt heel practisch en de platen maken meteen de tafel wat ondieper. Een grote slag speelt op 6*3 feet.

Frits rolde binnen met z’n lunch en nestelde zich aan tafel. Hij had duidelijk voorpret.

Het scenario was het bezetten van de bunker in het midden en de twee plasma generatoren. Farid heeft een duidelijke hekel aan AT-ST’s. Hij probeerde weer de machine te slachten met Luke.

Terwijl aan de andere kant de bikes en de AT-RT‘s het uitvochten.

Voor de tweede keer bracht Luke de ATST bijna op de knieen, voor hij sneuvelde. De walker had inmiddels wel 9 van zijn 11 wonden verspeeld. Hij werd later door een ATRT doodgeschoten en stortte ter aarde boven op het lijk van Luke.

Door al dat vechten was Farid een beetje het centrale objectief vergeten. Hij hernieuwde de aanval na enige contemplatieve momenten.

De Fleet Troopers bezetten het landing platform en belaagde mijn squads van boven. gelukkig bleef mijn Squad officier in leven, anders had ik het objectief gemist.

Voor de push moest ik zelfs gaan staan. Uiteindelijk werd het via 1-1 en 3-2, 7-4 voor mij. Een heel leuk spel met tactisch verrassend veel diepgang. In augustus heb ik een demo voor te bereiden, maar in September gaan we weer verder. Zijn mijn bomen hopelijk ook af.

Vandaag ook een volle bak met Infinity. Het scenario begon in het dorpje.

En eindigde in de sewers daaronder. Deze dungeon staat standaard onder een plaat en is dus per direct beschikbaar om te gebruiken.

Geen geknutsel deze week, wel appeltaart, ijsjes en een zonnescherm.

Tot volgende week!

Comments are closed.