Speldag 28 juli: Zomeraankleding ingericht, Pootjebaden bij Zierikzee, Ruzie in de Bibliotheek, Zombie Party Guide, Shuttle Ball en Hans is er weer!

Hiep hiep hoera! Vorige week liet ik al zien dat Cees en Gerard de zaal hadden voorzien van een zonnedoek.

Deze week hebben Wink en Maarten de ventilatoren opgehangen! Dat scheelde een slok op een borrel in de hitte zaterdag. Dank een een juich en jubel motie voor deze voortreffelijke actie. (Ze draaien trouwens ook!) En we hebben ook ijsjes! Alleen het strand ontbreekt.

Als je denkt waarom varen er zoveel vlotten: dit was het eerste test spel voor de slag bij Zierikzee. Er staan drie echte scheepsmodellen op tafel de rest moet nog worden gebouwd en was vervangen door een plattegrond van het dek.

Bouko had een eerste versie van de regels meegenomen en die hebben Jos en ik aardig aan de tand gevoeld.

De slag bij Zierikzee in 1304 werd gevochten tussen een verzameld Frans Vlaams leger en een Nederlands Italiaans leger. De slag vond plaats tijdens de belegering van Zierikzee op land. Beide partijen maakten van hun schepen grote platformen door ze aan elkaar te ketenen en enterden elkaar voor een landoorlog ter zee.

De twee grote modellen zijn kogge’s. Daar komen er nog veel meer van bij. Daarnaast komen er Galeien, schuiten en bootjes. Van die laatste kun je het prototype zien liggen.

Omdat er nogal wat hoogte verschil zit in zowel de schepen als de kastelen op die schepen, moeten de regels kunnen omgaan met alle combinaties van enteren en koppelen.

Op de schepen vindt je infanterie, boogschutters, arbalestschutters (een soort kruisboog) en artillerie. Die laatste stond nog niet op tafel. Overigens moet je niet denken aan kanonnen maar aan grote pijlschieters. De figuren zijn 10mm van Old Glory, Magister Militum en Pendraken.

De 25e gaan we weer proefspelen. Dan met meer schepen en minder plattegronden. Op 9 september vindt de slag plaats in de jaarlijkse bijeenkomst in Utrecht. We gaan ook naar Crisis en naar Poldercon. En uiteraard kunnen we op de club de boel organiseren.

Petra en haar party zat weer klaar voor de maandelijkse D&D sessie. Een paar leden waren op vakantie en zo nu en dan doet een argeloze voorbijganger een keer mee als PNPC (Playable Non Player Character).

Aangezien op de club een grote verzameling D&D aankleding is aangekomen (alle Mantic Terrain Crates) werd die meteen ingezet. De mijn gang werd zodoende meteen duidelijk. En ook de inrichting uit de bibliotheek was voorhanden. Aanbevolen overigens dat Mantic spul.

De stemming zat er al gauw goed in, zeker toen er snel een kamer met boeken werd ontdekt. Stoffig en met veel pootafdrukken in het stof, maar de tovenaar stormde naar binnen. Boeken!

Top Tip: altijd omhoog kijken bij het betreden van een vreemde kamer. De spinnen die aan het plafond hingen vonden het luidruchtig betreden van deze stiltezone volslagen ongepast en onbeschoft. En lieten zich vallen.

Afijn, na enig ongerief, verbrande en bevroren baarden veel gemep en een hoofdschuddende vallenspecialist, werd de laatste spin doodgeslagen.

En ondanks de warmte geen het oplossen van de juwelenpuzzel best snel.

Gerard had zijn Post Apocalyptische zombie tafel ingericht in een Amerikaanse buitenwijk.

Overlevenden strijden om resources en zombies eten iedereen op.

Patrick had speciaal voor dit spel een klassieker aangeschaft. Eigenlijk zou elke Murph de Zombie Survival Guide moeten lezen.

Wat die boekenkast daar doet weet ik ook niet. Maar ja de guide moet ergens vandaan komen.

Patrick leerde ook dat wanneer je een auto openbreekt het alarm kan afgaan. Dat is een soort zombie-party startschot. In ieder geval kon hij er om lachen.

Farid had weer eens X-Wing uit de kast getrokken. Inmiddels is wave 16 aan schepen verkrijgbaar.

Centrale rol in het scenario speelde de shuttle, waarvan de ene partij had gezegd dat de andere partij gezegd zou hebben dat de ene partij erin zou trappen als de andere partij net deed alsof. Een decoy dus.

En tussen de scenario’s door druk op jacht naar dat ene kaartje dat je nodig hebt voor de volgende build.

En Hans was weer terug en vervulde als vanouds de invulling van de knutseltafel. Was de afgelopen weken toch kaal zonder hem.

Tot Volgende Week!

 

Comments are closed.