Speldag 11 augustus: Carriere in de Caraiben, Slave 1.5 met Roterende Flensmoeren, RPG in de meubelboulevard, Rechtse Hoek op de Kabeljauw en Franse/Nederlandse Marine in aanbouw.

Al vroeg in de morgen klonken Arrr en Ahoy Matey aan de bordspeltafel. Petra had de Golden Oldie bij uitstek Piraten en Kooplui meegenomen. Hierin maak je carriere in de Caraiben, en zoals de titel doet vermoeden dat kan op legale en illegale wijze. De verschillende oorlogen tussen de eigenaren van de diverse havens kan je status trouwens per direct verwisselen als je pech hebt. De ene zijn kaper is de ander zijn zeerover zeg maar.

Het leuke aan dit spel is dat het in Nederlands is en met de opzet ook geschikt voor familietoepassingen.

Je 10 jarige zoon of dochter zal het net zo leuk vinden als je echtgenoot. Indien je op dit thema verder wil is het boardgame Blackbeard van Avalon Hill aan te bevelen. Maar dat is wel voor volwassenen met een veel dikker regelboek en heel veel mogelijkheden.

X-Wing spelen doen we vaker, maar Scum vs Empire komt minder vaak voor. Farid en Derk hadden wat bijzondere vlootsamenstellingen om uit te proberen.

Een en ander betekende dat Slave 1 en 1.5 voorkwamen! Zal wel een prototype zijn.

Ik ben in middels zowel bij X-Wing als bij Armada een beetje de tel kwijt. Wave 17 is uit?

De laatste maanden wordt er flink geroleplayed op de club. Uiteraard allemaal met andere regels. D&D, Runequest, Cthulhu en zoals hier Warhammer Roleplay.

Een Dungeonmaster scherm zie je dan wel vaker. maar dit is de eerste die ik zie met een verklarende galerij voor meubels.

Omdat zondag 9 september dichterbij komt (en daarmee een aantal oudhollandse ridderslagen, georganiseerd door leden van de facebook groep Dutch Miniature Wargaming), moet er natuurlijk proef gespeeld worden.

Ed, Alex en Robin gaan de gevangenepoort bij het binnenhof belegeren.

Er moest danig worden voorgeoefend in een Sharpe Practice 1.0 derivaat voor War of the Roses aangepast voor de Hoekse en de Kabeljouwse twisten.

Leuke kleine slagen die je bijna 1 op 1 kunt neerzetten.

Jos en Dick gingen met Sharpe’s Practice 2 naar de Napoleontische oorlogen.

Een hodge-podge van Franse eenheden tegen de Oostenrijkers.

Die hadden behalve artillerie ook een mascotte bij zich. Uitslag was dat de dobbelstenen van Dick hadden gewonnen.

De campagne Kingdom Death Monster, laat de spelers een dorpje opbouwen in een campagne die 25 jaar duurt. Vandaag was er een bijzonder geval.

Na maanden kijken naar onze monsterbaby met lantaarn kwam er nu een andere uitdaging op tafel.

Geen idee naar z’n soort. KDM is wel het enige spel waarbij ik een speler hoorde opmerken: Brain damage dat is goed, ik dacht dat het head damage zou worden.

En de Zierikzeeer hij ploegde voort. Ik plak nu 2 kogge’s op een zaterdag.

Luctor et Emergo! De 40 bootjes zijn af. Mijn ontwerp en gesponsord door Pat’s Lasercuttings! 4 van de 6 kogge’s zijn af en 2 van de 8 schuitjes. Nog hard doorplakken voor 9 september. De volgende krijgt een Hollands embleem in het zeil. Ik hoop dat Bouko, Jos en Maarten de constructietijd voor schepen niet onderschatten. Dan hebben we 9 september toch 70 schepen op tafel. Het proefspelen gaat verder op 25 augustus.

Tot volgende week!

 

Comments are closed.