Speldag 18 augustus: Heinz doet z’n best, Mephisto emigreert, Donald schutzt scharf, Cornelius aan de drank, en Statler speelt met het mes op tafel.

De stofwolken van de rupsbanden op de droge zandwegen hingen in de zaal toen we binnenkwamen met de games voor vandaag. Er werd al vroeg WW2 gevochten. Heinz und Harry holten die Wagen.

Lex was aardig opgeschoten met schilderen van zijn Duitsers en aangezien spelen schilderen doet, was hij een pot aan het spelen met Evert.

Geen twijfel mogelijk gezien de bedrijfskleding van Lex. Bolt Action!.

Een tafel verder kreeg Hans les in Chain of Command van Dick. Ook WW2, maar een andere filosofie. Wel dezelfde figuren, dus een aantal leden switched regelmatig tussen beide sets.

In de hoek kwamen de WW1 spelers bepakt en bezakt met loopgraven binnen. Eigenlijk een filosofische situatie dat je je een breuk sjouwt aan gaten in de grond in plaats van aan grond.

Vandaag een hoge uitzondering: een tankaanval met een overmacht aan Duitse tanks. Aangezien er van deze ongeveer 20 gebouwd zijn voorwaar een uitzondering. (De enige echte staat in Australie. Een kopie van de Mephisto is te zien in Munster in het Duitse Tankmuseum.)

Aangezien de Duitse artillerie op vakantie bleek en de rijafstand voor de tanks erg lang, brak het Duitse opperbevel de aanval af.

We hebben weer een nieuwe hype! Last Days Zombie Apocalypse. Gerard als pusher. Patrick, Lowie en Freek-Jan als slachtoffers. De campagne komt er aan! Ohhh Shiny!

De setting laat zich raden, maar de twist is dat overlevenden in gangs strijden tegen elkaar om resources, en dat de zombies een wederzijdse nuisance zijn.

Als je een auto openbreekt bijvoorbeeld, en het alarm gaat af. Met een beetje verbouwen werd Chicago 1930, Chicago 1970 na de apocalypse.

Leuke van dit soort spellen is dat je kunt instappen met een gang, die je kunt opbouwen uit al bestaande figuren. Donald trok zijn Matrosen Anzug gerecht en vuurde.

En aangezien onze geschilderde Zombicide op de club staat zijn die figuren ook beschikbaar.

Geen gebrek aan scenery dus.

Petra had Alchemical Quest bij zich (van de Kickstarter) en had een begin gemaakt met het schilderen van de figuren.

De hoofdfiguren zijn af. Evenals de verkleinde versies.

En de potions!

Het spel is kleurrijk uitgevoerd, en nodigt echt uit om te schilderen.

Afijn, je Professor Wizard is ontvoerd, dus je kunt niet afstuderen aan het tovenaars college. Dat laat je niet op je zitten en je gaat de man bevrijden! Aspiring students against Master Evil!

Matthijs raakte noch uit spraakwater, noch uit aandacht en trok de hele party door de Runequest wasstraat.

Een klassiek moment aan tafel. Ouder en grijzer, maar Stattler en Waldorf waren weer present.

Hans was bezig met een 1 op 1 skirmish variant van een fantasy mes. Een wedstrijdje op internet. Hij blijft je verbazen.

Ik zierikzeede door. nog 2 scheepjes. De kogge’s en de sloepen zijn af. Nou hoop ik dat Jos, Maarten en Bouko ook productief zijn voor volgende week.

Tot Volgende week!

Comments are closed.