Speldag 25 augustus: Rising Rebels, Righteous Rabbits, Razende Riemen, en Appeltaart

Rob was al vroeg present met de volgende aflevering van Imperial assault. Aangezien hij het spel heeft speelt hij de baddie: het imperium. Topt op heden heeft dat geleid tot consistente uitkomsten in de campagne. Ik zou maar vast Rebel uniformen gaan aanschaffen.

Inmiddels trekt hij alles uit de kast van droids tot Royal Guards. Maar het blijven speedbumps in the Road to Rebel Victory.

JW kwam een proefspelletje Kingdom Death Monster spelen met Patrick. Zijn samenvattend commentaar: Orgineel spel met veel verhalende situaties en grote diepgang. Gelukkig veel te duur. Maar daar hebben we Patrick voor.

Evert en Hans gingen door met Bolt Action. Dit keer een nacht scenario van Duitsers tegen Britse Para’s.

De laatsten hadden zelfs artillerie aangevoerd per glider. Met jeep tractie uiteraard.

En volgens goed Murphy uitgangspunt: models or it isn’t there. De glider stond natuurlijk ook op tafel.

Petra trok met haar D&D party een gletsjer doolhof in. De gletsjer bevatte allerlei doodlopen spleten en grotten met diverse inhoud.

Ze had de hele week al zitten schilderen. Zo te zien haalt zij haar schildercompetitie wel, ik van z’n leven niet. Overigens kwamen deze figuren niet allemaal vandaag op tafel, dus deze foto is meteen een waarschuwing voor de spelers voor komende sessies.

Afijn de party doorzocht alle grotten zorgvuldig (en dat viel niet mee want de helft was sneeuwblind).

Ze sloten een gedoogconstructie met wat ice golems en plette frost spiders.

Uiteindelijk kwamen ze in de tuin van het ijskonijn. Die was wat machtiger dan hij eruit zag en hield de rest van het avontuur een oogje in het zeil, in ruil voor een vers appeltje.

De party leerde een hoop over zuurstofgebrek, hallucinaties, onechte illusies (die zijn namelijk echt) en de voor en nadelen van een scroll zoeken als je bent aangekleed in wintergear als een Michelin salamander.

Het was tevens de tweede oefendag voor de slag bij Zierikzee. Mijn laatste bootje had ik vrijdag ochtend af. Ik hoop er de komende jaren geen meer te plakken. Maar met 1/2 van de vloot in levende lijve en de rest nog als plattegrond, begon het er al tof uit te zien. ( september premiere in Utrecht en daarna naar Crisis!)

De regels voor boarding en gevechten hebben we nu wel in orde. Movement ook. Nieuw zijn branders. Die ontstaan niet alleen doordat een vijand de boel in de fik schiet met een vuurpot, maar kunnen ook ontstaan doordat een vijandelijk schip door de eigenaar in de fik gestoken, moedwillig tegen je aanvaard.

Zaterdag nog van wat grote schepen de dekken en kajuiten vastplakken, er is geen behoefte om in schepen te vechten.

Uiteindelijk was het met alle discussies over de regels een genoeglijke dag. De figuren zijn er. Mijn vloot is af. Jos heeft een week vrij genomen om te plakken, Maarten is bezig. Bouko had vandaag de definitieve plattegronden bij zich en heeft een eigen bouwplaat voor zn galeien ontworpen. Die galeien bewegen trouwens wel razend snel vergeleken met de langzame kogges. Enig probleempunt is dat de warmachines in de post van Engeland naar Nederland kwijt zijn geraakt. Kallistra stuurt nieuwe, maar die komen wel heel dicht bij 9 september aan.

Het opruimen verschilt nogal per tafel. Bij de ene helpt iedereen en kan de eigenaar vervolgens de spullen niet meer vinden en bij de ander gaat iedereen naar de kroeg en zit de eigenaar tot 1800 uur kaartje a in vak b te doen. Beide varianten komen voor.

De appeltaart was trouwens weer best. Geen Frits.

Tot volgende week!

Comments are closed.