Speldag 1 september: Behind Closed Doors, Dark Side has Cookies, Stadsdeel Opgeknapt, Keep Calm and Keep on Painting

De meeste spelactie was vandaag op de boardgame tafels. Jos had al maanden geleden afgesproken om Scythe te gaan doen, en Rob had eergisteren het idee om Massive Darkness te spelen. Beiden hadden via de Facebook members page hun uitnodiging gevuld. Dus wordt lid!

Massive Darkness (van de kickstarter) is een dungeon crawler met monsters, loot en eh Darkness.

Belangrijke component is het open trekken van deuren en dan pas zien wat erachter staat door het scenario te raadplegen.

Meestal is de verrassing onaangenaam.

En als dan de appeltaart ook nog op is, dan zink je weg in een Massive Pool of Darkness.

Voor masochisten worden er voldoende ingredienten bijgeleverd.

Zoals gezegd bouwde Jos Scythe op met een aantal uitbreidingen. Ook een kickstarter trouwens. Maarten was de vriendelijkheid zelve en bood iedereen gevulde koeken aan.

Bernd vertrouwde het niet helemaal, maar stapte uiteindelijk toch in.

Terwijl de strijd in de parallelle wereld die bij WO1 linksaf is geslagen toenam, zette Maarten zijn masterplan in werking.

Met alle aandacht voor Farid en Huib, die alle twee proberen het spelmechaniek te ontrafelen en de optimale strategie te bedenken, hield Maarten zich op de achtergrond. The Dude Abides. Aan het eind van het spel had hij het meeste geld en won.

Wel een kleurrijk bord trouwens, te land, te zee en in de lucht.

Lex en Hans gingen in de rematch met Bolt Action.

Dit keer bestormden de geallieerden de brug en zaten de Duitsers in de verdediging. De gekleurde vierkanten zijn mijnenvelden.

Dit keer hadden ze wel voldoende zandzakken gevuld.

De club heeft Kill Team aangeschaft. Sander heeft de scenery uit de basisdoos even geschilderd.

Hij schildert sneller dan de rest de regels leest. Voor GW begrippen best een goede deal die basisdoos.

Ed zat ontspannen te schilderen. Hij had nog 8 dagen om alles af te krijgen voor zondag 9 september. Dat is meer dan een week. Een kleine maand eigenlijk. No Sweat.

80 man moet makkelijk kunnen.

Kallistra uit Engeland had een replacement pakket gestuurd voor de warmachines die in de post zijn kwijt geraakt. Die moeten ook op 9 september af zijn.

Dat gaat nog net lukken. Verder maakte ik alle witte papierranden zwart. Ziet er wel veel beter uit voor de vloot. Ik hoop dat het nieuwe waterkleed ook op tijd komt. Verder werd het een gezellige zaterdag middag waarin we alle wereldproblemen de revue hebben laten passeren en er enkele hebben uitgepikt om op te lossen. Helaas heeft niemand genotuleerd.

En Bernd kan van start met het schilderen van zijn Russen, die ik van de week heb geassembleerd. Uit een basisdoos Russen (volgens Warlord 1000 punten) (dat is dit plus een T34 tank) haal je tussen 1100 en 1550 punten Bolt Action in de verschillende lijsten. Een goede deal dus!

Tot volgende week!

Comments are closed.