Speldag 15 September: Veers krijgt Purple Star, Herr H. hobbiet, KDM dorp in Aanbouw en Strips

Een gemiddelde dag op de club. Helaas geen appeltaart, maar dat weerhield de congregatie niet om van leer te trekken. Relatief veel boardgames vandaag, en door mijn spelafspraak mistte ik de Dux Britanniarum slag van Jos en Dick.

Farid en ik hadden een afspraak voor Star Wars Legion. Nog steeds op de gestaag groeiende Endor tafel.

Omdat de missiekaarten de Long March hadden getrokken (tafel in de lengte) en we alle twee een infanterielijst hadden gemaakt (zonder Jedi’s), moesten de grunts heel wat kilometers afleggen. Farid kwam aan met de shuttle en debarkeerde bij het platform.

Hij liet een groep achter als bewaking en verdeelde de rest op de grond. Generaal Veers stond op een van de balkons en overzag het slagveld.

De bikes op de flanken, was hij gereed om een brede sweep te maken.

Mijn Rebels hadden net de straalzender en de bunker veroverd en trokken snel op om het volgende objective (de vier vaporizers) te vernietigen. Geen energie, geen schilden en geen water zou toch voldoende moeten zijn om de imperials zich te laten terugtrekken.

Farid was verrast door de sniper, die Veers verwondde (inmiddels aangemeld voor medaille) en de bikes aanpakte in combinatie met Leia haar Artillery Strike. Han Solo met de infanterie en Walkers (met Flamer) drukten snel door naar de Imperiale linie.

Na het verlies van de bikes wist Farid weliswaar met zware verliezen de walkers uit te schakelen, maar waren z’n troepen niet meer in staat snel genoeg te reageren op mijn acties. Uiteindelijk vielen al de vier doelen aan de rebels.

Leuke pot, alhoewel Farid in de eerste helft belabberd gooide. Het nieuwe sniper team was fantastisch, alhoewel de tafel en de scenery ook prima meewerkten. De combo Solo / Leia werkt goed. We speelden zonder enige Jedi, dus dit leek op een “historisch” wargame. Ik moet zeggen dat de regels zich ook dan prima bewijzen. En de tactische diepgang van de legerlijst, de keuze van je command cards en het strategische missiecards spel voor de slag maken dat je hele goede tactische voordelen kunt hebben en verliezen. Ik ben een groot fan!

Petra had Zombicide Green Horde op tafel gezet. Soms denk ik wel eens dat het samenwerken tussen Murphen een groter probleem is dan de zombies.

Afijn het speelde in een gegoede middeleeuwse buitenwijk. Veel groen en aardige mensen. En een trebuchet. Vast een hobby van Herr Hornbach (een van de gepensioneerden).

De characters waren niet alleen uitgerust met wapens, maar ook met huisdieren.

Het scenario kwam min of meer tot z’n einde toen de random draak op het objective huis landde, dat deed instorten en de vault ontoegankelijk maakte.

Patrick en co hadden lange en serieuze discussies over het verder ontwikkelen van het dorp. Kingdom Death Monster blijft een spel met een insecteninslag. De toekomst van het dorp is belangrijker dan je character.

Peter en Ed probeerden de wereld te redden van de Elder Gods. Valt niet mee met z’n tween in een hele grote wereld.

Vanwege Star Wars miste ik Frits z’n lunch, maar hij kwam wel zijn nieuwe aankoop van strips showen. Zo te zien zijn er enkele ISBN nummers gekopieerd.

Tot Volgende Week met de uitslag van de schildercompetitie. Schilderen tot 1200 uur en inleveren tot 1400 uur.

Comments are closed.