Speldag 22 september: Uitslag Schilderwedstrijd! (En Meer…)

Het was al vroeg druk in de zaal wegens de slotdag van de Murphy’s Heroes 2018 Summer Painting Challenge. Zoals reeds bekend hadden een aantal mensen hiervoor opgegeven hoeveel punten ze gingen schilderen en op zaterdag om 1200 uur was het tijd om de peilstok in de schilderolie te steken. Om te voorkomen dat je een laag getal opgeeft om er daarna ruim overheen te gaan, krijg je voor extra punten slechts een percentage extra. Zie de puntentelling in de aankondiging.

Het bijzondere thema dit jaar was “Reizen” en een aantal deelnemers hadden zich ingespannen om dat in hun schilderinzet mee te nemen. Zoals bekend: het is geen evenement om wie het mooiste schildert, maar wil veel schilderen promoten. Uiteindelijk leverden de inzendingen de volgende aanblik op.

13 mensen brachten uiteindelijk een veelheid aan schalen, spelsystemen en schilderstijlen op tafel.

Het was aan Evert om daar op geheel eigen wijze punten aan te geven en uiteindelijk prijzen aan te plakken. Natuurlijk was onderdeel van de feestvreugde ook het aanhoren van de smoezen van degenen die hun planning niet hadden gehaald, maar daarover later meer. Bij de foto’s worden de puntenaantallen aangegeven.

Onno (200->297) combineerde fantasy met Star Wars  en WH40K / Killteam. Hij had het bijzondere thema van vorig jaar nog in zijn leger (sneeuw) maar dat mocht niet baten.

Roger (50->532) had zichzelf meer dan overtroffen met Flames of War.

Peter (355->235) was diep in Star Wars gedoken, maar was aan de Stormtroopers al begonnen voor de schilderwedstrijd begon.  Zijn smoes voor het niet halen van de aantallen was het plakken van papieren bootjes voor de Zierikzee demo (daar komen ook de warmachines vandaan). Eigenlijk vond hij dat dat toch mee moest kunnen tellen. Maar helaas. Hij bracht de Repulsor Trucks/Tanks in als campers voor het Reis thema.

Petra (200->490) overtrof zichzelf en had heftig gekwast aan de figuren voor Alchemy Quest en een grote verzameling D&D figuren. Fun Fact: Het wandelclubje (Jo met de Banjo, Mien met de Mandolien, Kaatje met haar mond harmonicaaaaaaatje….) stond tussen de figuren in het kader van reizen (de paden op en de lanen in). Zij won dan ook de themaprijs (een diner naar keuze met een bestuurslid naar keuze). Kees, Michel, Peter, Gerard en Bernd houden hun adem in.

Sander (300->542) maakte naast veel verschillende spelsysteemen extra indruk met de scenery voor Kill Team. Vanaf volgend jaar komt er een scenery categorie bij. Dit jaar waren ze maar 2 punten per stuk. Warhammer derivaten, Guildball, en RPG zo te zien.

Martijn (300->301) plande precies goed en bracht Warhammer en 15mm Fantasy mee.

Rene (400->450) ging Old Skool met 40K met figuren die de oudere jongeren onder ons nog kenden uit de tijd dat GW nog geen Evil Empire was.

Dick (350->286) schilderde veel tanks 20 en 15mm voor What a Tanker en bracht reizen in met zijn Go-Karts. Zijn smoes voor het niet halen was het (onverwacht) getrouwd zijn. Dat werd door de ene helft van de zaal gezien als excuus en door de andere helft met hoongelach ontvangen. De mannen in duikerpak zijn onderdeel van de nog steeds uitbreidende Steampunk voorraad.

Jan Willem ( 750-1630) bracht zijn figuren binnen op een pallet.  De combinatie van fantasy, boardgame figuren, gangs of Rome en WO1 Fransen leverde hem de hoofdprijs op.

Maarten (800->742) had volgens mij de grootste verzameling spelsystemen in zijn figuren zitten. Zijn smoes was dat hij de laatste avond niet had kunnen schilderen omdat hij bootjes moest plakken. Een schilderavond is precies 58 punten (zodoende). Gezien de snelheid waarmee hij schildert een redelijke smoes.

Ron (350->350) stapte binnen met precies zijn planning. Heel opmerkelijk want hij is pas een maand lid en dit is dus zijn maandproductie! Slaanesh en Gangs of Rome waren een bijzondere combi. Dat belooft wat voor de volgende keer!

Ed (400->400) bracht de figuren van de Ridder demo mee. Deze Delftse plunderaars zijn vorige week bezig geweest met het plunderen van de Ridderzaal.

En tot slot bracht Evert (750-750) een mix mee van Romeinen, WO2 en Napoleontisch.

Allout winnaar dit jaar was JW. Hij nam de wisseltrofee een scenerykado en de verplichting mee naar huis de volgende Winter Challenge te organiseren.

Jos legde uit dat hij geen tijd had gehad. Dat scoorde niet hoog. In de categorie orginele smoezen deed Bernd een poging te winnen met zijn uitleg dat hij Kickstarters had geopend. Maar de aanwezigen vonden dat eerder een aanleiding om meer te schilderen dan minder.

Uiteindelijk won Maarten de smoezenprijs en name de penselen mee naar huis. Een aantal anderen wonnen prijzen uit de grabbelvoorraad. De smoezen van Eric, Alex, Rick, Jasper, en Erwin hebben we niet gehoord. Einde van het jaar organiseren we weer een Winter Challenge. Dit keer met speciale regels voor terrein en warschijnlijk een gekoppelde wedstrijd voor het mooiste figuur. iedereen bedankt! Veel figuren om te bekijken en een hoge mate van laklucht in de zaal. Ik denk dat een aantal inzendingen nog nat was. Maar deze eclectische verzameling plastic en tin zal zijn plaats op de tafels de komende maanden wel vinden. Schilderen doet spelen doet schilderen!

Toen de hubbub was gezakt gingen Maarten en Robin aan Saga.

Robin is nog steeds aan het experimenteren met zijn legertjes.

Dit keer met veel lichte artillerie.

Tijdens de lunch ging het spelen van de nieuwe Japanse regelset van Warlord gewoon door.

Een aantal leden heeft daarvoor al figuren geschilderd. Eens te meer een voorbeeld van een van de warband systemen die de laatste tijd opkomen. Minder figuren en een kortere speltijd maken het mogelijk om meerdere spellen op een dag te spelen.

Farid en Chris Jan gingen de nieuwe XWing 2.0 regels uit proberen. Het ombouwpakket voor kaartjes en fiches is inmiddels uitgekomen. Een beste hoeveelheid karton om om te wisselen.

Het blijven mooie schepen. In de nieuwe regels worden oudere schepen weer levensvatbaar, zijn onderlinge scheve verhoudingen recht getrokken en komen sommige opties die slecht werder benut beter terug. Vooralsnog lijkt de set een vooruitgang.

Petra trok met haar D&D groep weg van de gletsjer en de sneeuw naar het zuiden.

Vandaag waren ze opzoek naar een ontvoerde koningsdochter via een magisch huis.

Dat gaf de nodige speurtochten en verrassingen (ik snap nu waarom onze kleurenprinter zo snel door z’n cartridges gaat).

Ook hier was de lichaamstaal van onze secretaris opvallend, zou er wat zijn?

In iedergeval kon de Loot-Mobiel getrokken door de ezeltjes en bewaakt door de honden mee op avontuur.

En de jolige Secretaris liet zijn nieuwe  fashion statement zien.

Ed en Louis speelden een old skool Cthulhu cardgame.

Niet alleen de verwachte grafics op de kaarten, maar ook met Cthulhu standbeelden!

En Kings of War lijkt een fanclub op te bouwen als vervanger van Warhammer Fantasy.

Er kwamen de nodige fraaie figuren op tafel.

Bij Kings of War haal je trouwens geen figuren weg, dus individueel basen hoeft niet, maar blijft wel het meest flexibel.

Wink is bezig met een nieuw leger in aanbouw.

Daarin onder ander deze Giant Squigg.

Natuur;ijk werd er veel gebept. Over regels voor WO1 bijvoorbeeld.

Of over de figuren, het vervoer en inpakopties.

En aan de knutseltafel ging het leven ook verder.

Maar eens wat huizen in de grondverf gezet. Makkelijk dat je dan meteen de basiskleuren hebt.

Tot volgende week!

Comments are closed.