Speldag 6 oktober: Lavawormen Boos, Samen naar de Markt, Syrie verslaat Israel en Dwergen Chargeren op de Fiets

Het was boardgame zaterdag en Shadows of Brimstone campagne dag. Dan is het geen verplichting om te boardgamen, maar worden er altijd wel boardgames georganiseerd.

Vandaag kwam de party via de mijn in een tijdportaal naar een land met tempels, scifi en lavapits.

En dit is een belangrijke foto, want het allerlaatste gevecht tegen de wormachtige op de achtergrond moet de volgende keer worden gedaan, omdat iedereen om 1800 uur honger had.

Huib is in zijn vrije tijd enthousiast landbouwer. Akkerbouwer om precies te zijn.

Uiteraard virtueel met Agricola, het boardgame waarin je carrier maakt in de worteltjes, wijn en graansoorten. Hij heeft het meer dan 200 keer gespeeld. De andere deelnemende keuterboertjes bleven een beetje steken tegen het meesterbrein.

Richard wilde een keer met veel tanks spelen, dus had ik mijn 6mm Midden Oosten collectie maar eens afgestoft. Regelset is Modern Spearhead. Richard moest wel wennen: hij is skirmish gewend, en nu  kreeg hij te maken met doctrine, formaties en vuurprioriteiten.

De blikken bevatten gemagnetiseerde bases. De camouflage van zowel de Syriers als de Israeliers is zo goed dat je twee keer moet kijken wil je de soldaten zien.

In 1967 reden aan de Syrische kant nog PzKw IV rond.

De Israeli’s hadden omgebouwde Sherman’s en AMX-13.

De Syrische Duitse spullen waren aangevuld met T34 en T55. In de hitte van de strijd,  4 Syrische bats (=40 tanks) tegen 3 Israelische bats (=24 tanks) werd erg spannend, vergat ik te fotograferen! Uiteindelijk won Richard net het objective door het falen van twee morale checks aan Israelische kant. We hebben afgesproken om maandelijks op de Runequest vrijdag avond te gaan spelen.

Dan zal ik binnenkort deze ook weer eens een keer meenemen (uit 2004 op Crisis):

WRG Ancients was ook van de partij. Old Skool, veel olifanten en lange linies spearmen.

Na de persoonlijkheidspilot van vorige week gingen een aantal deelnemers door met For Reign and Ruin.

De ratten van spelregel auteur Hans tegen de zojuist aangeschafte dwergen van Farid.

Je zou ze kunnen herkennen. Het is het landsknechten dwergenleger van Marcel, wat door hem zelf gesculpt, gegoten en geschilderd is.

Met cavalerie op de fiets! Ze deden het in ieder geval goed, en versloegen de vijand. Rat on a stick schijnt een bekende dwerg snack te zijn.

Na afloop was er uiteraard gelegenheid de nabeschouwing te doen. Farid was in een prima bui.

Tot volgende week!

Comments are closed.