Speldag 17 november: Piraten aan Wal, Arkham Herontwikkeld, Emma’s Postapocalyptische Koffie, Schil op Tafel, en Groot ziet de olifant.

Nogal onthand door een zware verkoudheid en bijna zonder stem kwamen we aan in de zaal waar de tafels behoorlijk aan het volstromen waren. Uiteindelijk hadden we volledige bezetting. Daarom nogmaals een oproep aan degenen die geen terreintegels/matten gebruiken: er zijn twee tafels, de tafel naast de bar en de ronde tafel die qua maat niet geschikt zijn voor terreintegels. Kunnen mensen met boardgames of RPG eerst die tafels nemen voor dat ze een miniatuurtafel pakken? Ook als je vroeg komt en er nog tafels zat zijn?

Een nieuwe ster aan het firmament is Freebooters Fate. We hadden al stiekum previews gehad van de figuren maar nu zijn de warbands af.

En de eiland map combineert natuurlijk prima met onze Dark Age of de Caribbean Scenery.

Ik heb het spel zelf nooit gespeeld, maar de miniaturen zijn prachtig.

Rob ging verder met zijn Imperial Assault campagne. Kennelijk met een stijle leercurve.

Hij twijfelt sterk of het imperium uberhaupt kan winnen. Na 7 verliezen op een rij heeft hij sterk behoefte aan tips. Iemand?

Ed en Marcel speelden de nieuwe versie van Arkham Horror.

In de nieuwe versie bouw je het bord met de stadswijken op uit losse onderdelen. Daarmee kun je de plattegrond aanpassen aan verschillende steden als Arkham, Kingsport, Dunwich en Salem. Het idee is leuk, maar ik vond persoonlijk het oude bord mooier.

De 20mm eerste wereldoorlog campagne loopt al net zo lang als de oorlog geduurd heeft. Vandaag vond er eerst uitgebreid overleg plaats over de nieuwe ontwikkelingen op het wapenfront.

Erwin had naar 12 jaar eindelijk zijn Dicke Bertha’s af geschilderd.

De Fransen stonden weldra aan de ontvangstkant.

En kennelijk was het Duitse opperbevel tevreden over het resultaat.

Gerard heeft zich volledig verdiept in Postapocalyptische bendeoorlogen waarbij Zombies de aardige buren zijn. Vandaag transplanteerden ze een stukje Chicago naar een buitenwijk.

Patrick arriveerde in kolonne voor het maken van een deal.

Uiteraard had de uitkijk hem van verre zien aankomen. En was zijn baas gaan waarschuwen.

Die had zo zijn eigen ideeen over het scenario.

Petra had in de afgelopen weken alle basisfiguren van Crystal Alchemical Quest geschilderd.

Ze zijn dan ook wel erg schattig, in een spel wat zelf al kleurrijk is uitgevoerd.

In het spel moeten 4 studenten hun wizard leermeester gaan bevrijden. De Banana-elf blijft nog steeds populair om te spelen.

Bernd ging aan de ketting bij Dick voor zijnĀ  eerste spel Chain of Command. Een simpel scenario met wat Duitse Para’s en Nederlandse tegenstand in 1940.

Het bracht de heren op een nieuw niveau van acteren.

Na de slag om de Diner hadden Patrick en Gerard nog tijd voor een spelletje Tiny Epic Zombies. Wel is stijl blijven.

Ondertussen hadden evert en ik de tafel gereed gemaakt voor een 10mm slag Zweden tegen Denen in 1625. We speelden War & Conquest.

De vorige keer had ik legerlijsten gebruikt uit het 30 yrs war armybook, maar de mechanics daarvan op pike en shotte vonden we wat moeizaam. Deze keer kwamen de lijsten uit het Renaissance armybook. Hierin werken de Denen nog met grote eenheden combined formations (pike en shot) en hebben de Zweden het systeem van elkaar ondersteunende pike en shotte losse eenheden. Uiteraard met de battalion guns.

Dat maakt de Denen log maar moeilijk te verslaan en de Zweden beweeglijk en Drilled met hoge vuurkracht. Een leuk concept en een leuke slag. Maar dat is het altijd tegen Evert.

Een andere lessons learned was dat met de hoeveelheid troepen die wij op tafel zetten je ook in 10mm 4 tegels breed moet gaan spelen.

Het potje For Reign and Ruin speelde op een ondiepe tafel. Dit is wat ik in de inleiding bedoelde: de tafel is te smal voor terreintegels en de legers staan eigenlijk te dicht bij elkaar. Voor boardgames een prima tafel.

Matthijs zijn wapenwedloop bevat vooral boswichten (volgens Farid booswichten). Hij houdt overigens stug vol dat hij er niets aan kan doen dat hij een hele grote Ent inzet. (Het was een kado, niet mijn schuld.) Hij is door Matthijs dochter gedoopt als Groot. Na afloop van de slag bleek dat hij behoefte had aan een extra tuinman om hem in leven te houden. Terug naar de schildertafel.

Hans zijn sneeuwelven reden in sledes getrokken door stekelvarkens. Of zijn het marmotten?

En natuurlijk werd er ook gebept en geklust. Ik heb door de spellen de traditionele lunchfoto gemist. En er was natuurlijk appeltaart!

Tot Volgende Week!

Comments are closed.