Speldag 8 december: Rob speelt met een A-bom, Wink speelt met een Beer, Onno speelt met Pet, Farid speelt met koffie en The Dude Abides

Op een natte druilerige en later herfstige zaterdag arriveerden we met een lichte tas. Vandaag een afspraak voor Fallout The Boardgame met de New California extension. Vandaar dat ik ook wat weinig foto’s heb van de andere spelen. Het spel was nogal intensief!

Fallout the Boardgame speelt in het Fallout video game universum, waar 200 jaar na de atoomoorlog er vaults opengaan en mensen de Wasteland komen binnenlopen. Daar hebben zich inmiddels de nodige mutaties voorgedaan en zwerven bendes rond die proberen te leven van de overblijfselen van de vroegere beschaving. In de basisdoos zitten delen van Fallout 3 en 4 (Washington en Boston) en in de uitbreiding komt daar Fallout 2 (California) bij. Je character begint met enige unieke eigenschappen en probeert zich te ontwikkelen door het doen van side quests en het doen ontvouwen van de main storyline. In de main storyline hebben twee grote fracties het met elkaar aan de stok. De acties van de spelers beinvloeden de storyline en kunnen een partij laten winnen. Tegelijk proberen de spelers voor zichzelf te winnen.
De storyline en de side missions worden gevormd door kaarten die werken als de vroegere avonturenboeken van Jackson: kies je actie 1 ga dan naar kaart x, kies je actie 2 dan naar kaart Y.

De beide dames zaten al klaar. Bianca nam de nieuwe Caravaneer, met een eigen Brahmin winkel mee en Petra ging als de nieuwe Shootist met een extra goede revolver.

Bij de uitbreiding zitten nieuwe loot cards, 5 nieuwe figuren en nieuwe map tiles die de scenario’s van de basisdoos 2 keer zo groot maken. Bovendien zijn er twee nieuwe scenario’s bijgeleverd waarvan er een met CoOp play, waarbij alle survivors samenwerken. De kaart begint op een paar locaties na dicht. Je moet dus alle tiles ontdekken.

Ik speelde de Brotherhood of Steel soldaat en Rob K. beproefde z’n geluk als Robot (Mr Handy) die immuun was voor zowel drugs als straling.

In het spel raakten we verzeild in een strijd tussen BoS en Unity. Ondertussen zochten we loot, voedden een bende weeskinderen op tot gang, ontdekten nog niet geopende Vaults en werden beter. Petra won de verkiezingen door geen stemmen te krijgen, Bianca verdronk in een ondergelopen Vault en kwam weer terug en Mr Handy Rob sloeg iedereen op het hoofd met een baseball bat. Ondertussen had ik me een robot companion aangemeten en liep rond met een hunting rifle op zoek naar een military base.

De kaart werd zoetjesaan verder ontdekt, waarbij veel nieuwe tegels ook inwoners bleken te bevatten.

De showdown met de Big Baddy vond plaats in de Cathedral. Er waren verschillende tactieken mogelijk. Na enig beraad deed ieder voor zich wat hij of zij leuk vond. Rob probeerde ons op te blazen met een oude atoombom en dat mislukte. Ik versloeg de troepen van de baddy en Bianca overtuigde de Master om de strijd op te geven. In de tussentijd had Petra slinks agenda’s verzameld en won met 1 punt verschil.

Helaas hebben we de kat nog steeds niet gevonden. Dogmeat wel, dat moet elke speler van Fallout deugt doen. Op 23 februari gaan Maarten en ik opnieuw spelen. Er zijn nog twee plekken open: wie doet er mee?

Verdict: erg leuk en het maakt de basisdoos nog veel leuker om te spelen, omdat zowel de nieuwe figuren als de uitbreidingen op kaart en loot een hoop toevoegen. De nieuwe scenario’s zijn zonder meer geslaagd.

Maarten en Wink hadden doorgekwast aan hun Bushido figuren en kwamen in gevecht in de Sake bar bij het water.

Afgezien van de brede keuze aan figuren doet een Japanse tafel het goed met wat exotische aankleding. Voor degene die graspollen zoekt: bij de Xenos voor 1 euro per 100. Wel even van het matje plukken.

Ook bij Bushido een kaartje bij elk figuur.

Dat vermindert het opzoekwerk in het regelboek.

Onno en Victor begonnen met een kalm potje Infinity.

Het werd al snel full contact wargaming.

De Kingdom Death Monster Campagne zet zich voort. Ik heb maar even goed opgelet.

Vandaag was dit de tegenstander. lijkt me enigszins imponerend als je een beestenvel draagt.

Het moment van het spel is wanneer alle spelers ophouden met lezen en kaartjes sorteren en in een keer de tafel uitbarst van activiteit.

Frits had duidelijk lunch, honger en voorpret. Tradities zijn mooi, vooral als ze goed aflopen.

Matthijs (met stem en vrouwelijke hulptroepen) had weer een volle Runequest bak. Let op de eclectische verzameling portables en tablets.

Jur en Farid hadden krijgsraad met Hans voor het begin van de For Reign and Ruin slag.

Uiteindelijk concentreerde zich de hele slag op een tegel. Tijd voor koffie!

Marcel zat lekker door te schilderen, nadat hij Gerards oliebollen had uitgedeeld. En hij overzag de zaal en zag dat het goed was. Alleen de kamerjas ontbrak.

Tot volgende week!

Comments are closed.