Speldag 15 december: Spaanse Mijn en Dijn, Vissticks, Rickenbacker comes Home, Milieuactie en de AV

Wat later dan gebruikelijk, wegens echte leven en werk en zo, het verslag van 15 december. Of liever gezegd vanaf 14 december want de maandelijkse 6mm Modern Spearhead  vrijdag avond was er weer.

We hadden allemaal afgesproken er vroeger te zijn en zouden om 1830 beginnen. Na 2 uur file uit Zeist kwam ik om 19.30 binnen. Sorry lui! We waren al snel bezig met een rerun van de Russische aanval op een Spaanse enclave in Noord Afrika. Zowel Tom als Richard hadden hun troepen en plannen aangepast.

Dat betekende voor de Spaanse linkerflank enig ongerief, temeer daar Tom zijn Heli’s had verwisselt voor extra artillerie. Richard kon dat wel waarderen, totdat Tom mijnenvelden begon te verschieten. Sneaky bastard!

Uiteindelijk trok de infanterie aan het kortste einde en braken de Russen door de flank naar het midden, maar wel met 30% verliezen. En de Spaanse tanks hadden ze nog niet gezien! Helaas was het te laat om de aanval op het centrum te doen. Volgende keer ga ik proberen de middag vrij te nemen en de tafel al op te bouwen. Voor de kerst heb ik in ieder geval extra BMP’s gekocht.

Na een korte nacht was het zaterdag volle bak. De Oude Garde had zich in woestijncamouflage gehesen voor een Old Skool WRG oudheid slag.

Sommige figuren op tafel zullen net zo oud zijn als ik. Zoals in de oudheid gebruikelijk begon de boel keurig op een lijn.

Zelfs de Pachyderms stonden in het gelid.

Later in de middag werd de tafel een verzameling losse gevechten. Gelukkig was er ruimte om te manoeuvreren.

Petra had een tafel vol belangstellenden voor Dead Men Tell No Tales.

In de basisdoos enter je als piraat een in de fik staand piratenschip van een Undead concullega. Terwijl je slag levert met skeletten en schatten zoekt blaast het schip stukje bij beetje rondom je de lucht in. Het staat namelijk in de fik. Bernd probeerde de Kraken 6 keer tevergeefs te verslaan. Het is een gave.

De status van je crew kun je bijhouden en natuurlijk kun je upgrades kopen.

Met de uitbreiding “The Kraken” wordt het pas echt uitdagend. Om en onder het schip bevindt zich namelijk zo’n beest dat door tentakels overal in het schip kan opduiken.

De uitbreiding levert het monster en figuren voor de Pirates. Een dungeoncrawl in een desintegrerende Dungeon die in de fik staat, elk moment kan exploderen, terwijl je al vechtend tegen ondoden wordt opgegeten door een zeemonster.

What’s not to like?

Saga is een spel wat zich leent voor een potje in de ochtend en in de middag boodschappen doen. Of Vice-Versa natuurlijk.

De partijen van vandaag waren Vikingen tegen Anglo Saxen.

Ze zagen het beiden wat donker in.

De Guildball campagne die op woensdag avond loopt heeft ook een spill over naar zaterdag. Wil je mee doen: schrijf je in!

Marcel en Gerard zaten niet te wachten op Godot maar op Frits. En die kwam wel.

Uiteraard geheel in traditionele stijl.

For Reign and Ruin heeft langzamerhand cult status bereikt voor fantasy slagen.

De legers blijven maar groeien. Ook naar diverse rassen en wezens.

En spelen doet schilderen: de week voor een slag ruiken de meeste huizen van de deelnemers naar lijm en verf.

De 1e wereldoorlog campagne duurt nu officieel langer dan de 1e Wereldoorlog.

In ieder geval neemt technologie een hoge vlucht. Dit keer letterlijk. Na de nieuwe artillerie van de vorige keer werd er nu met vliegtuigen gebombardeerd. Door FlLt Rickenbacker heb ik me laten vertellen.

Voor de gemiddelde Boche, Grunt, Tommy of Poillu bleef de oorlog hetzelfde.

Dick liep even binnen op weg naar een concert. En dan te bedenken dat hij ook had kunnen meezingen op de Algemene Vergadering!

Victor liet zien dat de scenery voor Infinity langzaam geschilderd wordt. Een fraai frietkot! (En geen decal: uit de hand geschilderd door de meester zelf.)

Ik was druk bezig voor Poldercon.

Deze week het planten van bomen voor Endor. Met bijbehorende Ewok dorpen.

We sloten af met een Algemene Vergadering. De bestuursleden Gerard en Michel en secretaris Bernd werden herkozen. Het budget voor volgend jaar goedgekeurd (de contributie blijft gelijk). Onno kondigde aan dat er een campagne komt tussen teams met elk spel dat je wilt spelen, we hebben besloten te kijken of we de kilogames kunnen reviven (spellen van 10-20 mensen) en er wordt een poging gedaan weer clubkleding te laten maken voor leden die of nieuw zijn, of dieper zijn gebouwd, of heel vaak hun shirts wassen. Door het doorwrochte verslag van de secretaris over afgelopen jaar (een soort oudejaars conference) duurde de vergadering maar liefst 42 minuten.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.