Speldag 16 feb: Russische Tanks Overweldigd, Frans Kanon Overgelopen, Japanse Sake Overgeschonken en de Romantische avonturen van F.

Op zaterdag was de zaal bomvol, zelfs met de nieuwe tafels. We zullen nog wel even moeten schuiven en finetunen, maar inmiddels hebben we 13 tafels. Graag voor boardgames zoveel mogelijk de ronde tafel en de tafel van 1 meter breed gebruiken.

Zoals gezegd deze week al vroeg een volle bezetting. Met nogal wat diversiteit.

Maar het weekeinde begon op vrijdagavond. De vrijdag voor de derde zaterdag loopt er een Runequest campagne van Peter R. en spelen Tom, Richard en ik Modern Spearhead 6mm 1985. Dit keer ook met Michel.

Richard en Tom waren al snel in gevecht met de afleiding over het midden.

Het werd snel daarna duidelijk dat de Russen wilden doorbreken op links. De beide Spanjaarden hadden nog een aas: een Bataljon M48 tanks. Het nieuwe tafelkleed deed het overigens prima. Er komt nog vilt voor hoofdwegen.

Terwijl de Russen de steden innamen en de tank spits naar voren stuurden, maakte de Spaanse infanterie en artillerie zich gereed voor een harde strijd.

Aangezien de Artillerie weinig uitrichtte tegen de Russische T72 en T62 tanks schoten ze vooral rook en mijnenvelden. Uiteindelijk verloor de Russiache tankspits nipt van de Spanjaarden en mislukte de doorbraak in de laatste beurt. Nagels in het dashboard!

Tegelijkertijd met al dit geweld speelde Peter R. z’n Runequest campagne. Volgens mij met het hoogste percentage vrouwen op de club.

Afijn, zaterdag morgen (nog een beetje dromend van rupsbanden) kwamen Peter H en ik bij elkaar voor een potje Sharpe Practice tussen Oostenrijkers en Fransen.

Het scenario begon diagonaal over de tafel. Op de flank hadden de beide eenheden hussaren een zwaar gevecht, waarbij de Franse eenheid het gevecht verloor en de commandant krijgsgevangen werd gemaakt door de Oostenrijkers.

De Franse infanterie verdedigde het centrum, samen met een kanon.

Het andere kanon werd eveneens veroverd door de Oostenrijkers en met kanon en officier afgevoerd naar het Oostenrijkse hoofdkwartier.

Het gesleep met de Franse Howitser met bijbehorende officier viel niet mee!

De Franse Infanterie zette Pas de Charge in en viel frontaal aan. Een van de Oostenrijkse infanterie eenheden was gebroken en trok terug.

Gelukkig was de tweede infanterie eenheid net gerallied en samen met de artillerie schakelden ze de Fransen uit voor die konden aanvallen.

Twee meters verder bevonden we ons in Japan. Hans had een Pacific tafel voor Bolt Action uit de grond gestampt, inclusief spoorlijn.

Ik neem aan dat het gevecht om de trein iets te maken heeft gehad met de lading. (Sake?)

In ieder geval een mooi voorbeeld hoe je van een speelgoedtreintje met wat vernuft iets moois maakt!

En aan het enthousiasme van de Japanners te zien gok ik toch op mijn eerdere aanname.

Een tafel verder draaide What A Tanker! van TooFatLardies.

Eldritch Ed deed zijn naam eer aan en had niet alleen alle uitbreidingen van de nieuwe Arkham Horror, maar ook het bijbehorende kleed. De eerste pot was vrij kort: iets met Cthulhu of zo. Farid vond het niet eerlijk.

Tom en Thijs gingen verder met hun For Reign and Ruin campagne.

Tom haalt steeds meer figuren uit zijn kist.

Hij bleek behalve Rangers ook nog Ridders te hebben.

Natuurlijk was de Guildball dugout goed gevuld.

En we hadden twee gasten die een 40K Dungeon Crawler kwamen spelen.

Blackstone Fortress lijkt niet alleen leuk om te spelen, maar heeft ook replay value.

Petra had Zombicide Black Plague meegenomen. Je weet wel een boardgame. Een doos. Met dankbaar gebruik van het karretje past de boel in 3 Zombicide dozen en een grote plastic vakjesdoos.

Wel met goede dashboards. Een heel verschil met standaard Zombicide.

Dick en Jur vochten een proviciale derby uit met Dux. Die regelset blijft onverminderd populair, zowel voor eenmalige slagen als voor campagnes.

En de periode leent zich voor eye-candy.

Mirjam is nog aan het schilderen met haar Viking Maidens leger van Bad Squiddo (net als Petra), dus had wat huurlingen uit Dick z’n koffer.

Natuurlijk werd er geknutseld en gebept. Petra kwam bij van haar Zombie ontmoeting.

En Marcel en Hans waren alle twee bezig met dwergen voor Farid. Zou een titel van een roman kunnen zijn: Dwarves for Farid: A Spinning Tale of Action, Adventure, Lost Fortunes, Found Destinies and a Budding Zombie Romance.

En de appeltaart was ook op. Tot Volgende Week!

Comments are closed.