Speldag 2 maart: Patrick eet Koek, Het Dreunt in de Dungeon, Matthijs plant Bomen, Farid supervised en Peter zet zijn hakken in het zand.

Op bordspelzaterdag werden er ook veel miniaturen gespeeld. Weliswaar was de ronde bordspeltafel de hele dag bezet, maar daaromheen kwam een mix van golden oldies en nieuwe regelsets aan  de beurt.

Bernd, Gerard en Patrick begonnen met zo een nieuwe set, maar eerst moest Patrick zijn nieuwe dice tower showen. 3D printwerk op een koek bus van de supermarkt. Er was veel belangstelling, dus een dieetaanpassing ligt in het verschiet.

Daarna kwam er een doos erg Old Skool Orcs tevoorschijn. Dit zijn de echte Citadel jongens.

Gerard zijn warband was zoals gewoonlijk gecentreerd rond een dame. Dit keer met reasonable armor. (uiteraard heeft hij haar ook in chainmail bikini). De lange rode mijnheer schijnt haar vriendje te zijn.

Patrick legde een en ander uit op zijn geheel eigen wijze.

En reed daarna met zijn Orc on Boar Bernd zijn Dwergencommandant plat.

Afijn, al snel vocht iedereen met iedereen, en dat is nou net het sterke punt van de regelset. Je kunt warbands van willekeurige figuren maken en je fantasy geheel de vrije loop laten.

Voor luttele euro’s te koop: Song of Blades and Heroes. Voor degenen die willen vechten in Napoleontische skirmish: Song of Drums and Shako’s. Voor Teddy Bear fans: Song of Fur and Buttons. Aanbevolen!

Bernard en Hans gingen Oldest Skool. WRG ancients. Ik denk dat de figuren ouder zijn dan ik. Ze speelden op de ideale wargametafel voor de oudere jongere: onder deze plaat ligt de dungeon. Vandaar dat deze tafel zo’n 15 cm hoger is dan de rest.

En met persoonlijke favouriet: Pachyderms!

Grote eenheden, veel kleur, het blijft een mooie periode.

Niet Old Skool, wel klassiek inmiddels: Dux Britanniarum van TooFatLardies.

Kees heeft uitgevonden hoe hij kan winnen. Een voorsprong gooien in beurten, het dorp binnen hollen, twee eenheden opofferen als speedbump en de rest laten weghollen met de kippen en het tafelzilver. Hij was er beduust van.

Peter en Matthijs besloten een kleine slag te spelen om hun tactieken aan te scherpen. Met For Reign and Ruin natuurlijk. Peter had zijn ondoden bij zich.

Matthijs zijn boselven met hun huisdieren. (of andersom.)

Frits fritste als vanouds, en heeft een persoonlijke lounging chair gekregen. His Spot! Door het persoonlijk ingrijpen van de secretaris.

En boardgames natuurlijk. Jos pakte in de ochtend uit met Ticket To Ride France. In de TTR spelen moet je routes maken voor je treintjes. Meestal door de juiste kleuren wagentjes te vinden op kaarten om routes op de kaart te claimen. Het basisspel kent vele uitbreidingen die boten, stations, aandelen, bergbanen e.d. toevoegen. In deze versie bepaal je zelf de kleur van het spoor en bouw je het board als het ware zelf op.
Overigens zijn ook de computer versies van alle TTR spellen zeer aan te bevelen.

In de middag kwam Endeavour uit de doos. Verover de wereld, begin bij jezelf.

Met uiteraard het bouwen van een prachtig uitgevoerde hoofdstad.

Ook hier een kleurrijk transport netwerk.

Uiteraard werd er gebept. Beppen en kwasten gaan tot op zekere hoogte goed samen. Soms is het gespreksonderwerp zo indringend dat de kwast uitschiet. gelukkig had ik daar vandaag geen last van.

Ed was bezig met zijn paardenfetish. Niet als het dieet voor Cthulhu, maar als onderdeel van zijn Tataren (voor Cthulhu waren het Tartaren geweest). Volgende week gaat hij in Warschau Fire and Sword spelen. Succes!

Just In Time Logistics dus.

Farid was tot een nieuw dieptepunt gezakt in zijn pogingen om vooral te laten zien dat hij niet kan schilderen. Beterschap! Marcel doet het dus voor hem. Farid keek toe en zag dat het goed was.

De laatste figuren zijn dwergen in armor op tijgers. Vliegende tijgers. Of zoals Dick pleegt te duiden: Vliegende Tijgers met een lunchpakket.

In ieder geval kan het leger van Farid snel in de uitbreiding. Prachtig geschilderd door Marcel.

En ik had een tamelijk vervelend klusje waarbij je goed kan beppen.

120 bases 6mm tanks van zand voorzien. Fijn werk.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.