Speldag 13 april: Chinese Export, Hellboy Tsunami, Ghost overleden en Bernd heeft de grootste.

Dienstmededeling: 27 april geen speldag wegens Koningsdag.

Na een hiaat van een aantal maanden verzamelden zich drie internationale ondernemers voor een spel In Her Majesty’s Name (Osprey Wargames). Ze hadden elk hun eigen warband meegenomen.

De setting was de Schotse Hooglanden, waar een aantal dorpjes zijn uitgestorven en een onderzoeksteam van de overheid is verdwenen. De berichten waren van dien aard dat de geldschieters van onze hoofdpersonen zonder meer aannamen dat er belangrijke kennis en technologie buit was te maken in het oplossen van het mysterie. De bevolking leek vertrokken naar een begraafplaats. Rond de begraafplaats stonden vreemde apparaten die hun stralenbundel concentreerden op het snijpunt van de bundels: het kerkhof.

Hans zijn Lord Curr werkte als freelancer voor de meest biedende. Hij liet het apparaat wat het was en trok in linie op naar de zombies.

Hij had zijn startpunt in een oud Romeins Muurfort. Zwaar bewapend met hunting Rifles en Bajonetten trokken ze naar de zombies toe.

Vanuit de Schotse Peat Tower had de Dragon Lady goed overzicht en stuurde haar warband naar voren om zombies zo uit te schakelen dat een paar Chinezen konden gaan kijken wat er aan de hand was bij het water vliegtuig.

Na enig spelen kwam ze erachter dat het apparaat in het kasteel te bedienen was en dat ze de zombie groep kon afstoten of aantrekken door aan de knoppen van het apparaat te draaien. De Yeti besloot zombie hoofden te gaan bashen.

Doordat verscheidene apparaten aan en uit werden geschakeld verplaatsen de zombies zich als een eb en vloed over de begraafplaats. Elvis had left the Building.

En terwijl de Chinezen de kapotte vierde straler inspecteerden en zich electrocuceerden veroverde een handlanger van Lord Curr het vliegtuig en trof er de piloot in aan die als laatste inspectieteam lid nog in leven was.

Cees zijn Scotland Yard met Sherlock Holmes en Watson als versterking  bestreden de zombies met gummy knuppels met schokapparaat.

Terwijl de westerners de zombies langzaam maar zeker uitroeiden, slopen de Chinezen naar de begraafplaats en vonden de ingang naar de crypte.

Ondertussen besloot Lord Curr om de straler uit de grond te trekken en de alien technologie mee te nemen voor zijn opdrachtgever. Gelukkig was zijn gorilla niet te beroerd om te dragen.

De crypte onder de begraafplaats bleek thuis te zijn voor een negental Mummies, die voorzien waren van merkwaardige juwelen en hoofdbanden. De Dragon Tong leden maakten met enige moeite korte metten met de eerste eigenaren en staken alle juwelen in hun rugzak. De strijd boven tussen de warbands werd zo hevig dat de foto’s even zijn vergeten. Kort en goed: Lord Curr vertrok in het vliegtuig met een straler. Zijn opdrachtgever zal ongetwijfeld betalen voor de alien technologie. Scotland Yard vertrok te voet met een straler en de R&D afdeling verbouwde hem tot nuttige equipment. En de Dragon Tong vertrok te voet met een straler, onderdelen van een gesloopte straler en hele specifieke juwelen van de negen mummies. Hun scribenten vonden al snel extra informatie over de herkomst van de mummies. Wie de containment voor de mummies in Scotland heeft gebouwd is nog onbekend, maar de sporen leiden naar een verborgen vallei in de Zuid Egyptische Woestijn. Binnenkort deel 2 in hetzelfde theater.

Rob, Bob en Robin speelden een van de 6 Hellboy kickstarters die de club rijk schijnt te zijn.

Uiteraard met een keur aan monsters en figuren.

Waaronder Hellboy zelf. Het spel is een cooperatief. De spelers waren enthousiast.  Met 6 stuks moeten we toch een keer een mega Hellboy kunnen doen.

Patrick bouwde verder aan de beschaving met Kindom Death Monster.

Wel ten koste van een Leeuw, die vakkundig werd geslacht. Ik weet niet waar Darkness was.

Natuurlijk werd er geknutseld, gelunched en werden de wereldproblemen langsgelopen en opgelost.

Maarten en Wink maakten een uitstapje met hun Venetiaanse warbands voor Carnivale.

Kortom Shadow Point lag vandaag in Italie.

Onze twee nieuwste leden gingen onder begeleiding van Jos en onder goedkeurende blikken van Dick van start met Dux Brittaniarum.

Er komen steeds meer Dark Age Warbands. Niet alleen uit de regels, maar ook uit het supplement Raiders.

Het blijft een kleurrijke periode.

Ook Peter H. zette de eerste schreden op het Dux pad. Hij bouwt aan Picten en Vikingen.

Voor vandaag speelde hij tegen Dick met diens figuren.

En ook diens Saxen mogen er zijn.

RPG campagnes zijn er bijna elke speldag of avond. Eric zijn Warhammer campagne ging voort.

Onno had zijn character bij zich. Een bioloog met passie voor zijn vak zo te zien.

En ook Matthijs had een Runequest Old Skool volle bak. Drie alarmsystemen tegelijk laten afgaan als je inbreekt is wellicht wat contra productief. Bernd had de vetste vis.

Marcel legde de laatste loodjes aan de minions voor peter R en aan een aantal nieuwe dwergen.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.