Speldag 11 mei: Gastoptreden uit het Noorden, RPG Central, De Witte geeft het op en Stormtroopers.

De tweede zaterdag van de maand leek omgedoopt te zijn tot RPG en Star Wars dag. Er werd aan drie tafels geroleplayed.

Natuurlijk werd er ook miniaturen gespeeld. Aan twee tafels tegelijk namen Dark Age warbands het tegen elkaar op in Dux. Onze voorzitter kon nog net een spel spelen voor hij ging RPG’en bij Thijs.

Er komen steeds weer spelers bij. Onze Voorzitter is net begonnen en Peter H. heeft zijn Picten net in schildermodus en speelt nog even met stand ins.

Jos had zich bijpassende attire aangeschaft. Ik hoop dat hij 2019 Delft kan toevoegen met textiel verf.

Voor de andere Dark Age school was er natuurlijk SAGA. Met een beetje plannen kun je je leger voor beiden gebruiken.

De vaste ploeg ging door met het beschaven van zichzelf door het uitmoorden van de omringende fauna.

Wat dat betreft is Kingdom Death Monster een goede weergave van wat we de afgelopen 5000 jaar hebben gedaan. We zijn er nu alleen veel beter in dan toen.

Zoals gezegd veel RPG geweld vandaag. De Warhammer Role Playing club begon al vroeg.

Later in de middag ging Thijs door met zijn Runequest campagne. Ik heb begrepen dat de woningnood in safe houses is gestegen.

Derk is net een campagne gestart in Star Wars: Edge of Empire.

Dat paste wel goed bij onze tafel. Vanaf mei spelen Petra en ik elke tweede zaterdag Star Wars Legion. Als je wilt kun je aanschuiven. Vandaag probeerde Hans voor het eerst zijn Sci Fi kunsten uit. Hij was wat onvoorzichtig met z’n infanterie.

Ik heb voldoende figuren voor beide partijen en er komen er steeds meer bij. Vandaag speelden we Solo tegen Veers, dus gen Jedi’s.

Ook de scenery van Imperial Terrain groeit gestaag. Dit ws mijn verjaarscadeau van vorig jaar. Van de zomer eens gaan schilderen.

Had ik al gezegd dat ik het een heel leuk spel vindt? Los van de Star Wars fluff en de fraaie figuren vindt ik het systeem ook goed in elkaar zitten.

Het tweede spel ging om het verzamelen van kisten. Petra werd zo boos op de ATST dat ze de kisten vergat en alles op de looptank gooide. Inclusief haar Speeder.

En dat lukte uiteindelijk ook. Weliswaar stortte de Speeder er zo ongeveer naast neer, maar Generaal Weiss ging ten onder in zn tank. Tot haar grote tevredenheid.

Ondertussen sneakten mijn Stormtroopers naar de Supplies en wisten ze te claimen.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.