Speldag 18 mei: Gnolls hebben gelijk, War&Conquest is van alle tijden, Dwergen in Dienst en Fleet Troopers

Al weer een maand verder begon ook deze speldag voor mij op vrijdagavond met 6mm Modern Spearhead. Dit keer had ik mijn Fransen afgestoft.

Doel van de avond was het veroveren van een brug, die helaas veel dichter bij het WP lag dan bij mijn Fransen. Tegenover stonden twee ervaren Warchau Pact commandanten met de nieuwe bataljons uit de keuken van Tom.

Hij is namelijk Tsjechen aan het schilderen voor 8 september (Dutch Miniature Modern Wargaming Day).

De Fransen zien er stoer uit, maar hun MBT is nog de AMX-30 B2 (vergelijkbaar met een T55). Pas met de Leclerc tank in de 90 er jaren krijgen ze iets wat op kan tegen de WP moderne MBT’s.

Op zaterdag was de zaal al vroeg gevuld. Misschien kan ik beter blijven slapen. Patrick en Gerard trokken met hun Rangers verder het bos in en kwamen de indigenous wildlife tegen in de vorm van gnolls.

Wolven met wapens en een attitude. Ze hadden hele andere gedachten over het eigenaarschap van de bossen dan de beide warbands. En zoals klassiek geschoolde D&D ers weten: Bug bears en Gnolls zijn bad news.

Dick en Jos gingen verder met Sharp Practice Napoleontisch.

Het worden best nog grote legertjes zo.

De regelset War & Conquest is opgezet om oudheid te spelen. (een soort WAB 3.0). Weinig mensen weten echter dat op de website van Scarab Miniatures een forum staat waar armybooks van oudheid tot aan 20e eeuw voor niets te downloaden zijn. Met specifieke regels voor diverse periodes. Evert en Lex besloten Napoleontisch eens te proberen.

Het spelen ging vlot en de Napoleontische armylists boden keuze genoeg.

Dat gaan ze nog een paar keer doen.

For Reign & Ruin is een regelset voor fantasy. Volgens de auteur heet hij trouwens For reign or Ruin, maar volgens mij toont de geschiedenis aan dat Ruin uiteindelijk onvermijdelijk is.

De vaste groep spelers probeert elke keer de set te buigen of te breken met weer nieuwe manieren van optreden en andere figuren. Zombie Giants bijvoorbeeld.

En de Undead Pachyderms zijn al bijna routine.

Met enten is het kwaad kersen eten. (Tenzij het een kersent is natuurlijk).

En na enig overleg konden de undead natuurlijk door de rivier lopen over de bodem.

Tom maakte de breedste eenheid ooit, met beren om de boel bij elkaar te houden.

En natuurlijk mochten de Dark Elves niet ontbreken.

Afijn, de heren hadden het er maar druk mee.

Frits fritste z’n lunch en besloot terug te slaan door een fototoestel mee te nemen. Aan het einde van de dag had hij alles aan de praat. Met tele lens en zonder manual. Ik ben in stille afwachting van zn foto’s.

Petra had Wingspan meegenomen. In dit spel laat je vogels evolueren door ze te kruisen en van het juiste voedsel te voorzien.

De spelmaterialen geven je meteen een ornithologische cursus.

En al snel werden er flink veel eitjes uitgebroed. (Voor de Murphen die gewend zijn dat Petra eetbare eitjes meebrengt: deze zijn niet eetbaar).

Bernd en Ed hadden een wat vage transactie zo te zien. Volgens mij hebben Ed z’n kinderen nieuwe schoentjes nodig.

Hij produceerde trouwens een roedel beren.

Hans en ik waren als vanouds bezig. Schilderen en het oplossen van wereldproblemen.

Hans basede dwergen (sculpts van Marcel) voor Farid.

Ik rondde de Fleettroopers en de Imperial Royal Guard af (voor Star Wars Legion)

En ging verder met Rebel en Imperial Scouts.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.