Speldag 25 mei: Freddy sluipt door, Hellboy wacht af, ACW lego en Kniediep in de modder

Dienstmededeling: Donderdag 30 mei is de zaal gesloten vanwege hemelvaarts dag. Vrijdag is er een spelmiddag van 1300-1700. De avond is gesloten.

Het was betrekkelijk stil in de zaal. Veel leden hadden ad-hoc familie bezoek, andere evenementen en sociaal ongerief. De RPG die-hards waren natuurlijk aanwezig op de 4e zaterdag voor Petra’s D&D campagne. In afwachting van de arrive van de laatste party members was er al flink voorpret.

Centraal op tafel was dit goed bewaakte kasteel, waarin een Prins gevangen werd gehouden.

Toen Matthijs als laatste aankwam, klonk het vanaf de tafel: Freddy, we hebben je nodig!

Insluipen of uitvechten? En waarom ligt er een slapende draak bij de achteringang? (Elk kasteel heeft een achteringang.)

Freddy was snel op stoom en dook de gewelven in.

Het insluipen ging niet helemaal naar wens.  Er braken hier en daar flinke gevechten uit. Maar met de tanden in het dashboard wist de party uiteindelijk de Prins te bevrijden. Er is nog wat onduidelijkheid over wat graftombes. Of die open zijn of dicht. Of die open waren of dicht.

Rob had zijn Hellboy spel meegenomen. Er waren weinig aanmeldingen, maar in de middag wist hij Bianca te verleiden tot een scenario. Ik heb er geen foto’s van. Discretie en zo.

Farid en Tom gingen de slag aan op een biljartlaken. De discussies gingen over de slag, over de regels en over zichzelf. Het volume varieerde wat.

Die regels zijn formeel volgens de auteur For Reign or Ruin, zeg maar Alles of Niets. In een historisch perspectief zeg ik altijd For Reign and Ruin, zeg maar Van Begin tot het Einde. Dat geeft in ieder geval aan dat er in de tussentijd iets gelukt iets. Een wat positiever wereldbeeld met een Memento Mori op het einde zal ik maar zeggen.

Rob wachtte op zijn Hellgirl en bepte vrolijk mee aan de schildertafel.

Marcel was druk bezig met ACW voor Evert. Deze zijn bijna af. (Zelf gesculpt en gegoten!)

En dit is de volgende unit.

Ik legde iets uit. Geen idee wat. Blanco check, schoenmaat? Kadopapier?

Ik maakte wel een een Rebel Commando’s af en een eenheid Imperial Scouts vrijwel af. Bovendien heb ik inmiddels de rest van de voetstukjes gebased in European Heavy Mud.

Tot Volgende week!

Comments are closed.