Speldag 27 Juli: Aussie in Delft, Getoeter in de Zaal, Kwallen op Display en Ijsjes.

Net na de hittegolf was het knap stil zaterdag. De vakanties zijn ook hier merkbaar. Niet in het minst omdat ons internationale lid Jan even langs kwam. Hij zit voor 3 jaar in Australie. En in Perth hebben ze ook wargame clubs.

Van een rustig potje Sharpe kwam voorlopig niks, want er moest een hoop bijgebabbeld worden.

Na een tijdje kon de pot beginnen, met zijn eigen figuren, want wij passen op een deel van de collectie. Hij is net een zeeman, alleen in plaats van een liefje in elke haven een kist figuren in elke club.

Evert en ik hadden een War & Conquest slag op het programma staan met Indiers tegen Carthagers. 15mm op de tafels hier geeft je ruimte om te manoeuvreren.

Dit leger is mij eerste leger en dus al zo’n 30 jaar oud. Oude liefde roest niet.¬† Inmiddels wel gerebased.

Na de inleidende beschietingen op links, waar mijn cavalerie het beter deed omdat ik twee Brahmin priesters in de eenheden had gekocht, kwam de grote klap in het centrum.

Evert had 3 zware eenheden in het centrum, en ik probeerde ze allemaal te pakken met een combo van olifanten en infanterie. In dezelfde beurt!

Dat lukte wonderwel, slechts een olifant begreep het allemaal niet zo bleef achter en ging later nog stampeden ook. De rest gingen er al toeterend in.

De rest klapte erin en gingen bij twee eenheden er meteen doorheen, en bij de derde in de beurt daarna. Einde slag. We hebben een hoop dingen geleerd. Evert gaat zijn eenheden smaller en dieper zetten, we moeten beiden nog meer aandacht besteden aan skirmishen op de flanken, ik ga verder kijken hoe ik mijn chariots (die tellen als skirmishers en dus moeten evaden bij een aanval van cavalerie) beter kan beschermen. De priesters hebben een vast contract. Bedankt Evert, een leuke pot! Rerun in oktober!

Petra had minus twee vakantiegangers de D&D club weer compleet.

De reis begon bij een oase.

En ze kwamen al snel in een onderaardse tuin terecht. Veel magie en ongerief met bogen.

Petra leefde zich flink in (ze doet ook stemmetjes).

Uiteindelijk kwam de show down bij de poel.

Deze heer was trouwens een van de good guys.

Uiteraard werd er gebept en verscheidene plannen voor nieuwe projecten besproken. Jaap begint met marcel aan een naval uitstapje. Ik hoorde  1672 voor Sharpe, bootjes voor Trafalgar en 6mm modern voor Remagen (Modern Spearhead) langskomen.

Het vele beppen heeft een aardig gat in onze ijsvoorraad geslagen.
Tot Volgende Week!

 

Comments are closed.