Speldag 5 oktober: Nieuwe Kandelaars in de Kerk, Kalmte en Diepgang bij FROR, Nieuwe WC Nappies, Shadows of Logistics en European Mud

Jos is een traditioneel opgevoede wargamer. Daarom heeft hij groot respect voor belangrijke maatschappelijke instituties. In de Dark Ages was dat natuurlijk de kerk, die hij zorgvuldig op een terp plaatste.

Tim landde met een tip dat er wagens met offergoederen onder weg waren naar de kerk. Zijn Dux raider force besloot de logistiek te rerouten naar de boten.

Alhoewel de wachtposten in de toren niet hadden zitten slapen, hadden initieel de aanvallers het initiatief.

Zeker omdat zij beschikten over cavalerie. Uiteindelijk werd het een slugging match waarbij Jos het tafelzilver op tijd wist af te leveren in de kerk.

Gerard en Patrick gingen verder met de campagne Rangers of Waterdeep. Het viel wat tegen tussen de rotsen, maar de overlevenden hadden in ieder geval extra XP.

Er stond een grote slag For Reign and Ruin op het programma. Dit keer met een uitgebreide bespreking vooraf over legerlijsten, opkomst en scenario.

Dat wierp kennelijk zijn vruchten af. Voor het eerst in mijn herinnering heeft een grote slag FROR plaatsgevonden, zonder luidkeelse regeldiscussies. Afgezien van wat vertrokken gezichten af en toe was het een mellow samenzijn met welgekozen interacties en een uitgebreide evaluatie van de verschillende troepen achteraf.

Op tafel werd er genoeg gevochten, maar zo hoort het ook. Chris Jan is aan het inleren hoe hij zijn nieuwe barbaren moet inzetten.

Tom weet precies wat hij met z’n indiers moet doen.

En Farid vindt nieuwe tactieken uit voor zijn dwergen te fiets.

Lex en Evert speelden War and Conquest napoleontisch. Die set is door Lex volledig onder handen genomen en herschreven. Ik ga hem binnenkort lezen. Het lijkt een waardige vervanger te zijn voor WRG.

De legers waren met 4000 punten best groot, maar het speelde vlot.

Ik ben benieuwd hoe Lex de nationale karakteristieken als de Franse attack column en de Engelse Thin Red Line in de regels heeft verpakt.

Michel ging verder met het hosten van Shadows of Brimstone. Hij heeft inmiddels een pallet aan spullen, maar liet zich ontvallen, dat hij een tweede pallet S&B in Japan heeft. Daar wil hij na deze campagne mee beginnen. Hoeveel kickstarters waren het ook alweer? In ieder geval is het speloppervlak op tafel ongeveer 20% van het administratieoppervlak.

Vandaag zoals vanouds in het wilde westen, met als bijzonder event dat het stadje waar de loot moest worden verpatst is een keer niet was uitgemoord, afgebrand of anderszins ontregeld.

Het werd dan ook shop till you drop. Dit is het dashboard voor Petra’s karakter. Ze schrijft nieuwe dingen in de marge, past na het spel de sheet aan (heb ik gevrot in powerpoint) en begint de volgende keer met een nieuwe print.

En natuurlijk waren er nieuwe modellen om te laten zien of door te geven aan een ander, zoals deze Opel Maultier.

Aan de knutseltafel was ik nog niet de oude maar wel weer terug. Bedankt voor alle goede wensen. Marcel schilderde bootjes.

En ging tussendoor even kijken hoe de door hem geschilderde barbaren het deden.

Ik bestede een dag aan stom werk. Alle voetstukjes van alle eenheden van het Staatse leger voor 1672 van pumice voorzien. European Thick Mud (precies de Hollandse klei uit 1672.). Voor degene die zich afvraagt wat ik eigenlijk aan het bouwen ben, staan de namen in de foto. Twee pike&shot regimenten van 8 pike en 2 maal 8 shot. Het staat 4 diep. Losse eenheden zijn 2*8 Militia en 2*8 Marines. Armoured en normale Cavalerie van 8 paarden, 2 eenheden Dragoons van 8 en de afgestegen dragoons zijn er 6, met 2 horse holders bij de paarden. Ik heb een light en een medium gun. En natuurlijk een assortiment officieren te voet en te paard. Dit leger is bedoeld voor Sharpe Practice. Maar omdat de eenheden 16/24 man zijn, kan ik ze ook combineren voor een andere regelset. En de twee hoge blikken en de twee lage blikken passen precies in een LIDL vis accessoire tas. Wel een erg zware tas :) De figuren zijn uit de Northstar 1672 range. Heroic 28mm zal ik maar zeggen.

Tot Volgende week! En kom vooral je dobbelstenen halen. De D10’s gaan hard, en op is op!

Comments are closed.