Speldag 19 oktober: Currium ontdekt, Schalen en zo, Aangekleed Arkham, Bad wint van Bat en SciFi gebakjes.

Er waren heel wat tafels bezet en door de regen ook nogal wat leden die in de stad even kwamen aanwaaien voor een kop koffie met appeltaart.

Ik organiseerde het derde hoofdstuk in een In Her Majesty’s Name campagne waarin Petra (Chinezen), Cees (Scotland Yard) en Hans (Lord Curr) proberen het raadsel van de high tech en de zombies te ontsluieren in 1890. Na de eerste episode met mummies in de Schotse Hooglanden, vond de tweede episode plaats in Egypte waarin een in het zand verzonken pyramide er spullen werden gevonden die wezen naar Texas. Elke warband mocht de helft van de punten uitgeven (150) en kreeg 5 cowboys toegevoegd als lokale posse. Ieder kreeg een voorbereide briefing over de omgeving en de geschiedenis.

Ze arriveerden in het dopje Realitos, Duval County, Texas. (Nu de locatie van een grote Uranium mijn.)
De eerste vreemde aanwijzing was dat het dorp ‘s-nachts licht gaf en dat de cowboys en de bewoners de gele betonnen gebouwen tussen de western huizen niet zagen staan en dus ook niet begrepen waarnaar gevraagd werd. Ook was een metalen machine met twee gleuven en lampjes voor hun gewoon de Burgemeester. Kwestie van programmeren.

Kees wist een code te breken om een deur te openen en ontdekte een Alien bank. Hans zijn Doctor Mad Mike blies een deur uit een gebouw en ontdekte de aantekeningen van de aliens over het ontginnen van speciale metalen die licht gaven en energie konden opwekken. Daar hadden ze nog nooit van gehoord.

Na enig gefrommel aan panelen met schakelaars bleken alle bewoners robots te zijn en in elkaar te zakken. Hans zette heel verstandig zijn eigen posse aan en hield de rest uitgeschakeld. Hij opende de werkplaats waar de robots werden gemaakt.

De Chinezen en de Scotland Yard wisten uiteindelijk de code te kraken van de energiecentrale en ontdekten ook de opslagplaats van het geraffineerde metaal. Er is wat onenigheid over de naam: Currium, Dragonium of Victorianum. In ieder geval is madame Curie niet meer nodig en begint de nucleaire wapenwedloop in 1890. Lord Curr kwam weg met Alien wapens, de Chemistry boeken en componenten uit de werkplaats.
De Chinezen en de Engelsen deelden de voorraad ??ium en de handleidingen van de energiecentrales. Vreemd genoeg vergaten zij een paar robots mee te nemen, maar hadden wel de locaties van de mijnen, waar de Aliens de hele lokale bevolking hadden gebruikt als slaven om het spul te delven.

In het hele spel werd 1 schot gelost. Dat gaat veranderen op 7 maart. Inmiddels heeft Lord Curr de zwarte markt overspoeld met Alien Wapens en wordt schatrijk. De regeringen van China en Engeland hebben een prijs op zijn hoofd gezet en willen de man dood en de technologie voor eigen gebruik. In de Assault on Lord Curr’s Ice Fortress in Nepal zullen er op grote schaal koppen moeten gaan rollen.

Maarten en Lex hadden een potje Bolt Action afgesproken en waren al vroeg binnen.

Lex z’n spullen zijn heel mooi geschilderd. De camo ziet er prachtig uit!

Alle troepen mochten er zijn.

Maarten trok op op een breed front.

Uiteraard als Brit met carriers. Mobiele MG’s van pisbakkenstaal, maar wat zou je zonder moeten.

Sherman en Cromwell deden ook hun best tegen de Panthers en de 88mm.

Na de slag was er ruim gelegenheid tot filosoferen over de grootte van gebouwen. Die zijn namelijk veel te klein op tafel. En de wegen zijn veel te smal. Met andere woorden de hoogte van de gebouwen is op schaal met de figuren maar de grondschaal is een heel stuk kleiner. Overigens zijn de schietafstanden dat ook.

“Eldritch” Ed heeft geinvesteerd in de nieuwe versie van Arkham Horror. Hier is Arkham niet steeds hetzelfde omdat je de stad opbouwt uit losse wijken en straten.

Fantasy Flight brengt ook een tafelkleed uit, dat voorkomt meteen dat de stadswijken gaan schuiven. Persoonlijk lijkt me het veranderen van de plattegrond een leuke uitbreiding, maar ik vindt het oude bord mooier. In ieder geval bestond de wereld nog na het potje. Zonder meer een meevaller. De nieuwe Trump heet de Silver Lodge. Moet een verbetering zijn.

Twee slagen met For Reign and Ruin vandaag. Voor de slag motiveren spelers hun legers op eigen wijze. Chris Jan hield het bij een formele motivational speech tegen zijn commandant.

Na de start schoven de legers van Matthijs en Farid wel heel erg op naar Farid zijn kant. Uiteindelijk stonden ze aan dezelfde kant van de tafel te spelen!

Orcs tegen dwergen.

Aan de andere kant hadden zich inmiddels ook Orcs gemeld.

En Derk z’n Orcs tegen Chris Jan zijn barbaren hadden in ieder geval de hele tafel nodig.

JW en Rob hadden beiden Bat Man meegezeuld. Maar die van JW is geschilderd.  Rob won zowaar het eerste potje als Baddie.

Rob “The Joker” Koppendraier voor de win!

En zeg nou zelf de elegantie van de Joker stijgt toch mijlenver uit boven het brute testosteron gedrag van de Bat-Boy. Om over zijn mode bewustzijn maar te zwijgen.

Als je de hele kickstarter doet krijg je ook opbergdozen met fraaie opdruk. Zoals deze. Een duidelijke reden om all-in te gaan.

En laten we wel zijn, JW z’n stuff ziet er prima uit.

Farid kwam met Marcel geheimzinnige gesprekken houden over uitbreidingen van zijn Dwerg leger. Dat doet hij overigens elke week. Gerard zocht wat kleuren op voor zijn figuren in aanbouw.

Denk je nou: handig doosje! De doosjes uit de LIDL vistassen kun je bij Pat’s Laser Cuttings laten voorzien van een foam binnenwerk. En dan krijg je dit.

Uiteraard werd er aan de knutseltafel behoudens flink gebept ook hard gewerkt. Dick bleef maak blikken stapelen.

Marcel maakte Jaap zijn eerste vloot af. De Engelsen zijn af Jaap!

Dick z’n blikken stapelen bleek een doel te hebben. Hij maakte een schildertafel op ooghoogte. Zolang je verf er niet afvalt gaat het prima.

Ik dacht eerst dat hij bij de trommel passende Petit Fours op ontbijtkoek aan het schilderen was. Maar het bleken SciFi tanks in Roze camo op kurk te zijn.

En verrassingen zijn de wereld nog niet uit. Dick en Michel op de plekken van Marcel en mijzelf! Voorwaar een bijzondere foto!

Vrijdag had ik overdag gewerkt aan de Star Wars Legion gebouwen voor Poldercon. De eerste serie was al in gebruik voor IHMN. De tweede serie (de onderdelen voor een landing bay) waren bijna af. Hier ben ik meer gegaan voor de prefab beton look.

Tot volgende week!

Comments are closed.