Speldag 23 november: De Kriegsmarine wint, de Oase is lek en de Royal Navy vaart op huis aan

Het was niet erg druk afgelopen zaterdag. Maar ik had in ieder geval een afspraak met Evert om weer eens bootjes te gaan uitlaten. Cruel Seas is een regelset van Warlord Games over coastal warfare in WO2. De bijgeleverde scheepjes zijn erg fraai, maar ook erg groot in schaal 1:300. Aangezien ik alle bootjes al had in schaal 1:600 paste er een flinke vloot in de rode koffer. Voor wat de regels betreft die spelen erg vlot, maar aanbevolen is een A4 huisregels. Er zitten nogal wat stommiteiten in de originele regels. (Bij belangstelling even mailen dan stuur ik hem op.)

We speelden 3 scenario’s, bij de eerste werd een schip gesleept naar de haven door de Royal Navy en aangevallen door de Kriegs Marine. De bescherming van MTB’s was geen partij voor de E-boats, die vlot konden lanceren.

De corvet en trawler combinatie uit de haven was er te laat.

Bovendien werden ze opgevangen door 2 Vorpostenboten van de KM. Er ontstond een kleine zeeslag.

En een broadside van een E-boat kan heel wat schade toebrengen!

Het tweede scenario wisselde we van vloot, maar ik verving de 4 MTB’s door 3 MGB’s. Langzamer, maar zwaarder bewapend.

Een van de Duitse E-boats kreeg een treffer op de crew en voer stuurloos door met topsnelheid. Hij ramde het vrachtschip!

Als toegift speelden we voor het eerst met de KM Kriegsfischkutters. Een U-boat werd door 4 kotters begeleid de haven in en aangevallen door MGB’s. Ik heb me uitstekend vermaakt. Evert bedankt!

Petra ging verder met haar D&D campagne. Dit keer in een oase in de woestijn met een teleport.

De grote hoeveelheid dode archeologen zouden een waarschuwing moeten zijn, maar Flint was te sterk en de rest te nieuwsgierig.

Ze kwamen terecht in een met metaal beklede ruimte met cultisten. Cultisten doen wat cultisten doen en er ontstond een vechtpartij met kromme messen en gezang.

Ik zou zeggen dat ze in de kluis van een bank liepen, maar dat was te simpel gedacht. Volgende keer verder.

Erwin kon rustig achterover leunen vanwege zijn nieuw aangeschafte machinegeweren. De geallieerden braken niet door. De campagne duurt inmiddels langer dan WO1.

Uiteraard werd er gebept en gelachen. De appeltaart was op.

Ed en Marcel waren druk bezig. De eerste met 15mm paarden en Marcel met 1:3000 bootjes van Forged in Battle.

De Engelse vloot was af.

Jaap kwam ze halen, de Fransen, de Spanjaarden en de Hollanders zijn in aanbouw. Binnenkort gaan we een potje Trafalgar spelen.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.