Speldag 28 december: Petra doet een Boekje Open, Jos zet de Bloemen Buiten, Hans raakt niet in Paniek en Peter ronselt Soldaten voor 1672

Op de laatste spelzaterdag van het jaar ws ik nog net op tijd binnen voor de Secret Handshake. Overigens wordt er deze kerstvakantie ook veel overdag gespeeld op weekdagen. Indien je wat wilt meldt je dan bij het bestuur.

Zoals gezegd na het plechtig begin, ging de I Ain’t Been Shot Mum slag van start. Arthur houdt van grotere aantallen voertuigen.

In ieder geval had hij een van de weinige geheel gemotoriseerde eenheden in het Duitse leger.

Gerard en Patrick zochten relaxed een scenario uit voor Congo.

Tijdens het spelen werd het allengs toch spannender.

Petra had haar kickstarter adventure map books binnen en probeerde ze meteen uit.

De grote boken slaan open met een plattegrond op elke dubbele pagina. Met twee boeken kun je ze aan elkaar leggen. Er zitten niet alleen dungeons in maar een hele set aanscenes, zelfs stranden, schepen en onder water.

De spelers hadden het hoogste woord en dat kwam goed uit wat Petra is nog steeds haar stem kwijt.

Bij de boeken zitten ook stickers die je verwijderbaar op de kaart kunt plakken.

Matthijs vertrouwde alle jolijt niet zo, maar zijn character Flint begreep het een stuk beter toen er ouderwets schorpioenen moesten worden gemept.

Dat die groter waren dan anders deerde hem niet zo. Hij is meer you point I punch ingesteld.

Jos en Henk gingen een avondje stappen op zijn victoriaans.

De tekst op de doos doet al zo iets vermoeden.

En het spel blinkt uit door de fantastische modellen van spelers en gebouwen. Onder deze verpakking ligt het oude Ankh Morpork spel.

De knutselhoek was al snel bezet. Farid werd zelfs betrapt op het plakken van bases onder de bezielende leiding van Hans.

Marcel zat tot zijn nek in de woudelfjes.

En Hans was nog in de eerste fase van ontkenning dat Poldercon al dicht bij is. Hij schildert onverdroten verder aan zijn Nilfgaard en Redania legertjes die hij gaat gebruiken voor de For Reign and Ruin participatie. De figuren zijn van de Joan of Arc kickstarter.

Ik heb bijna 2 eenheden af voor 1672. Ze moeten alle twee nog worden gehighlight en gevlagd. Dick en Jur nemen ze mee naar Poldercon voor 1672 Sharpe.

Een veilige jaarwisseling en tot 2020!

Comments are closed.