Speldag 22022020: Muskets and Tomahawks op de Groei, Brandewijn en Buskruit, Celten met Bloedneus en de Verdwenen Vloot.

Toen ik binnenkwam in de zaal stonden de dozen figuren al open her en der. Het was Muskets & Tomahawks zaterdag, en een tiental spelers waren aan het uitpakken. Een skirmish spel. Je hebt niet zoveel figuren nodig. Maar ja, Murphy.

Muskets & Tomahawks speelt in de tijd voor de Amerikaanse Onafhankelijksoorlog, de French and Indian Wars. Frankrijk en Engeland strijden om het Amerikaanse continent van Canada tot Florida en van New York tot de Mississippi.

Binnenkort komt M&T2 uit, en de spelers van vandaag waren zich aan het voorbereiden op de nieuwe regels door flink door te schilderen en de oude set nog eens flink aan de tand te voelen. Het is een kleurrijke periode met zowel reguliere troepen, maar ook militias., kolonisten en natuurlijk indianen.

Zo’n 40-50 figuren maken al een behoorlijk leger.

En kleurrijk is de periode zeker. Hier een voorbeeld van Franse troepen.

De partijen duurden de hele dag en een nieuwe afspraak voor april (dan met M&T2) is in de maak.

Had ik al gezegd dat je je ook kunt uitleven op vlaggen?

Hans en Patrick gingen regelrecht van het Fort de Bush in.

Uiteraard met rode Engelsen op zoek naar Mel Gibson.

En met de nodige woudlopers en indianen.

Petra voerde haar party dronken omdat het character van Michel 18 was geworden. In D&D dan.

Het avontuur begon dan ook in een herberg.

Zette zich voort in de kelder (op zoek naar meer bier).

En eindigde met wat kronkels in een 4 getijden doolhof met 4 uit het plaatselijke gekkenhuis ontsnapte tovenaars.

Met enige katers besloten ze de tovenaars terug te brengen. Een soort middeleeuws ” Busje komt zo” .

Dat ging uiteraard gepaard met enig fysiek ongerief. En bovendien moesten de party members nog opletten omdat de vuurbal gooiende magier Cees, ook graag de zakjes buskruit wilde hebben. Dat vonden ze niet zo een goed idee. Enkele party leden vechten trouwens in beest vorm zoals je kunt zien.

 Evert en ik deden een potje War & Conquest. Celtic Warbands tegen Early Imperial Romans.

Beide kanten met vrij grote eenheden. Evert speelde offensief en we raakten al vroeg slaags in het centrum.

Maar de Legionairs hakten wel erg hard. Evert kon het niet meer aanzien, en besloot de rest van zijn leger er ook in te gooien.

In het midden brak ik door dankzij twee eenheden die zich hadden opgeofferd op de linkerflank. Auxilia en skirmishers, dus daar zijn ze voor.

Er werd ook aardig wat gevochten tussen skirmishers. Evert zijn Light Chariots waren bemant met bikkels. Uiteindelijk kon ik door het opofferen van de eenheden op links,  het centrum winnen en mijn troepen op tijd naar de flank sturen. Met een iets andere opstelling had dat ook anders kunnen aflopen. Over 6 weken gaan we voor de rematch Evert bedankt voor een leuke pot.

Na de pot viel Evert in een conversatie over 1:2400 bootjes (GHQ). We willen 1940 gaan doen. Inmiddels hebben we een UK vloot (Richard), een Italiaanse vloot (Ik), een Franse Vloot (Evert) en twee Amerikaanse vloten (Evert en Bernd). We zijn van plan General Quarters  te gaan gebruiken als regelset. Heeft iemand daar nog eentje van liggen ter overname? (klein A5 boekje met rood/witte kaft). Trouwens de vlootaanbieding is dus nu uitverkocht. Alle 65 packs hebben een nieuwe eigenaar.

Richard was al begonnen aan de vloot. Marcel en Gerard waren druk met hun schilderwerk en Gerard z’n interpretatie van een Light Sabre.

De eerste eenheden voor Cees zijn Fire & Sword legertje zijn af.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.