Speldag 7 maart: Lord Curr Goes Out with a Bang, Hamsterende Picten, Imperial Walkers en Verhalen uit de Oude Doos.

De lente brak even door toen ik zaterdag ochtend naar de zaal liep. Dit is de geheel gerestaureerde molen die vlak bij onze zaal staat.

In de zaal kwam de koelte je tegemoet door de Nepal Ice Fortress van Lord Curr. In deze 4e aflevering heeft Lord Curr op basis van gestolen alien technologie een wapenfabriek gebouwd in Nepal en overspoelt de (onder)wereld met Arc-Cannon guns. Engeland en China zetten een prijs op zijn hoofd en besluiten de confrontatie aan te gaan. (In Her Majesty’s Name regels).

Voor Petra’s Chinezen was Nepal een thuiswedstrijd. Ze had alien technologie gebruikt om kachels te maken waarmee ze zonder winterjassen door en op de sneeuw kon lopen. De Chinezen gingen dan ook snel lichtvoetig in de aanval.

Omdat Nepal zowat een thuiswedstrijd was waren ze aangekomen in sleden.

Cees zijn Scotland Yard werd afgezet door de Royal Navy. Send a Gunboat!

Hij had een detachement Rocketeers meegekregen. Het duurde even voor hij zich realiseerde dat die kunnen vliegen. En dat ze laten meesjokken door de sneeuw niet zo handig is.

Hans zat veilig in zijn krater en hield de aantocht met enige hindernissen in de gaten: het zicht varieerde tussen 0-20 inch vanwege de sneeuwstormen.

Hij gebruikte zijn smokkel luchtschip als verkenner.

En verder raadpleegde hij zijn twee adviseurs over inzet van troepen en ontsnappingsopties.

Vooralsnog was de omgeving beschermd door een familie Yeti’s en zoetwater pinguins.

Al snel veranderde de zo rustige buurt in Nepal in een warzone.

Op de kraterrand braken schiet en kloppartijen uit, waarbij vooral de Yeti het centrum werd van de furball. Hij zou het niet overleven. De chinezen rukten gestaag op. Het magisch lanceren van een Chinees naar de Zeppelin lukt voor de eerste helft.

Cees lanceerde zijn Rocketeers de krater in bij 0 zicht. Gelukkig kwamen de meesten aan, de rest verdwenen in spectaculaire explosies.

Hans mobiliseerde zijn fabrieksarbeiders om te helpen vechten, daarmee viel wel de wapenproductie stil. Heel stilletjes vertrokken de adviseurs per zeppelin. De Chinezen hadden het niet in de gaten. Nadat de fabriek werd opgeblazen, ging Lord Curr er vandoor in met Alien technology ontwikkelde ontsnappingsraket.

Hij slaagde erin om zo slecht te gooien dat het ding bijna ontplofte op de lanceerrail, maar wist uiteindelijk nog net te ontsnappen. In de volgende en laatste episode Lord Curr’s Lair gaan we de finale showdown zien.

Peter’s Picten waren op weg naar de SRV wagons toen Dick en Mirjam’s Anglo Romans zich hinderlijk voordrongen in de rij (Dux Britanniarum).

Dat gaf forse onenigheid tussen de hamsterende groepen.

Waarbij Mirjam een oogje hield op de merchandise.

Michel was weer de baddy in Imperial Assault. Huib rose to the occasion.

De helden kregen meteen in de eerste beurt een ATST op hun tenen. Dat veroorzaakte enig geknarstand en geween.

Zijn broertje kwam net te laat.

Matthijs en Chris Jan frorde erop los. (En onttrokken zich aan verdere foto’s).

Rond 1600 was iedereen klaar en vertelde Dick verhalen uit de oude en de nieuwere doos.

Uiteraard werd er ook geknutseld.

Aan de vele vlaggen te zien nu de command stands voor Cees zijn Fire & Sword leger.

En op een tafel kwam ik deze dame tegen. Ik had nog geen kennis gemaakt. Weet iemand waarvan ze is?

Tot Volgende Week!

Comments are closed.