Petra’s Gaming Studio

Diverse leden hebben al laten zien dat ze kunnen gamen met facebook of skype  etc.
We zochten naar een manier om te kunnen gamen op afstand inclusief het beeld van een kaart. En de set-up moest zo simpel zijn dat Petra hem kan bedienen zonder hulp, en dat de deelnemers geen moeilijke dingen hoeven te doen om aan te sluiten.

Bovendien moest het niet uitmaken of je meedeed met telefoon, tablet, portable of desktop.
Veel mensen zijn bekend met teleconferentie software: Microsoft Teams, Skype of Zoom bijvoorbeeld.
Wat we gedaan hebben is het volgende:

  1. Ik heb een telefoonhouder geinstalleerd (de bureaulamp met klem voor een smartphone). Kostte me GBP 15.
  2. Petra heeft zich ingeschreven bij Zoom.com op haar IPAD. Initieel met een gratis account. Een gratis account limiteert een sessie tot 40 minuten, maar daarover straks meer.
  3. Petra stuurt elke deelnemer een email of SMS met een uitnodiging om mee te doen (een link).
  4. De ontvanger klikt op de link en meldt zich automatisch aan als medespeler. Je hoeft zelf dus geen Zoom account te hebben.
  5. De tafel krijgt ook een uitnodiging en doet mee als speler zonder audio met video only.

Iedereen zet z’n device in Gallery View. De spelers zien iedereen die meedoet in een klein venster voor elk en kunnen een van de medespelers uitvergroten tot het volledige scherm. Dat is natuurlijk de speler Kaart. Als je goed kijkt dan zie je bij Petra op haar IPAD onder op het scherm de rij met spelers (in diet geval Petra, Bernd en Kees) en de speler kaart die is uitvergroot tot schermgrootte.

Afgelopen zaterdag heeft de eerste sessie gedraaid. Alles ging naar wens.
Als je geen abonnement neemt op Zoom limiteert die de vergadering tot 40 minuten. Dat betekent na 40 minuten opnieuw op de link klikken. Petra gaat overigens een abo nemen en daarmee is de limiet ook van de baan. Het aantal medespelers is onbeperkt. (Naja ergens in 100 of zo) Beeld en geluid blijven ook bij meerdere deelnemers prima.

Voordelen: Laagdrempelig aan te leggen aan te sluiten en mee te doen. Op een link klikken kan iedereen. geen extra hardware behoudens de smartphone houder voor Petra.

Nadelen? Eigenlijk maar 2. Allereerst wordt de kaart doorgegeven als een video. Het beeld is dus niet zo scherp als een foto door de compressie. Ten tweede is het accu intensief. Een Smartphone is na een paar uur leeg, dus laadkabels zijn een vereiste.
Volgende week gaat een RPG door. En we gaan eea ook eens proberen met een boardgame.

 

Comments are closed.