Speldag 18 juli: De Friezen vallen Binnen, Schotten met een Rolls, Poolse WIP Regels, en Finsterland met een Extra Dimensie.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels. Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, gaan toegang.

We hadden bijna volle bak Zaterdag. Dat is te zeggen in Coronacapaciteitstermen (3x de woordwaarde!). Dus als je wilt komen reserveren!

Na een lockdown zijn er meer momenten waarop mensen hun productiviteit komen showen. Dick en Jos deden een potje 1672. Sharpe Practice regels met 1672 supplement en Northstar figuren.

Jos kwam binnenvallen met twee heeele grote koffers en de reden werd al snel duidelijk.

Een nieuwe periode Murphy Style.

Uiteraard met een keuze uit infanterie, militia, cavalerie dragonders en een klein beetje artillerie.

Jos z’n stadsmilitie komt uit Leeuwarden. Daar heeft hij ook vlaggen voor van Mats, maar vlaggen en gras moeten nog.

En onder de afjeurende blikken van Dick natuurlijk een bescheiden artilleriepark. In de regels heb je munitiewagens nodig om te schieten, dus die komen nog. Al met al stond de artillerie nog in de kinderschoenen.

De troepen zijn vooral Pike en Shot in een verhouding 1 op 2. Eenheden van 8 en regimenten van 3 eenheden. Overigens kun je ze in de regels samenvoegen tot grotere blokken.

Dick moest even diep ademhalen (ik heb ongeveer evenveel Hollandsche troepen als Jos Friese troepen) en had er vol vertrouwen in dat Jur de boel zou rechttrekken met zijn Fransen. We hebben hem fijntjes herinnerd aan de Spaanse Hollandse geallieerden van Maarten. Gelukkig heeft Peter H. Brandenburgers in de aanbieding die aan beide kanten kunnen meedoen. Ik voel een mega slag aankomen in de toekomst.

Overigens heeft ook Dick een flinke tafel met tin :)

De vechtpartij (met een fractie van de beschikbare troepen vond plaats in een typich Friesch Landschap. Veel water dus en dijken. Het vee was zorgzaam verwijderd (of meegenomen door plunderende Fransen).

We gaan nog een paar keer schuren en lakken aan de regels, en dan is het 1672 supplement klaar voor gebruik.

Er hadden meer mensen last van Corona productie. Hans wilde een potje Bolt Action spelen Early War, Jappaners tegen Engelsen. Dat werd dus Singapore.

Een mooie kans om mijn Early War Schotten eens uit te laten. Eigenlijk geschilderd voor 1940 BEF. De laatste keer dat de Black Watch vocht in kilts.

Het waren leuke figuren om te schilderen (zelfs de kilts).

Die zijn allemaal met de hand geschilderd.

Ik had ook nog als support een Carrier patrol en een Matilda 2 geschilderd, maar die hadden ze niet in Singapore. En geen zware mortieren, geen AT rifles. Wel de RAF meneer.

De carriers krijgen nog decals, maar ik ben er nog niet over uit welke eenheid ze worden.

Uiteindelijk moest ik het doen met een Rolls Royce Armoured car uit 1916 in nogal typische interwar kleuren. Op tafel gold alles als Light Cover en de palm heuvels als Heavy Cover. Redelijk jungle terrein dus.

Het scenario ging om het bezetten van het krachtstation. De Schlemiel van de wedstrijd was ongetwijfeld de 25 ponder. Die schoot 4 keer raak op de Japanse Chi-Ha tank en kwam, met een kill kans van 50%, 4 keer niet door de pantserplaat heen (kansje van 8%).

Uiteindelijk wisten artillerie en RAF de Japanners zolang te pinnen dat de Schotten de centrale konden innemen. En die Rolls is eigenlijk wel heel handig. Al met al een leuke pot, waarbij ik wat roestige regels moest opzoeken (sorry Hans :) ).

Jaap en Erwin zette de trench warfare door. Ze bouwen vanwege de beleving hun eigen trench van figuur koffers.

ED had Lowie en Tom gecharterd om Gods & Generals te playtesten. Een WIP nieuw spel van onze Poolse vrienden van Fire & Sword.

Dat betekende behalve spelen ook veel discussie over formuleringen, temeer daar hier een Engelse vertaling van een Poolse tekst wordt gebruikt.

Farid trok een oude liefde uit het vet: Starwars Armada.

Uiteraard met vloten van enige omvang! Qua tactiek is Armada volgens ons de betere van X-Wing.

Petra zat al vroeg te wachten op haal spelers voor Finsterland. Een Victoriaanse Steam Punk set in Duitsland. Het huidige avontuur was begonnen in de lock-down en speelde Old Skool op een gtekende plattegrond.

Bij het begin kregen we wat sterke verhalen over bepaalde afmetingen van bepaalde dingen van bepaalde spelers.

Uiteraard hebben de spelers figuren (door Petra geschilderd) .

En Bianca kon niet aanwezig zijn maar deed mee via Zoom. Volgens mij het eerste hybride spel op Murphy’s. En het ging prima. Een extra dimensie bij RPG’s.

Fritz had een culinaire ervaring met zijn 5 sterren lunch baguette: Lekker man!

Natuurlijk werd er ook geschilderd. Gerard liet zien hoe je echt heeeeeel klein schilderd. Marcel had zich laten aansluiten op zijn schilderlamp. Pure Cyberpunk.  En Farid kwam figuren uitpakken.

Het barbaren leger van Farid groeit gestaag.

Tot Volgende Week (met reservering!)!

Comments are closed.