Speldag 28 November: Gele Koningen, Dijkgericht Optreden, Kouwelijke Orcs en Covid bestendige Duitsers.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang. Binnen Delftstede in de gangen en de entree is een mondkapje verplicht. In de zaal is een mondkapje verplicht als je rondloopt en mag het kapje af als je op je stoel zit. Bovendien hebben zowel de nationale overheid als de gemeente Delft aangegeven dat het aantal mensen aan een tafel maximaal 4 mag zijn. Tot nader order is de RPG tafel dus voor max 4 personen.

Het was wat stiller dan gebruikelijk omdat er 6 leden via de computer thuis aan het RPG’en waren. We zitten voorlopig met een 4 persoons maximum aan een tafel.

Toen ik kreeg uitgelegd dat “Edritch” Ed Arkham ging spelen had ik grote borden met tientallen zo niet honderden kaartjes verwacht. Het bleek echter een campagne te zijn met het Arkham Horror Cardgame.

Het onderwerp blijft hetzelfde (investigators on the loose) maar door middel van locatiekaarten en persoonskaarten lopen de spelers rond in in dit geval eerst een theater en later een huis. Het verhaal is afgeleid van het Lovecraft verhaal “The King in Yellow”. En uiteraard kun je op elke willekeurige manier krankzinnig worden.

Farid had zich aarde magie aangeleerd voor het bouwen van de For Reign or Ruin tafel. Zijn Major Dike spreuk deed het prima.

De slag ‘s-middags speelde zich er ook rond af. Hoe zou Hansje Brinker heten in het orcs?

In ieder geval waren de legers uitgerust met een eclectische verzameling rassen en volkeren. FRoR-ders discimineren niet.

Peter en Hans speelden verder met Muskets & Tomahawks.

Het aardige van de French and Indian Wars is de combo van reguliere troepen en indianen.

En kolonisten en woudlopers natuurlijk. Dat betekent dat je met troepen en kleuren alle kanten op kunt.

Gerard en Marcel waren druk aan het schilderen evenals ondergetekende.

Gerard breidde zijn verzameling skeletten met necromancer uit.

Marcel kwastte aan kouwelijke Orcs in berenmutsen.

Ik ging verder met WO1 Duitsers. Normale command en twee assault teams in gasmasker. Voor Blood and Valour.

Tot Volgende Week!

Comments are closed.