Speldag 5 juni 2021: Opgeruimd beginnen, Jetsam en Flotsam, Vampieren in het Park, Nachtleven voor Natuurgenezers, Sleepy Dragon en heel veel figuren.

Voor een ieder die komt: kijk vooral op de gepubliceerde plattegrond en de huisregels.
Daar staat ook in hoe je reserveert. Geen reservering, geen toegang.

Na lang wachten en de nodige voorschrift en regel discussies, is Murphy’s Heroes weer open in Covid stand. Dat betekent dat we ons weer gaan houden aan de reserveringen, mondkapjes en 1.5 meter regels zoals uitgebreid.

In ieder geval waren de leden zaterdag allemaal erg blij elkaar weer in levende lijve te zien. Een beetje onwennig nog wegens de 1.5 meter anders hadden we vast een aantal omhelzingen gezien.

Gedurende de lockdown is de zaal opgeruimd en heringericht. Laten we proberen de boel netjes te houden. Er staan hier en daar nog wat spullen en er komen nog nieuwe kasten bij dus een beetje ruimte geven tot de nieuwe inrichting helemaal klaar is wordt gewaardeerd. Hulde aan Robin, Wink en Maarten.

Op bovenstaande plek komt een extra wandmeubel en er komen nog aparte kasten bij voor boeken en spellen. Maar daar stond toch een kast? Jawel maar die is verplaatst naar onze zijkamer, waar ook minder gebruikte spullen van grotere demo’s zijn opgeslagen.

De nog in de zaal aanwezige spullen worden dus of weggegooid, of opgeknapt en gaan dan in de nieuwe kasten. Ik zoek nog iemand die daar voor wat wil ophalen bij Ikea, want mijn nieuwe leaseauto is te klein.

Voor een aantal mensen leek de tijd te hebben stilgestaan. Hans en Peter schoven aan met Muskets en Tomahawks. Dit keer met spoorlijn.

Een nieuwe ster aan het firmament is het  Mantic Armada spel. Farid heeft groot ingekocht (geschilderd door Marcel). Frits wilde wel eens proberen. De zeemat is van mij in bruikleen aan de club.

De modellen zijn erg fraai en er zijn diverse vloten verkrijgbaar van elven, dwergen en orcs.


Wist je trouwens dat de regels compatible zijn met Black Seas van Warlord? En dat Black Seas schepen in Armada kunnen worden gebruikt? Je hebt alleen een set extra kaartjes nodig.

Weest wel voorzichtig met de resin modellen. Sommige masten trekken krom en moeten worden “gerepareerd” met heet water. Marcel heeft inmiddels ervaring.
Rob K. besloot een carriere te beginnen als vampier.

In dit spel verhuis je als vampier familie naar een nieuwe stad en probeer je in leven te blijven door de macht te grijpen.

Het bleek best lastig om geen honger te krijgen en niet opgemerkt te blijven. Een aardige familie op uit te kiezen. Masters of the Night komt nog wel eens terug.

Gerard en Patrick houden vooral van cooperatief op monsters jagen. Vandaag met Nightwitch.

De hele dag waren ze aan het puzzelen: Als jij nou die pakt met je minion, doe ik een spreuk tegen die en zetten we de soldaten daar in. Ze zijn erg enthousiast.

Uiteraard werd er geFRORd. Matthijs en Tom lieten hun nieuwe legers uit. De wapenwedloop is ook gedurende de lockdown flink doorgegaan.

Zoals gezegd, met 10-15mm figuren kun je aardig grote fantasy slagen op tafel zetten.

En er stond een eclectische verzameling fabrikanten op tafel (inclusief een aantal 3D-printed figuren).

Naar verluidt is Matthijs een beetje verslaafd aan Demonworld figuren. Dat zijn ook nog steeds de mooiste 15mm op de markt.

De statistieken lopen nog een beetje achter bij FROR, dus deze bezoeker deed voorlopig alleen een tukje op het gevechtsveld en de legers liepen erg keurig omheen.

Omdat we nog steeds zitten met een maximum per tafel (4) en 1.5 meter, is het niet makkelijk om groot te D&D’en. Maar over Zoom kan dat wel. Michel Zoomde vanuit de zaal met Petra’s D&D campagne mee. In de toekomst als de RPG weer live is zullen waarschijnlijk ook wel een aantal leden meezoomen vanuit huis. De WIFI bij Delftstede is goed genoeg.

Natuurlijk werd er ook flink geknutseld. Ed houdt van Cthulhu en paardevlees en besloot tot een fikse uitbreiding van de kudde.

Hij showde ook zijn nieuwe Ottomanen in 28mm. Prachtige figuren!

Marcel was bezig met 6mm ACW.

En ik was bezig met het converteren en plakken van Warlord ACW Epic figuren. Weet je trouwens dat die compatible zijn met Peter Pig 15mm?

En dat ze prima in Jules de Strooper blikken passen?

Voor degenen die ook gaan voor minder stands per regiment (3 in plaats van 5) is dit de manier om extra command stands te maken. Een officier te paard inserten in een base. Je verwijdert dan 2*2 figuren. En op de strip zijn figuur 4 en figuur7 precies geschikt om om te bouwen van geweer naar vlag. Het los krijgen van de strips doe je niet door te snijden maar door de strip te knippen en langs de figuren te buigen. Dan scheurt het plastic precies lang de figuren.

Tot volgende keer, blijf gezond en blij dat we weer ouderwets konden ouwehoeren. Klinkt toch anders op Zoom :)

 

Comments are closed.